4+1 μέρη στη Θεσσαλονίκη για κολασμένη πίτσα
Μην πεις πως δε σε προειδοποιήσαμε
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/10/2022 | 09:55
Η Θεσσαλονίκη έχει τα μικρά στέκια της για όσους ξέρουν να απολαμβάνουν την πεντανόστιμη ιταλική αγαπημένη γαστρονομική συνήθεια. Eγγυώμαστε προσωπικά πως σε αυτά τα μέρη θα φας την καλύτερη πίτσα!
Salento Street Food
Ελευθερίου Βενιζέλου 76, 2310 230861
Στο Salento ετοιμάζουν λαχταριστές πίτσες με σπιτική ζύμη, salentina (χειροποίητο ψωμάκι που το ζυμάρι ωριμάζει 72 ώρες και ψήνεται μπροστά σου σε 45 λεπτά στον ξυλόφουρνο) με γέμιση ό,τι θες. Μέχρι και σοκολάτα!
Pizza Hood
Ερνέστου Ερμπάρ 2, 2310 527212
Ακολουθεί τη ναπολιτάνικη συνταγή και έχει ζύμη που την αφήνουν να ωριμάσει για 12 ώρες πριν απλώσει πάνω της τα καλύτερα υλικά από την Ιταλία και την αφήσει να ψηθεί ιδανικά στον ξυλόφουρνο με τα ξύλα οξιάς.
Padella Skg
25ης Μαρτίου 13, 2310 827777
Μας αρέσει πολύ και ειδικά όταν θέλουμε να κάτσουμε με την παρέα μας μαζί με ένα ποτήρι μπύρα. Τίμια, αυθεντική ιταλική πίτσα που ετοιμάζεται σε ξυλόφουρνο!
Osten
4χλμ, Χαρ. Θέρμης, 231 038 3986
Κανείς δεν μπορεί να πει πως στο Osten δεν βασιλεύει (ίσως) η καλύτερη πίτσα της πόλης. Αρχικά το ζυμάρι της είναι κολασμένο - κάτι που οφείλεται στο προζύμι και στην ωρίμανση. Αυτό κάνει τη ζύμη έπειτα τόσο αέρινη και τραγανή, και το πιο σημαντικό, πάρα πολύ ελαφριά στην πέψη. Το "χτίσιμο" της κάθε πίτσας με τα υλικά, είναι ολόκληρη ιστορία που συχνά μοιράζονται στα social media του εστιατορίου. Κόβεται με ψαλίδι!
Ottava
Τάσκου Παπαγεωργίου 4, 231 022 7120
Μια πιτσαρία από το 1978, με τα βραβεία της, με την παλιά βίντατζ γεύση της πίτσας, με το φανατικό της κοινό, που θα σου θυμίσει τα παιδικά σου χρόνια. Ξέρεις, με το ζυμάρι που δεν είναι το crispy thin και τη γλυκιά σάλτσα που δεν μοιάζει με όσες πίτσες είναι πλέον στη μόδα αλλά έχει αυτό το "κάτι". Βουτιά στην παιδική ηλικία!