Γιατί πρέπει να πεις εσύ πρώτα Σ`αγαπώ
5 λόγοι για να μην περιμένεις άλλο και να το ξεστομίσεις!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 28/11/2022 | 00:11
Παρόλο που οι γυναίκες είναι συνήθως πιο συντονισμένες με τα συναισθήματά τους, εξακολουθεί να υπάρχει η αντίληψη ότι οι άντρες υποτίθεται ότι είναι αυτοί που παίρνουν αποφάσεις για τις σχέσεις.
Είτε μιλάμε για μεγάλες, είτε για μικρές, συνήθως δίνεται το "μπαλάκι" στον άντρα σε ό,τι αφορά το να κλείσετε εισιτήρια για ένα live ή ένα ταξίδι, σε ποιο εστιατόριο πρέπει να φάτε και όταν είναι επιτέλους η ώρα να πείτε "σ' αγαπώ" για πρώτη φορά.
Αλλά δεν υπάρχει λόγος αυτή η ευθύνη να επαφίεται μόνο στους άντρες και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην βρεις το θάρρος και την αυτοπεποίθηση να το πεις εσύ αν είσαι γυναίκα. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, ούτως ή άλλως το χρονοδιάγραμμα είναι το μόνο που έχει σημασία.
Μπορεί να περιμένει από εσένα να το πεις πρώτα. Το πιθανότερο είναι ότι περιμένει να το πεις εσύ επειδή φοβάται την πιθανή απόρριψη (όπως και εσύ)
Σε 10 χρόνια δεν θα σε νοιάζει πια ποιος το είπε πρώτος. Αυτό που μετράει είναι να είστε μαζί και να συνεχίζετε να λέτε ο ένας για τον άλλον, όχι ποιος είπε αμήχανα «Σε αγαπώ...» λίγες στιγμές πριν από τον άλλον.
Κάποιος που φρικάρει και πανικοβάλλεται με τη φράση «σ’ αγαπώ» δεν αξίζει να το ακούσει. Αν αυτό δεν είναι, για παράδειγμα, το δεύτερο ραντεβού σας ή κάτι τέτοιο, ο σύντροφός σου δεν θα πρέπει να παθαίνει αμόκ με το άκουσμα αυτής της φράσης. Αυτό είναι ένα σαφές σημάδι ότι ψάχνετε για διαφορετικά πράγματα από αυτή τη σχέση και ίσως είναι καιρός για επανεκτίμηση.
Οι άντρες ανακουφίζονται όταν το λες πρώτα εσύ. Η πίεση του να απαντάς σε ένα «σ’ αγαπώ» είναι πολύ μικρότερη από την πίεση να το πεις πρώτα. Σκέψου να το πεις πρώτα σαν να κάνεις μια χάρη, κάτι που κάνεις για τους ανθρώπους που αγαπάς.
Το να το πεις πρώτα στην πραγματικότητα σου δίνει περισσότερο έλεγχο στη σχέση. Ο μύθος ότι όποιος έχει περισσότερα συναισθήματα έχει λιγότερη δύναμη δεν είναι αλήθεια. Αυτό είναι στην πραγματικότητα μόνο μια ύπουλη μισογυνική χειριστική ατάκα για το πώς αισθήματα σε αφθονία = αδυναμία. Το να γνωρίζεις και να επικοινωνείς τα συναισθήματά σου δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες και αυτή η σαφήνεια είναι πραγματικά ισχυρή.