E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Boutari & Chefs’ Stories: Η ελληνική γαστρονομία και τα κρασιά Μπουτάρη γράφουν τη δική τους ιστορία

Τα «Οινοποιεία Μπουτάρη» προσκαλέσανε διακεκριμένους chefs να εμπνευστούν από τα ομώνυμα κρασιά και να τα συνδυάσουν με δικά τους δημιουργικά πιάτα.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/4/2023 | 11:20

Boutari & Chefs’ Stories: Η ελληνική γαστρονομία και τα κρασιά Μπουτάρη γράφουν τη δική τους ιστορία

Στη Σαντορίνη διοργανώθηκε για 2η χρονιά η εκδήλωση υψηλής γαστρονομίας “Boutari & Chefs’ Stories”, με την ανταπόκριση του κοινού να είναι εντυπωσιακή. Τα «Οινοποιεία Μπουτάρη» προσκαλέσανε διακεκριμένους chefs να εμπνευστούν από τα ομώνυμα κρασιά και να τα συνδυάσουν με δικά τους δημιουργικά πιάτα.

Με στόχο την ανάδειξη της δημιουργικής γαστρονομίας της ελληνικής κουζίνας σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο της ελληνικής οινοποιίας, τα κρασιά Μπουτάρη έχουν ήδη ξεκινήσει μια σειρά από… ιστορίες, γεμάτες γεύσεις και οινικά αρώματα. Ο λόγος για τις “Boutari & ChefsStories γαστρονομικές εκδηλώσεις που έχουν σκοπό να προβάλλουν τις ελληνικές γεύσεις σπουδαίων Ελλήνων chefs, συνδυασμένες με την εγγύηση, την ποιότητα και την υπογραφή των κρασιών Μπουτάρη.

Στην εκδήλωση δημιούργησαν οι chefs Πάνος Ιωαννίδης, Chef Patron στο Ovio, ο Φάνης Μαϊκανής, Chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου PANIGYRI, ο Κώστας Αγγελόπουλος, Executive Chef του Caldera Collection Σαντορίνη, ο Γιώργος Δόσπρας, Chef στο Lauda Andrοnis Σαντορίνη, ο Κώστας Δημόπουλος, Chef στο Radisson Blue Zaffron Sant στη Σαντορίνη και ο Marco Zeffirino Belloni, ιδιοκτήτης στο Zeffirino Restaurant 1939 στη Γένοβα της Ιταλίας, ταξιδεύοντας τους καλεσμένους σε  συναρπαστικές διαδρομές γευστικής έντασης.

Οι chefs που εμπνεύστηκαν από τα κρασιά Boutari και δημιούργησαν τις δικές τους γαστρονομικές προτάσεις με τη Διευθύντρια του Οινοποιείου Μπουτάρη κα. Καλλιόπη Πιπέρη και τον οινολόγο της Οινοποιίας Μπουτάρη κον. Γιάννη Βογιατζή 

Συγκεκριμένα ο Πάνος Ιωαννίδης συνδύασε αρμονικά το Grande Reserve Naoussa Boutari 2013 με ένα Gnocco Fritto με μοσχάρι ταρτάρ, κρέμα παρμεζάνας και τρούφα. Ο Φάνης Μαϊκανής, εμπνευσμένος από την Καλλίστη Reserve δημιούργησε μια εξαιρετική κροκέτα κόκκινης γαρίδας με κρέμα πράσινης ελιάς και τζελ αγουρίδας από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ποικιλία τσαμπιδολιά. Ο Κώστας Αγγελόπουλος εμπνεύστηκε από τα αρώματα του κρασιού Λευκό Γράμμα και εντυπωσίασε με το πιάτο ντολμά και θαλασσινά, πράσο με φρέσκα μυρωδικά και ταραμά και από τα αρώματα του κρασιού Scalarea Ερυθρό μία κροκέτα με λουκάνικο Σαντορίνης και πελτέ ντομάτας.

Οι Chefs Φάνης Μαϊκαντής, Πάνος Ιωαννίδης, Κώστας Αγγελόπουλος με τη Διευθύντρια του Οινοποιείου Μπουτάρη στη Σαντορίνη κα. Καλλιόπη Πιπέρη 

Ο Γιώργος Δόσπρας, συνδύασε υπέροχα το κρασί Σαντορίνη με τάρτα, μαριναρισμένο μυλοκόπι, κάπαρη και αφρό αγγουριού. Ο Κώστας Δημόπουλος ταίριαξε το κρασί Οροπέδιο Organic με ψητό χαλούμι, μαριναρισμένο ταρτάρ αβοκάντο, αποξηραμένο σύκο με εσπεριδοειδή, γλυκό του κουταλιού σταφύλι και τραγανά φιστίκια Αιγίνης. Ο μοναδικός chef από τη γείτονα χώρα, Marco Zeffirino Belloni, την Ιταλία, συνδύασε το κρασί Dianthos με ταρτάρ μόσχου με κρυστάλλους αλατιού, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φιστίκι Αιγίνης, μουστάρδα, κρόκο αβγού και φύτρες με κρασί.

Κατά τη διάρκεια τη διάρκεια αυτού του γευστικού ταξιδιού, ο Marco Zeffirino Belloni μοιράστηκε τα μυστικά της δημιουργίας της διάσημης σε όλο τον κόσμο συνταγής της οικογένειας Zeffirino Belloni Pesto Genovese και ο Πάνος Ιωαννίδης παρουσίασε το βιβλίο του Risotti αποκαλύπτοντας την ιστορία πίσω από την αγάπη του για το περίφημο αυτό ιταλικό πιάτο.

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους παραπάνω συνδυασμούς αλλά και να δοκιμάσουν το συνολικό portfolio των κρασιών BOUTARI, που περιλάμβανε νέες σοδειές, νέες εμφανίσεις, αλλά και κλασσικές επιλογές. Μία μοναδική εμπειρία ανάδειξης της φιλοσοφίας, του οινικού πλούτου και της εξαιρετικής προοπτικής των κρασιών BOUTARI.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Golden Hall υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τον κορυφαίο Έλληνα star Σάκη Ρουβά

Δράσεις Χτες
Σε μια λαμπερή βραδιά αφιερωμένη στο Σωματείο «Ελπίδα»

Χριστουγεννιάτικο Bazaar φίλων εθελοντριών της ΕΛΕΠΑΠ

Δράσεις Χτες
Οι Φίλες Εθελόντριες της ΕΛΕΠΑΠ σας προσκαλούν να γιορτάσετε τις Αγιες Ημέρες των Εορτών στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνουν για καλό σκοπό!

Επίσημη έναρξη για το 18ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ ‑ docfest

Better life Χτες
Μια βραδιά πολιτισμού και ιστορίας

H Woodford Reserve old fashioned week επιστρέφει!

Better life Χτες
Η ετήσια γιορτή του κλασικού Old Fashioned cocktail επιστρέφει, γεμίζοντας τις νύχτες μας με μοναδικές γεύσεις και δημιουργικότητα!

Δύο έξτρα ημερομηνίες παραστάσεων για τη «Linda» στο θέατρο Επί Κολωνώ

Better life 11.11.2024
«Linda» της Penelope Skinner από την Ομάδα Νάμα, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη

Μετράμε αντίστροφα για το AthensCon 2024

Better life 11.11.2024
6-8 Δεκεμβρίου στο Tae Kwon Do - Κλειστό Φαλήρου

Το The Great Tuesday Club του Avra φέρνει ταλέντα από τα κορυφαία μπαρ από όλο τον κόσμο στην Αθήνα

Better life 04.11.2024
Τρεις ήπειροι… Επτά bartenders του Four Seasons… Μια μοναδική βραδιά…

Για δεύτερη χρονιά, το Skywalker Plus Festival στα Ιωάννινα κέρδισε τις εντυπώσεις

Better life 30.10.2024
Το φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες, διοργανώθηκε από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα το Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Ανανεωμένη εμφάνιση και νέες γεύσεις από τη νότια Ιταλία στο Napolitivo

Wellness 30.10.2024
Το αγαπημένο Ιταλικό στέκι της πόλης!

Το αναλυτικό πρόγραμμα του GRis Festival

Δράσεις 29.10.2024
31 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου 2024