Σε αυτά τα μαγαζιά θα φας (και) φέτος επική μαγειρίτσα
Για εσένα που θες να φας μαγειρίτσα όμως δεν θες να τη φτιάξεις στο σπίτι!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 14/4/2023 | 00:37
Η μαγειρίτσα είναι ένα πιάτο που ή θα το αγαπήσεις ή θα το μισήσεις. Έχει φανατικούς οπαδούς και φανατικούς πολέμιους, αλλά αν σου αρέσει και θες να την απολαύσεις φέτος το Πάσχα, σημείωσε τα μαγαζιά που θα δεις παρακάτω.
Η ελληνική μαγειρίτσα είναι κάτι σαν πασχαλινό φετίχ, που αξιοποιεί κάθε μέρος του ζώου, όλα αυτά που στα basic μαγειρέματα περισσεύουν αλλά φυλάνε όλη τη νοστιμιά! Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι θα ήταν καλή ιδέα να την απολαμβάνουμε περισσότερες φορές το χρόνο, από την άλλη όμως είναι ωραίο που έχει τη δική της μέρα και ανυπομονείς μετά την Ανάσταση να την απολαύσεις.
Αν αποφασίσεις φέτος να μην ανακατευτείς με την κουζίνα και να απολαύσεις σε κάποιο εστιατόριο ή ταβερνάκι την παραδοσιακή αναστάσιμη μαγειρίτσα, τότε συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω, για να δεις που θα βρεις την καλύτερη!
Βλάσσης
Στον Βλάσση θα βρεις νόστιμη, παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και μαγειρευτά φαγητά σε υπέροχες εκδοχές. Βρίσκεται στον παράδρομο της Μιχαλακοπούλου, εδώ και αρκετά χρόνια. Την περίοδο του Πάσχα διαμορφώνουν το μενού τους και σερβίρουν παραδοσιακά πασχαλινά πιάτα με τη μαγειρίτσα να πρωταγωνιστεί. Πλούσιες μερίδες αχνιστής σούπας, με συκωταριά, μαρούλι, φρέσκα μυρωδικά, φρέσκο κρεμμυδάκι και λεμόνι, θα σε περιμένουν να τις δοκιμάσεις.
Μαιάνδρου 15, Ιλίσσια
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Κούβελος
Είναι παράδοση κάθε χρόνο στην ταβέρνα του Κούβελου να φτιάχνουν μαγειρίτσα με συκωταριά από αρνάκι γάλακτος, μαρούλι, άνηθο και λεμονοθύμαρο. Μπορείς αν δε θέλεις να την απολαύσεις εκεί, να την πάρεις για το σπίτι σε πακέτο ή να πας κατευθείαν μετά την Ανάσταση και να φας εκτός από μαγειρίτσα, το ξακουστό του κοκορέτσι και αρνάκι γάλακτος στη γάστρα!
Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Μαύρο Πρόβατο
Το δημοφιλές εστιατόριο με τις comfort νοστιμιές, ακολουθεί τα έθιμα και τις παραδοσεις όπως πάντα.. Και στο Παγκράτι και στα Μελίσσια, θα βρεις την αναστάσιμη σούπα, την οποία φτιάχνουν με ψιλοκομμένα συκωτάκια και εντεράκια, μαρούλι, καυκαλήθρες και μυρώνια, φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο. Θα μπορέσεις να την απολαύσεις στο μαγαζί, να την πάρεις σε πακέτο αλλά και να την παραγγείλεις μέσω apps ή τηλεφωνικά. Εκτός από μαγειρίτσα, θα υπάρχει κοκορέτσι και κοντοσούβλι κοτόπουλο για όσους δεν τρώνε αρνί, ενώ θα βρεις πολλές ακόμη προτάσεις στον κατάλογο.
Αρριανού 31, Παγκράτι | Σωκράτους & Ζαϊμη 2, Μελίσσια
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Γιουβετσάκια
Στην Άνω Γλυφάδα θα βρεις αυτή την ταβέρνα, στην οποία μαγειρεύουν παραδοσιακά και νόστιμα, με αγνές πρώτες ύλες. Την αναστάσιμη σούπα τους, την φτιάχνουν με συκωταριά και έντερα από αρνάκι Ελασσόνας, με μαρούλι, άνηθο, μάραθο, φρέσκο κρεμμυδάκι και το ωραίο τους αυγολέμονο. Βράζουν τα κεφαλάκια του αρνιού και προσθέτουν το ζωμό τους στη μαγειρίτσα, έτσι γίνεται ακόμα πιο νόστιμο το πιάτο! Για να συνοδεύσεις τη μαγειρίτσα το βράδυ της Ανάστασης, μπορείς να πάρεις άγρια χόρτα του βουνού, κοκορέτσι και αρνάκι στο φούρνο με πατάτες.
Ιθώμης 20 & Μωρέως 45, Άνω Γλυφάδα
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ταβέρνα Ροζαλία
Ένα κλασικό παραδοσιακό ταβερνάκι, που μαζεύει από φοιτητές μέχρι παρέες συνταξιούχων στη σκεπαστή αυλή. Τη Μεγάλη Εβδομάδα, το γλέντι ξεκινά από μεσάνυχτα Μεγάλου Σαββάτου, με μαγειρίτσα αχνιστή και μεζέ από αρνί σούβλας. Κι αυτό, για να πάρεις μία γεύση για την Κυριακή του Πάσχα, αφού αρνάκι, κοντοσούβλι και κοκορέτσι βγαίνουν στον πεζόδρομο της οδού Βαλτετσίου και στήνεται γιορτινό πανηγύρι.
Βαλτετσίου 14, Εξάρχεια
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
ΜΑΝΗΜΑΝΗ
Αν το βράδυ της Ανάστασης βρεθείς κάτω από την Ακρόπολη, πήγαινε σε αυτό το εστιατόριο για να δοκιμάσεις μανιάτικες συνταγές. Το Μεγάλο Σάββατο θα είναι εφοδιασμένοι με κόκκινα πασχαλινά αυγά για τσούγκρισμα και μαγειρίτσα προσεγμένη με ωραία χόρτα και μυρωδικά.
Φαλήρου 10, Αθήνα
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Εστιατόριο Φιλίππου
Σταθερή αξία αποτελεί το γνωστό μαγειρείο που λειτουργεί από το 1923 στο Κολωνάκι και προσφέρει αστική ευγένεια και νόστιμα μαγειρευτά πιάτα. Οι γεύσεις είναι απλές, καθαρές και η ατμόσφαιρα ζεστή και οικεία. Το Μεγάλο Σάββατο φτιάχνουν επική μαγειρίτσα μαγειρεμένη παραδοσιακά, με λίγο ρύζι, μαρούλι, φρέσκο κρεμμυδάκι, συκωταριά και αυγολέμονο. Μπορείς να την απολαύσεις στο μαγαζί ή να την πάρεις πακέτο για το σπίτι.
Ξενοκράτους 19, Κολωνάκι
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Οινομαγειρείον «Η Ήπειρος»
Βρίσκεται στη Δημοτική Αγορά από το 1898 και καθημερινά σερβίρει αγαπημένα πιάτα ημέρας. Δημοφιλές πιάτο τους είναι η γίδα, ο πατσάς και φυσικά η μαγειρίτσα που είναι διαθέσιμη όλο τον χρόνο εκεί, αλλά αυτές τις μέρες θα γίνει ανάρπαστη. Παραδοσιακή βασισμένη στη συνταγή που όλοι αγαπάμε.
Φιλοποίμενος 4, Κεντρική Δημοτική Αγορά Αθηνών
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Αυτά τα μαγαζιά λοιπόν πρέπει να έχεις στο νου σ