E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

To Callao on the coast άνοιξε και φέτος στην Κέρκυρα και είναι από μόνο του προοριμός

Ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός χαλάρωσης και απόλαυσης.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/6/2023 | 09:16

To Callao on the coast άνοιξε και φέτος στην Κέρκυρα και είναι από μόνο του προοριμός

Στον ειδυλλιακό κόλπο του Καλαμιού το Restaurant - Bar Callao αντλεί έμπνευση και ενέργεια από τη Μεσόγειο και προσφέρει μια όαση ηρεμίας σε ένα από τα δημοφιλέστερα spots της Κερκυραϊκής Ριβιέρας του Βορρά, με θέα το θρυλικό “λευκό σπίτι” των Durrells.

Το Callao on the coast, μέλος της οικογένειας του San Antonio Corfu Resort, έχει σχεδιαστεί από τον συνιδιοκτήτη και αρχιτέκτονα Βασίλη Τερτιλίνη και εκφράζει τον μεσογειακό τρόπο ζωής, τη “dolce vita”, τη χαρά της παρέας και την “τέχνη του μοιράζεσθαι”, σε ένα περιβάλλον με elegant αισθητική, που ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός εναρμονίζεται απόλυτα με τη φυσική ομορφιά του τοπίου.

Το φως, η ονειρική βοτσαλωτή παραλία, τα κρυστάλλινα νερά, αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για να γευτεί κανείς τα εμπνευσμένα από τη Μεσόγειο πιάτα του Callao.

Φέτος, την κουζίνα έχει αναλάβει για πρώτη φορά ο διεθνούς φήμης Chef Ιωσήφ Συκιανάκης, ο οποίος επιμελείται το μενού και των δύο εστιατορίων του San Antonio Corfu Resort, του Dyo Elies και του Callao. Με εκπαίδευση στην σχολή του Alain Ducasse και θητεία στα εστιατόρια Restaurant L’Atelier de Joël Robuchon και  Le Taillevent με δύο αστέρια Michelin, αλλά και στα ελληνικά Barbarossa, Cavo Paradiso, Paraj και Kazarma μεταξύ άλλων, ο Ιωσήφ Συκιανάκης επιλέγει εξαιρετική πρώτη ύλη αλλά και τοπικά προϊόντα, για να δομήσει ένα μενού με μεσογειακές νότες και fusion επιρροές.

Απολαύστε στιγμές θεϊκής χαλάρωσης στις premium ξαπλώστρες, δοκιμάστε ευφάνταστες παραλλαγές κλασικών snack, healthy bowls και δροσερά cocktails στην παραλία, και μετά κατευθυνθείτε στο εστιατόριο για να δοκιμάσετε πιάτα με θαλασσινή νοστιμιά και παιχνιδιάρικη διάθεση, αρωματικές σαλάτες, τρυφερά κρέατα, και signature ορεκτικά, όπως οι “τραγανές κροκέτες μουσακά με μοσχάρι ραγού, πράσινο μήλο, πελτέ ντομάτας και νιφάδες τυριού Μετσοβόνε”. Must - try επιλογές το “tataki τόνου με λάδι καλοκαιρινής τρούφας, πιπεριά chili, σουσάμι, wasabi-yogurt sauce, & φύκια wakame”, η “αχινομακαρονάδα με καπνιστό σκόρδο & ροζ πιπέρι”, αλλά και τα ολόφρεσκα “κυδώνια με χαβιάρι λεμονιού, πιπέρι εσπεριδοειδών και tabasco” από το Oyster bar.

Highlight της γαστρονομικής εμπειρίας το “Fish Butchery”! To μεγάλο ψάρι εδώ προσφέρεται μαγειρεμένο με 4 διαφορετικούς τρόπους: “κακαβιά με tartare λαχανικών”, “παϊδάκια ψαριού με ψητά λαχανικά & ponzu sauce”, “φριακασέ με αφρό αυγολέμονου” και “oυρά στα κάρβουνα”!

Το μόνο που μένει να προσθέσετε είναι το σωστό μπουκάλι κρασί!

Για ένα γλυκό φινάλε μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα τραγανά πιτάκια Sopaipilla με κανέλα Κεϋλάνης, σιρόπι αγαύης, μέλι και παγωτό βανίλια πασπαλισμένα  με Επτανησιακές μάντολες

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Υφυπουργός Παιδείας στην EduTech Summit & Expo 2025

Better life Προχτές
Στο διήμερο συνέδριο της διοργάνωσης συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα

Δράσεις Προχτές
Mε όμορφες χειροποίητες λαμπάδες και πασχαλινά είδη για τις γιορτινές αγορές σας!

Παιδιά sun κι εσένα: Ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στην αντηλιακή προστασία με το Nivea Sun

Δράσεις Προχτές
Η πρωτοβουλία αυτή συνδυάζει τη δημιουργική διάσταση της τέχνης και της βιωματικής μάθησης με την κοινωνική προσφορά

Μην το πεις στη μάνα σου… αλλά η 3αλφα μεγαλώνει την οικογένεια των `Έτοιμων Σπιτικών`!

Wellness 26.03.2025
Με χιούμορ και ανατροπή, η καμπάνια αναδεικνύει την αυθεντική, σπιτική γεύση της σειράς `Έτοιμα Σπιτικά`, που μπορεί να ξεγελάσει ακόμα και τους πιο έμπειρους σεφ του σπιτιού!

Περισσότεροι από 4.000 επισκέπτες βρέθηκαν στο 2ο Φεστιβάλ Αμάλθεια: Eρασιτεχνική γεωργία & μη φovική παραγωγή τροφής

Better life 26.03.2025
Το 2ο Φεστιβάλ Αμάλθεια διοργανώθηκε από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.ΣΥ. από τις 5 μέχρι και τις 9 Μαρτίου

Οι νικητές των Τιμητικών Διακρίσεων «Αμάλθεια» στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικής Γεωργίας και μη Φονικής Παραγωγής Τροφής

Better life 21.03.2025
Η παρουσίαση της απονομής έγινε από την κυρία Αλεξία Κάρκαλου, Υπεύθυνη Skywalker Society

Mastercard ReStart: Μία πρωτοβουλία κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης στον κλάδο της εστίασης

Δράσεις 21.03.2025
Το Πρόγραμμα ReStart της Mastercard προσφέρει ευκαιρίες εκπαίδευσης, επαγγελματικής και κοινωνικής ένταξης μέσα από τον κλάδο της εστίασης, σε άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες