E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Vassilenas Blue Antiparos κι αυτό το καλοκαίρι!

Στη μαγευτική Αντίπαρο, ο «Βασίλαινας» συνεχίζει να κάνει πράξη την αγάπη του για την ουσία της γαστρονομίας, την οποία υπηρετεί έξοχα για πάνω από 100 χρόνια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/6/2023 | 10:41

Vassilenas Blue Antiparos κι αυτό το καλοκαίρι!

Στην καρδιά του νησιού, μακριά από τη βουή της Χώρας, το εστιατόριο Vassileneas Blue σε καλωσορίζει κι αυτό το καλοκαίρι. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρωτική: ο απέραντος ουρανός, οι λάμπες που χορεύουν στον ρυθμό των αέρηδων, η ελιά στη μέση της αυλής να ορίζει την αισθητική.

Εκεί, στα μαρμάρινα τραπέζια οι επισκέπτες απολαμβάνουν ένα κοσμοπολίτικο γευστικό ταξίδι: οι ξεχωριστές συνταγές, ιστορικές και νέες, μαγειρεύονται με μαεστρία κι αγάπη βασισμένες στην καλύτερη πρώτη ύλη των Κυκλάδων αλλά και στους εποχικούς θησαυρούς, έχοντας πάντα στο νου την αειφορία, τη συνολική αξιοποίησή τους (zero waste). 

Στη μαγευτική Αντίπαρο, ο «Βασίλαινας» συνεχίζει να κάνει πράξη την αγάπη του για τη φαντασία και την ουσία της γαστρονομίας, την οποία άλλωστε υπηρετεί έξοχα για περισσότερα από 100 χρόνια. Όλα μας προδιαθέτουν για την καλοκαιρινή βραδιά που ονειρευόμαστε. Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα υπό την επιμέλεια του σεφ Μανώλη Γαρνέλη και του chef de cuisine, Βασίλη Παπαδόπουλου, πρωταγωνιστεί.

Ας ξεκινήσουμε! Η αρχή γίνεται με ψαρόσουπα από πετρόψαρα και σφυρίδα με σελινόριζα και κρόκο Κοζάνης για να συνεχίσουμε με Ελληνική σαλάτα με ντομάτες, αγγουράκια Κνωσού, χαρουποπαξίμαδα, κρίταμο, γαλομυζήθρα κι ελιές και πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, αγκινάρα, σταφύλια, φινόκιο και κατσικίσιο τυρί σαγανάκι. Το ταρτάρ τόνου, το carpaccio λαυράκι και το μαγιάτικο σεβίτσε αναδεικνύουν φίνα την ασύγκριτη πρώτη ύλη (οι ψαριές καταφθάνουν καθημερινά), ενώ η θρυλική ταραμοσαλάτα «Βασίλαινας», το παναρισμένο αβγό με πατάτα Νάξου, τρούφα, απάκι Κρήτης και το ψητό καλαμάρι με φάβα, γλυκόξινη αλμύρα, μελάνι σουπιάς, σουτζούκι Δράμας θεωρούνται από τα κλασσικά πιάτα που βρίσκουν τον χώρο τους στο Vassilenas Blue Antiparos.  

Τα κυρίως πιάτα, όπως το γιουβετσάκι γαρίδας, ο μπακαλιάρος σε κρούστα με αλιάδα, το μαγιάτικο τσιγαρέλι με μαυρομάτικα, σέσκουλα, σταφίδα και chorizo, ο τόνος χουνκιάρ μπεγιεντί, τα φρέσκα λιγκουίνι με σφυρίδα, το αρνί picanha με πλιγούρι, μελιτζάνα, harissa και σάλτσα σταφίδας με λεμόνι, τα μάγουλα μόσχου γιουβετσάκι με βολάκι Τήνου αποθεώνουν την ελληνική κουζίνα ενώ το ψάρι ημέρας με χόρτα και το κόντρα φιλέτο αποδεικνύουν τη δεινότητα της μαγειρικής ομάδας και στη σχάρα.

Η λίστα κρασιών έχει εμπλουτιστεί σε σχέση με πέρυσι και έτσι έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάζουμε περισσότερες από 170 ετικέτες ενώ ο σομελιέ μας βρίσκεται πάντα στη διάθεσή σας να σας προτείνει το ιδανικό ταίριασμα. Καθώς η ώρα κυλά, η ευχάριστη ατμόσφαιρα γίνεται  ακόμη πιο παρεΐστικη: οι παρέες ενώνονται, τα γέλια και οι ιστορίες μπλέκουν. Επιδόρπια, όπως το παρφέ βανίλια semifreddo και η τάρτα κόκκινων φρούτων, μοναδικά κοκτέιλ, digestifs, ένα κρασί ακόμη, εσείς επιλέγετε.

Είμαστε εδώ κι αυτό το καλοκαίρι: στην καρδιά της Αντιπάρου, στην καρδιά των Κυκλάδων, στη δική σας καρδιά αλλά και στο σπίτι: η ομάδα του Vassilenas Blue Antiparos αναλαμβάνει το μενού για ιδιωτικά καλέσματα αλλά και events που πραγματοποιούνται στην Αντίπαρο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Υφυπουργός Παιδείας στην EduTech Summit & Expo 2025

Better life Προχτές
Στο διήμερο συνέδριο της διοργάνωσης συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα

Δράσεις Προχτές
Mε όμορφες χειροποίητες λαμπάδες και πασχαλινά είδη για τις γιορτινές αγορές σας!

Παιδιά sun κι εσένα: Ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στην αντηλιακή προστασία με το Nivea Sun

Δράσεις Προχτές
Η πρωτοβουλία αυτή συνδυάζει τη δημιουργική διάσταση της τέχνης και της βιωματικής μάθησης με την κοινωνική προσφορά

Μην το πεις στη μάνα σου… αλλά η 3αλφα μεγαλώνει την οικογένεια των `Έτοιμων Σπιτικών`!

Wellness 26.03.2025
Με χιούμορ και ανατροπή, η καμπάνια αναδεικνύει την αυθεντική, σπιτική γεύση της σειράς `Έτοιμα Σπιτικά`, που μπορεί να ξεγελάσει ακόμα και τους πιο έμπειρους σεφ του σπιτιού!

Περισσότεροι από 4.000 επισκέπτες βρέθηκαν στο 2ο Φεστιβάλ Αμάλθεια: Eρασιτεχνική γεωργία & μη φovική παραγωγή τροφής

Better life 26.03.2025
Το 2ο Φεστιβάλ Αμάλθεια διοργανώθηκε από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.ΣΥ. από τις 5 μέχρι και τις 9 Μαρτίου

Οι νικητές των Τιμητικών Διακρίσεων «Αμάλθεια» στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικής Γεωργίας και μη Φονικής Παραγωγής Τροφής

Better life 21.03.2025
Η παρουσίαση της απονομής έγινε από την κυρία Αλεξία Κάρκαλου, Υπεύθυνη Skywalker Society

Mastercard ReStart: Μία πρωτοβουλία κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης στον κλάδο της εστίασης

Δράσεις 21.03.2025
Το Πρόγραμμα ReStart της Mastercard προσφέρει ευκαιρίες εκπαίδευσης, επαγγελματικής και κοινωνικής ένταξης μέσα από τον κλάδο της εστίασης, σε άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens βραβεύτηκε με 3 Michelin Keys στη νέα διάκριση του Οδηγού Michelin για ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Better life 20.03.2025
Στη συνολική επιλογή του Οδηγού Michelin Ελλάδας 2025 περιλαμβάνονται ένα ξενοδοχείο με 3 Keys, επτά ξενοδοχεία με 2 Keys και εξήντα ξενοδοχεία με 1 Key