Στην Κατσαρίνα θα φας την καλύτερη σταβλίσια μπριζόλα της Αθήνας
Για εσένα που σου αρέσουν οι αυθεντικές γεύσεις
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 28/6/2023 | 00:04
Η Κατσαρίνα στην Κηφισιά, είναι το μέρος που θα βρεις την καλύτερη σταβλίσια μπριζόλα της Αθήνας, αλλά και μια από τις παλαιότερες ταβέρνες της πρωτεύουσας. Ιδρύθηκε το 1893 και από τότε οι Αθηναίοι την έχουν «αγκαλιάσει» και αγαπήσει, τόσο για την άψογη ποιότητα κι εξυπηρέτηση όσο και για τα εκλεκτά της κρέατα. Σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, πρωταγωνιστούν οι αυθεντικές γεύσεις μαζί με την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.
Έτσι, δεν είναι ν’απορείς που η Κατσαρίνα εξακολουθεί να κερδίζει τις εντυπώσεις των καλοφαγάδων και των φίλων της αυθεντικής ταβέρνας. Σήμερα θα βρεις εκεί τον Μάνο, τον γιο της κυρίας Κατσαρίνας, ο οποίος έδωσε το όνομά της στην καταξιωμένη και αγαπημένη ταβέρνα των βορείων προαστίων. Θα τον βρεις να υποδέχεται τον κόσμο με ευγένεια και άψογο σέρβις σε μία εξαιρετικά φιλική ατμόσφαιρα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τα καρό τραπεζομάντηλα, τα στρωμένα σερβίτσια και τα παραδοσιακά ξύλινα τραπεζοκαθίσματα θα σε βάλουν αμέσως σε ένα mood διακοπών στο χωριό. Η καταπράσινη αυλή θα σε κάνει να χαλαρώσεις και το λευκό χαλίκι στο έδαφος βοηθάει πολύ σε αυτό. Όλος ο χώρος μέσα κι έξω είναι πετρόχτιστος, γεγονός που προσθέτει extra παραδοσιακά στοιχεία στην εμπειρία σου εκεί.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η Κατσαρίνα στην Κηφισιά αξίζει – με λίγα λόγια – γιατί είναι μια παραδοσιακή ταβέρνα που αποτελεί σημείο συνάντησης γι' αυτούς που αγαπούν το καλό φαγητό, την ελληνική κουζίνα και τα παραδοσιακά μεζεδάκια. Ο χώρος της, είναι ιδιαίτερα όμορφος, η ατμόσφαιρα ευχάριστη και η εξυπηρέτηση επαγγελματική. Αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις και τις καλές αξιολογήσεις είναι η πανέμορφη αυλή της που όλο το χρόνο εκτός του χειμώνα γίνεται ο ιδανικός προορισμός για παρέες και οικογένειες. Τα καταπράσινα φυτά, προσθέτουν στο σκηνικό μία αίσθηση διακοπών και ένα περιβάλλον που δύσκολα συναντάς στην Αθήνα.
Φυσικά, πρωταρχικό ρόλο παίζουν τα πιάτα της Κατσαρίνας, τα οποία εκπροσωπούν επάξια την ελληνική κουζίνα με έμφαση στο αυθεντικό κρέας. Χόρτα, παντζάρια, τζατζίκι, σπανακόπιτα και πολλά άλλα ορεκτικά θα σε καλωσορίσουν ανοίγοντάς σου την όρεξη για περάσεις στη συνέχεια στα χορταστικά κυρίως πιάτα. Πρώτη στις προτιμήσεις αλλά και στην καρδιά μας είναι αυτή η ακαταμάχητη μοσχαρίσια σταβλίσια μπριζόλα, που όμοιά της δεν έχεις φάει αλλού.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ακολουθούν με εξίσου φανατικό κοινό τα παϊδάκια, το κοκκινιστό μοσχαράκι, το ψαρονέφρι αλλά και το κοκορέτσι ενώ θα βρεις και πεντανόστιμο μπιφτέκι. Οι νοστιμιές δε σταματούν εκεί, αφού θα απολαύσεις τυροπιτάρι με μέλι, παστουρμαδόπιτα, ντολμαδάκια με κιμά και αυγολέμονο και σουτζουκάκια. Θα βρεις πολλά φρέσκα μαγειρευτά πιάτα, κρασομεζέδες και χειροποίητες πίτες που θα σε κάνουν να φύγεις από εκεί με γεμάτο στομάχι.
Τα μαγειρευτά, τα ψητά της σχάρας, και οι παραδοσιακές συνταγές θα σου προσφέρουν απολαυστικές εμπειρίες. Μπορείς να επισκεφθείς την Κατσαρίνα καθημερινά από το μεσημέρι, μέχρι το βράδυ. Ιδιαίτερος λόγος γίνεται για τη σχέση ποσότητας και τιμής αφού οι μερίδες είναι μεγάλες και για ένα πλήρες γεύμα και ένα γεμάτο τραπέζι με φαγητό και ποτό, δε θα πληρώσεις πάνω από 15-20 ευρώ.
Κλείνοντας, η Κατσαρίνα είναι αυτό που χαρακτηρίζουν «σταθερή αξία» τόσο οι κάτοικοι της γύρω περιοχής όσο και οι Αθηναίοι που την επισκέπτονται από πιο μακριά. Και δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού τα τόσα χρόνια εμπειρίας και αγάπης του κόσμου, αποδεικνύουν την αυθεντικότητα και την πολύ καλή δουλειά της!
Λεωφ. Κηφισίας & Παναγή Τσαλδάρη, Κηφισιά
21 0625 4072