3 καλοκαιρινές μακαρονάδες για να γλείφεις τα δάχτυλα σου
Πρωτότυπες και εύκολες συνταγές για να απολαύσεις
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 7/7/2023 | 02:25
Οι υψηλές θερμοκρασίες αλλάζουν και τις διατροφικές μας συνήθειες, αφού η ζέστη δεν βοηθάει να φάμε ευχάριστα κάποια φαγητά.
Και αφού ο ευλογημένος τόπος μας τροφοδοτεί με πολλά λαχανικά, μπορούμε να τα συνδυάσουμε με τα αγαπημένα μας μακαρόνια και να έχουμε ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.
Μακαρόνια με κάππαρη, ελιές και ντοματίνια
Η εκτέλεση απλή. Βράζουμε πέννες τις αφήνουμε να κρυώσουν αφού ρίξουμε φρέσκο ελαιόλαδο πάνω τους. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι κομμένα ντοματίνια, ελιές και κάππαρη και γραβιέρα. Η γραβιέρα σε κομμάτια και όχι τριμμένη. Πρόσεξτε τη ποσότητα του αλατιού γιατί η κάππαρη είναι ήδη αλμυρή. Επίσης πολύ προτιμούν τις λιαστές ντομάτες αντί για τα ντοματίνια. Για καλύτερο αποτέλεσμα ξεπλύνετε τις ελιές για να φύγει η αλμύρα.
Μακαρόνια με μελιτζάνες και κολοκύθι
Θα έπρεπε να είναι το επισημο φαγητό του καλοκαιριού. Τα σπαγγέτι βράζουν χωριστά, και αφού τσιγαρίσουμε τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες, που είναι κομμένα σε κύβους, τα ρίχουμε στο ίδιο τηγάνι με τα σπαγγέτι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν ξανά από τη σάλτσα ντομάτα που ρίχνουμε από πάνω τους. Αφού κρυώσουν τρίβουμε λίγη φέτα και έχουμε ένα μοναδικό πιάτο. Διαφορετική εκδοχή, αντί για σάλτσα ντομάτα, απλά να προσθέσετε ντοματίνια.
Ταλιατέλες με φασολάκια και γιαούρτι
Σε νερό που βράζει ήδη ρίχνουμε 5-6 λεπτά πράσινα φασολάκια. Δοκιμάστε να είναι τραγανά και να μην έχουν μαλακώσει. Βράζουμε τις ταλιατέλες και προσθέτους μια σως γιαουρτιού, με ελαιόλαδο, κόκκινο πιπέρι και λίγη ρίγανη. Προσθέστε μικρή ποσότητα στις ταλιατέλες καθώς έχει έντονη γεύση.