Μια εύκολη συνταγή για να μην αγοράσετε ξανά ψωμί
Εύκολα και σπιτικά
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/7/2023 | 01:13
Το ψωμί είναι πολύ σημαντικό για τη διατροφή μας. Όταν είναι ειδικά ζεστό, μπορεί να σου σπάσει τη μύτη, ενώ αν είναι σπιτικό μπορεί να το λατρέψεις.
Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη και μπορείτε να την εκτελέσετεστο σπίτι σας όποτε θέλετε. Το σίγουρο είναι ότι αν το κάνετε μια φορα, θα το ξανακάνετε.
Τα υλικά είναι τα εξής:
400 γραμμάρια αλεύρι Γ.Ο.Χ.
4 γραμμάρια μαγιά ξηρή
Νερό χλιαρό
1 κουταλάκι γλυκου ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
Η εκτέλεση: Κοσκινίζουμε το αλέυρι σε ένα μπολάκι και μετά κάνουμε μια λακκούβα στον κέντρο για να ρίξουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά και 100 ml χλιαρό νερό. Ύστερα το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε 10 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος.
Για 10 λεπτά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 60 βαθμούς και μετά τον σβήνουμε. Ανακατεύουμε λίγο τα υλικά στο μπολ και διαλύουμε με 120 ml νερού το αλάτι, προσθέτοντάς το σταδιακά όσο ζυμώνουμε. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε για 3 λεπτά.
Σε ένα στρογγυλό μπολ, στρώνουμε μια καθαρή λινή πετσέτα και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Στη συνέχεια τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι που ετοιμάσαμε και καλύπτουμε πολύ καλά με μεμβράνη. Αφήνουμε το μπολ μέσα στον φούρνο, που προθερμάναμε, για 20 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά βγάζουμε το μπολ από τον φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου Αναποδογυρίζουμε το ψωμί σε ένα δίσκο ψησίματος ή ταψί.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου και άλλα 8-10 στους 200 βαθμούς Κελσίου.