Tasteatlas: Τα καλύτερα ελληνικά νησιώτικα φαγητά που αγάπησε ο πλανήτης
Ποια καλοκαιρινά ελληνικά πιάτα έχει αγαπήσει η συντακτική ομάδα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 17/7/2023 | 19:37
Το Tasteatlas ξέρει πως η Ελλάδα είναι γνωστή για τις κουζίνες της με τα παραδοσιακά φαγητά να ξετρελαίνουν τους χιλιάδες τουρίστες που κατακλύζουν τα νησιά της!
ΛΑΔΕΝΙΑ - ΚΙΜΩΛΟΣ
Με καταγωγή από την Κίμωλο, αυτή η αλμυρή λιχουδιά θεωρείται η ελληνική εκδοχή της ιταλικής focaccia, γράφει το Tasteatlas.
ΦΥΛΛΑ ΚΑΛΥΜΝΙΚΑ ή αλλιώς... ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ - ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Φύλλα καλύμνικα ή παραδοσιακοί ντολμάδες με αμπελόφυλλα. Φύλλα καλύμνικα ή αλλιώς οι παραδοσιακοί ντολμάδες με αμπελόφυλλα της Καλύμνου.
ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ - ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Η πιο αντιπροσωπευτική συνταγή της Σαντορίνης - μαζί με την φάβα - είναι οι ντοματοκεφτέδες, και τα δύο, εδέσματα παράγωγα των τοπικών καρπών της σαντορινιάς γης.
ΚΟΥΦΕΤΟ - ΜΗΛΟΣ
Αυτό το γλυκό του κουταλιού σερβίρεται στη Μήλο παραδοσιακά στους γάμους αλλά είναι τόσο ωραίο που μπορείς να το τρως συχνότερα.
ΜΕΛΟΠΙΤΑ - ΣΙΦΝΟΣ
Μελόπιτα ή μελόπιτθα, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι! Μία γλυκιά, τοπική και παραδοσιακή συνταγή από το υπέροχο νησί - το μυστικό της, το θυμαρίσιο μέλι.
ΤΥΡΕΝΙΑ - ΚΙΜΟΛΟΣ
Αν η λαδένια είναι ένα είδος... πίτσας με κρεμμύδι, η τυρένια είναι μια παραλλαγή της κλασικής τυρόπιτας.
ΣΠΙΝΙΑΛΟ - ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Το σπινιάλο της Καλύμνου είναι ένας εκλεκτός μεζές για τους νησιώτες και γι’ αυτούς που ξέρουν, προσφέρεται πλέον και σε πάστα, ως φουσκοσαλάτα.