Δυο συνδυασμοί τροφίμων που πρέπει να αποφεύγουμε
Και τους τρώμε όλοι
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 28/9/2023 | 00:44
Το τι αρέσει στον καθένα, κανεις δεν μπορει να το υποδειξει. Το προσωπικό γουστο στη γεύση είναι αυτό που κάνει το φαγητό μοναδική απόλαυση.
Όμως αν και συνήθως το κάνουμε όλοι, υπάρχουν μερικές φορές που πρέπει να ξεχνάμε τις συνήθειες μας και να ακούμε τους ειδικούς.
Για παράδειγμα ποιος δεν συνδυάζει το σπανακόρυζο με τη φέτα;
Και όμως οι διατροφολόγοι λένε πως δεν πρέπει να τα συνδυάζουμε γιατί το ασβέστιο δεν απορροφάται από τον οργανισμό μας λόγω των φυτικών ινών.
Οι φυτικές ίνες κάποιων λαχανικών περιέχουν φυτικά οξέα που εμποδίζουν την απορρόφησή του από τον οργανισμό.
Σαλάτα λάχανο με όσπρια
Άλλος ένας συνδυασμός που σε κάθε ελληνικό σπίτι έχει φαγωθεί, και μάλιστα με ευχαρίστηση.
Όμως το λάχανο δημιουργεί εξτρά φούσκωμα και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο έντερο, όταν συνδυάζεται με όσπρια.
Εξαιτίας της παρουσίας των γαλακτο-ολιγοσακχαριτών, σακχάρων που δε χωνεύονται εύκολα, τα όσπρια δημιουργούν φούσκωμα στην κοιλιά. Το λάχανο έχει και αυτό την ιδιότητα να δημιουργεί ζυμώσεις στο έντερο και γι’ αυτό ο συνδυασμός τους δε συνιστάται.