Τα παιδιά σας θα την λατρέψουν - Αποθηκεύουμε σε βαζάκι και η πιο νόστιμη και εύκολη πραλίνα σοκολάτας είναι έτοιμη να την απολαύσετε στο ψωμί σας
Τα υλικά που θα χρειαστείτε :
150 γρ φουντούκι
60 γρ ηλιέλαιο
380 γρ κουβερτούρα γάλακτος
1 κτσ κακάο σκόνη
Προαιρετικά
1 βανιλίνη
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τα φουντούκια για 5-6 λεπτά.
Τα βάζουμε πάνω σε μια πετσέτα, τα κλείνουμε μέσα και τα τρίβουμε ελαφρώς μέχρι να αφαιρεθεί η φλούδα τους.
Τα βάζουμε σε έναν πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουν τη μορφή πάστας (Ενδιάμεσα θέλει να ανακάτεμα απο τα τοιχώματα)
Προσθέτουμε ηλιέλαιο και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος και τη ρίχνουμε μέσα στην πραλίνα.
Προσθέτουμε το κακάο σκόνη και τη βανιλίνη (προαιρετικά).
Χτυπάμε για λίγο μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
Αποθηκεύουμε σε βαζάκι και η πιο νόστιμη και εύκολη πραλίνα σοκολάτας είναι έτοιμη να την απολαύσετε στο ψωμί σας αλλά και σε συνταγές με πάστες, παγωτά ή τούρτες.