E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεγάλη η ανταπόκριση του κοινού στα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2023» των μελών της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών

Δημοσίευση 5/10/2023 | 15:30

Μεγάλη η ανταπόκριση του κοινού στα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2023» των μελών της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή, για ακόμη μια χρονιά, ολοκληρώθηκε για 4η φορά η δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2023» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, με επισκέψεις του κοινού στα ζυθοποιεία – μέλη της Ένωσης σε όλη τη χώρα.

Οι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των μελών της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών και επισκέφθηκαν τα ζυθοποιεία της επιλογής τους κατά τη διάρκεια της δράσης «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2023», το διήμερο 30.09.23 και 1.10.23.

Χαρακτηριστική ήταν η προσέλευση επισκεπτών όλων των ηλικιών, οι οποίοι κατέκλυσαν τους ζυθοποιούς με ερωτήσεις γύρω από τον ζύθο, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την παραγωγική διαδικασία της μπύρας, τα διαφορετικά είδη και τις κατηγορίες της.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, κ. Σ. Παναγιώτου ανέφερε : «Θα θέλαμε να ευχαριστούμε το κοινό για την αθρόα προσέλευση στα ζυθοποιεία σε όλη την επικράτεια και το έμπρακτο ενδιαφέρον να γνωρίσει από κοντά τα προϊόντα μας και τους ανθρώπους πίσω από αυτά. Η κουλτούρα της μπύρας  «κτίζεται» μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, και η ανάπτυξη του κλάδου τα τελευταία χρόνια, μας υποδεικνύει ότι ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής αναζητά καλύτερη ενημέρωση και γνώση. Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού αυτή τη χρονιά, μας «ξάφνιασε» ευχάριστα, και δημιουργεί  μεγαλύτερες υποχρεώσεις για το κλάδο προκειμένου να αναζητήσει και άλλες δράσεις που θα προάγουν την κουλτούρα της μπύρας. Η δράση θα πραγματοποιείται ετησίως το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, αλλά το ραντεβού μας με το αγαπημένο ποτό θα συνεχίζεται καθόλη τη διάρκεια του έτους».

Τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών άνοιξαν ταυτόχρονα τις πόρτες τους σε διάφορες περιοχές της  Ελλάδας, διοργανώνοντας ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές, με ελεύθερη είσοδο.

Οι φίλοι του ζύθου, και όχι μόνο, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις των συνεργαζόμενων ζυθοποιείων και έζησαν μια ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από την μπύρα, δοκιμάζοντας και απολαμβάνοντας ταυτόχρονα γνωστές και νέες μπύρες ποικίλων κατηγοριών.

Η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» πραγματοποιείται με στόχο τη γνωριμία των καταναλωτών με τον ζύθο, την εξοικείωσή τους με τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, την εξοικείωση  με τις πρώτες ύλες και την επαφή με τους ίδιους τους ζυθοποιούς, που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων.

Τα ζυθοποιεία - μέλη της ΕΕΖ που συμμετείχαν στη δράση για το 2023 ήταν τα παρακάτω:

  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Αττική - Πάτρα-Θεσσαλονίκη)
  • Έλιξη Μικροζυθοποιία (Δροσιά Χαλκίδας, Εύβοια)
  • Ζυθοποιία Πηνειού  (Λάρισα)
  • Κρητικές Ζυθοποιίες - Ζηδιανάκης  (Ηράκλειο Κρήτης)
  • Κρητική Ζυθοποιία (Χανιά Κρήτης)
  • Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο (Τήνος)
  • Μικροζυθοποιία Local streets beer (Βόλος)
  • Μικροζυθοποιία Septem  (Ωρολόγιο Αυλωναρίου, Δ. Κύμης - Αλιβερίου, Εύβοια)
  • Ολυμπιακή Ζυθοποιία (Ριτσώνα, Ευβοίας)
  • Siris Craft Brewery (Σέρρες)

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών και τα μέλη της, ευχαριστούν τον κόσμο που συμμετείχε με θέρμη και πραγματικό ενδιαφέρον στη δράση τους και μοιράστηκαν μαζί την αγάπη τους για τον ζύθο, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου 2024.

 

 

Λίγα λόγια για την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, ιδρύθηκε το 2004 και σήμερα αποτελείται από 17 μέλη, που αντιπροσωπεύουν ισότιμα τόσο μεγάλα όσο και μικρά ζυθοποιεία.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών έχει ως αποστολή της την υποστήριξη των ζυθοποιιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ώστε αυτές να παράγουν και να διαθέτουν μπύρα ελεύθερα, ανταγωνιστικά, υπεύθυνα και νόμιμα, με σεβασμό προς τον καταναλωτή, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στόχος της Ένωσης, είναι η ανάπτυξη και εγκαθίδρυση ενός μοντέλου που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, διαχέει την κουλτούρα της μπύρας και ενημερώνει για την ασφάλεια του προϊόντος, προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας, στηρίζει την εξωστρέφεια και την εγχώρια παραγωγή προϊόντων ζύθου και  συμβάλλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου και κατ’ επέκταση στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Υφυπουργός Παιδείας στην EduTech Summit & Expo 2025

Better life Προχτές
Στο διήμερο συνέδριο της διοργάνωσης συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα

Δράσεις Προχτές
Mε όμορφες χειροποίητες λαμπάδες και πασχαλινά είδη για τις γιορτινές αγορές σας!

Παιδιά sun κι εσένα: Ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στην αντηλιακή προστασία με το Nivea Sun

Δράσεις Προχτές
Η πρωτοβουλία αυτή συνδυάζει τη δημιουργική διάσταση της τέχνης και της βιωματικής μάθησης με την κοινωνική προσφορά

Μην το πεις στη μάνα σου… αλλά η 3αλφα μεγαλώνει την οικογένεια των `Έτοιμων Σπιτικών`!

Wellness 26.03.2025
Με χιούμορ και ανατροπή, η καμπάνια αναδεικνύει την αυθεντική, σπιτική γεύση της σειράς `Έτοιμα Σπιτικά`, που μπορεί να ξεγελάσει ακόμα και τους πιο έμπειρους σεφ του σπιτιού!

Περισσότεροι από 4.000 επισκέπτες βρέθηκαν στο 2ο Φεστιβάλ Αμάλθεια: Eρασιτεχνική γεωργία & μη φovική παραγωγή τροφής

Better life 26.03.2025
Το 2ο Φεστιβάλ Αμάλθεια διοργανώθηκε από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.ΣΥ. από τις 5 μέχρι και τις 9 Μαρτίου

Οι νικητές των Τιμητικών Διακρίσεων «Αμάλθεια» στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικής Γεωργίας και μη Φονικής Παραγωγής Τροφής

Better life 21.03.2025
Η παρουσίαση της απονομής έγινε από την κυρία Αλεξία Κάρκαλου, Υπεύθυνη Skywalker Society

Mastercard ReStart: Μία πρωτοβουλία κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης στον κλάδο της εστίασης

Δράσεις 21.03.2025
Το Πρόγραμμα ReStart της Mastercard προσφέρει ευκαιρίες εκπαίδευσης, επαγγελματικής και κοινωνικής ένταξης μέσα από τον κλάδο της εστίασης, σε άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες