Vegan πεντανόστιμα σνιτσελάκια σαν να τρώτε κρέας
Πεντανόστιμη νηστίσιμη συνταγή για όλη την οικογένεια
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 16/11/2023 | 01:46
Υλικά
1 κιλό Μανιτάρια πλευρώτους
90 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
90 γρ καλαμποκάλευρο
1/2 κτγ σκόρδο σε σκόνη
2 κτγ πάπρικα
1 κτγ αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο
350 γρ Ρόφημα Καρπός Αμύγδαλο Χωρίς Ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ
1 κτσ αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κρεμμύδι
Λίγο ελαιόλαδο
1/4 κτγ θυμάρι
1/2 κτγ σκόρδο σε σκόνη
αλάτι κατά προτίμηση
πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, την πάπρικα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βουτάμε τα μανιτάρια μέσα σε ένα μπολ με νερό, τα τινάζουμε και έπειτα τα πανάρουμε μέσα στο μείγμα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε μπόλικο λάδι το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, 1 με 2 κάθε φορά.
Τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουνε ένα χρυσαφί χρώμα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά το κρεμμύδι.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Ρόφημα Καρπός Αμύγδαλο Χωρίς Ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ, το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλα να διαλυθεί τελείως.
Το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
Σερβίρουμε με ρύζι και σαλάτα ή ότι άλλο μας αρέσει!