Αν οι ιδέες σας για πρωινό θα στερεύουν και θέλετε κάτι εκλεκτό το Σαββατοκύριακο, με ωραία γεύση και λίγο πιο χορταστικό, μπορείτε να φτιάξετε pancakes.
Και μάλιστα γρήγορα κι εύκολα. Και όχι οποιαδήποτε pancakes, αλλά pancakes μπανάνας.
Τα υλικά
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 25 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. φουντούκια, αλεσμένα στο μπλέντερ
- ελάχιστο αλάτι
- 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
- 50 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο και λίγο για το τηγάνι
- 140 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- 2 μπανάνες πολτοποιημένες
Πως θα εκτελέσετε τη συνταγή
Αναμείξτε σε ένα μπολ, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη φουντουκιού και το αλάτι. Σταδιακά προσθέστε το αυγό, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και τον πουρέ μπανάνας, ανακατεύοντας παράλληλα μέχρι να μετατραπεί σε χυλό με ομοιογένεια.
Το αφήνετε για 10 με 15 λεπτά. Βουτυρώστε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάλτε το σε χαμηλή φωτιά, με μια βαθιά κουτάλα πάρτε το χυλό, τόσο ώστε να μπορεί να σχηματιστεί μέσα στο τηγάνι ένας δίσκος με διάμετρο περίπου 7 εκατοστών. Ψήνετε για 2 λεπτά από τη μία πλευρά, γυρίζετε με σπάτουλα και ψήνετε για άλλα 2 λεπτά από την άλλη.
Βγάζετε το pancake και το ακουμπάτε σε μια πιατέλα. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός. Ανά 3 – 4 pancakes, ξαναβουτυρώνετε ελαφρώς το τηγάνι. Τοποθετείτε το ένα pancake πάνω στο άλλο ενώ σερβίρετε προαιρετικά με κομμάτια μπανάνας.