Πως θα φτιάξεις σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου για να τη βάλεις στην πίτσα
Θα δεις ότι ταιριάζει
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/1/2024 | 00:21
Πολλοί λένε ότι η σάλτσα μπάρμπεκιου δεν ταιριάζει στην πίτσα, αλλά αν ποτέ τη δοκιμάσεις δεν θα την αλλάζεις με τίποτα. Και ακόμα καλύτερα αν είναι σπιτική.
Η παρακάτω συνταγή για να φτιάξετε σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου, βγάζει αρκετή σάλτσα για να τη βάλετε σε περισσότερες από δυο πίτσες. Μπορείτε να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο σας και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και σε άλλα φαγητά, όπως στο κοτόπουλο ή στις τηγανίτες πατάτες.
Τα συστατικά που θα σας χρειαστούν
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι (περίπου 1 μικρό)
- 2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένο σκόρδο (περίπου 2 μεσαία σκελίδες)
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 800 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
- 1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
- 1/4 φλιτζάνι μέλι
- 1/4 φλιτζάνι ξύδι μήλου
- 2 κουταλιές της σούπας μελάσσα
- 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
- 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
- 1/2 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πως θα τη φτιάξετε
Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε μετά το κρεμμύδι και αφήστε το να μαλακώσει λίγο για 5 λεπτά. Βάλτε μετά το σκόρδο και το πιπέρι καγιέν και ανακατέψτε και αφήστε τα αρώματα να ενσωματωθούν για 1 λεπτό.
Ανακατέψτε τη σάλτσα ντομάτας, την καστανή ζάχαρη, την πάστα ντομάτας, το μέλι, το ξίδι, τη μελάσα, τη μουστάρδα, τη σάλτσα Worcestershire και τη ρίγανη. Τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο και μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και την αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να πήξει για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.
Βάζουμε στο μπλέντερ το μίγμα και το χτυπάμε για να γίνει πουρές. Βάλτε τη μετά την πίτσα την ίδια ημέρα, ή βάλτε τη στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε τη για έως και δυο εβδομάδες.