E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Barilla στο διάστημα!

Τα ζυμαρικά Barilla Fusilli στο μενού των αστροναυτών

Δημοσίευση 1/2/2024 | 17:59

Η Barilla στο διάστημα!
Ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Barilla

Για πρώτη φορά τα ζυμαρικά Barilla μπαίνουν σε τροχιά, για να μεταφέρουν τη γεύση της ιταλικής κουζίνας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), αλλά και για την πιο ακραία γευστική δοκιμή που έγινε ποτέ. Περίπου 3 κιλά Fusilli Barilla ταξίδεψαν τον Ιανουάριο για δύο εβδομάδες σε διαστημική κάψουλα με το πλήρωμα της αποστολής Ax-3, με στόχο να δοκιμαστούν και να αξιολογηθούν αν μπορούν να παραμείνουν al dente σε μηδενική βαρύτητα.

Η πρωτοβουλία προέκυψε από τη συνεργασία μεταξύ της Barilla και του Υπουργείου Γεωργίας, Διατροφικής Κυριαρχίας και Δασών της Ιταλίας, της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας και της Axiom Space, στα πλαίσια της προσπάθειας ένταξης της ιταλικής κουζίνας από την UNESCO στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας.

Τα ζυμαρικά Barilla που ταξίδεψαν στο διάστημα ήταν ήδη μαγειρεμένα και έτοιμα να ζεσταθούν προς κατανάλωση, καθώς οι συνθήκες μικροβαρύτητας δε θα επέτρεπαν το μαγείρεμά τους. Η R&D ομάδα της Barilla διασφάλισε ότι η απλή συνταγή ζυμαρικών με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι, που αντιπροσωπεύει την εμπειρία της ιταλικής γεύσης, μπορεί εγγυημένα να παραμείνει al dente, ακόμη και στο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής, η Barilla ενέπλεξε ορισμένα μέλη του πληρώματος σε αισθητηριακές δοκιμές για να κατανοήσει καλύτερα τις διατροφικές απαιτήσεις των αστροναυτών σε ακραίες συνθήκες, καθώς σε μηδενική βαρύτητα, η εμπειρία του φαγητού και η αντίληψη των γεύσεων είναι πολύ διαφορετικές. Η Barilla κατάφερε με τα ζυμαρικά της, ένα παραδοσιακό προϊόν διατροφής που είναι όμως ταυτόχρονα καινοτόμο, πρακτικό και με υψηλή θρεπτική και ενεργειακή αξία, να δημιουργήσει το ιδανικό γεύμα. Πρόκειται για μια ισχυρή πρόκληση για μια εταιρία που διαρκώς διερευνά τις δυνατότητες των τροφίμων, σχεδιάζοντας το μέλλον της διατροφής.

"Παράγουμε ζυμαρικά για περισσότερα από 140 χρόνια. Είναι ένα προϊόν που έχει τις ρίζες του στο πολύ μακρινό παρελθόν και αποτελεί σύμβολο της ιταλικής κουζίνας σε όλο τον κόσμο. Το γεγονός ότι συμμετέχουμε σε αυτή τη διαστημική αποστολή μας γεμίζει υπερηφάνεια και μας δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσουμε ένα νέο σύνορο στο κομμάτι της διατροφής, δίνοντας παράλληλα στους αστροναύτες λίγο από την αίσθηση ότι βρίσκονται στο σπίτι τους", σημείωσε ο Paolo Barilla, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Barilla.

Το όνειρο της Barilla να εξερευνήσει το μέλλον των τροφίμων, και ειδικότερα των ζυμαρικών, έχει μακρά ιστορία. Για πάνω από 30 χρόνια, η Barilla βρίσκεται σε ένα ταξίδι με στόχο την αύξηση της βιωσιμότητας της παραγωγικής διαδικασίας του σκληρού σιταριού, ενώ εδώ και 5 χρόνια, στο πλαίσιο του Good Food Makers - ενός παγκόσμιου προγράμματος ανοικτής καινοτομίας για την αγροτική τεχνολογία και την τεχνολογία τροφίμων - συνεργάζεται με καινοτόμες εταιρείες, οι ιδέες των οποίων θα συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος για τα τρόφιμα. Η δέσμευση της Barilla για τα ζυμαρικά του αύριο γίνεται πραγματικότητα, χάρη στα "Fusilli στο διάστημα".

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Anytime πάει Καλάβρυτα!

Better life 27.01.2025
Χορηγός του χιονοδρομικού κέντρου με το #staysafe powered by Anytime «Ζήσε την περιπέτεια με ασφάλεια»

H Ιcebreaker για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πολυκατάστημα attica City Link!

Ομορφιά - Στυλ 27.01.2025
Η Icebreaker, ιδρυθείσα το 1995 στη Νέα Ζηλανδία, αποτελεί μια σύγχρονη εταιρεία ένδυσης εξωτερικού χώρου, με περιβαλλοντική συνείδηση

Η OnePlus παρουσιάζει τη νέα Flagship σειρά OnePlus 13 και OnePlus 13R

Tech 27.01.2025
Αναβαθμισμένη εικόνα, premium σχεδιασμός, πρωτοποριακές δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και αξιόπιστη απόδοση για καθημερινή υπεροχή

Brown Hotels Greece: Διπλή υποψηφιότητα στα βραβεία World’s Best Awards 2025 του Travel + Leisure

Better life 27.01.2025
Τα Brown Hotels είναι περήφανα που εκπροσωπούν την Ελλάδα στον σημαντικό αυτό παγκόσμιο διαγωνισμό

Μαρίνα Σάττι: Η αξέχαστη βραδιά για την Απονομή του Π.Ο.Π και η ανακοίνωση του Π.Ο.Π II

Better life 27.01.2025
Η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε το κοινό που έδωσε το «παρών» στο Floyd, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, με ένα μοναδικό live, με αφορμή τις πολυπλατινένιες διακρίσεις του εμβληματικού Π.Ο.Π.

Σπύρος Καπράλος: 16 χρόνια σε ένα «ευχαριστώ»!

Δράσεις 24.01.2025
Υπόκλιση στον άνθρωπο που οδήγησε τον ελληνικό αθλητισμό σε μεγάλες επιτυχίες

Το Wolt+ καλωσορίζει τον χειμώνα με μοναδικές προσφορές για τους συνδρομητές του!

Tech 21.01.2025
Από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 9 Φεβρουαρίου, οι συνδρομητές του Wolt+ θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν μοναδικές εκπτώσεις έως και 50% !

The All‑American Route Part 2 στα TGI Fridays™: Το γευστικό road trip συνεχίζεται!

Wellness 21.01.2025
Σε όλα τα καταστήματα TGI FRIDAYS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από 23/1

Νέα workshops για AI, creative thinking, social media strategy & cro από τη Sherpa Society

Tech 21.01.2025
Με διεθνώς αναγνωρισμένους εισηγητές

Mastercard: Click‑to‑Pay και Tokenization αλλάζουν το τοπίο του ηλεκτρονικού εμπορίου

Tech 16.01.2025
Η υπηρεσία Click-to-Pay αποτελεί ένα επιπλέον καινοτόμο στοιχείο