E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γνώρισε τη Yarn, την πρώτη ελληνική κοινότητα ξενόγλωσσων επαγγελματιών

Αν είσαι εκπαιδευτικός ξένων γλωσσών ή θέλεις να μάθεις ξένες γλώσσες, πρέπει να το διαβάσεις!

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 9/2/2024 | 16:45

Γνώρισε τη Yarn, την πρώτη ελληνική κοινότητα ξενόγλωσσων επαγγελματιών

H Yarn είναι μία πλατφόρμα που στόχο έχει να παρέχει στους επαγγελματίες των ξένων γλωσσών την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να ανταλλάξουν απόψεις, να ενδυναμωθούν, και να δημιουργήσουν δίκτυα προσφέροντας τους χώρο για συζητήσεις, γνωριμίες και ενίσχυση των δεξιοτήτων τους.

Παράλληλα, μέσα από αυτήν την κοινότητα, οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να βρίσκουν αξιόλογους καθηγητές ή κέντρα ξένων γλωσσών, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Αντίστοιχα, κάποιος μπορεί να βρει έμπιστους μεταφραστές και μεταφραστικά γραφεία.

Από την άλλη, οι διδάσκοντες προωθούν τη δουλειά τους, έρχονται σε επαφή με μαθητές και διευρύνουν τον επαγγελματικό τους κύκλο. Τέλος, οι μεταφραστές και τα μεταφραστικά γραφεία έχουν την ευκαιρία να προσελκύσουν νέους πελάτες.

Ποιος βρίσκεται πίσω από τη Yarn;

Πίσω από τη Yarn είναι η Άσπα, η Φραντσέσκα και η Μαρία, τρεις καθηγήτριες ξένων γλωσσών, από διαφορετικές ειδικότητες η καθεμία (γαλλικά, γερμανικά, αγγλικά).

Η Άσπα είναι απόφοιτη της Γαλλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και στη Διδακτική των Γλωσσών και Νέες Τεχνολογίες. Έχει εργαστεί τόσο στην ιδιωτική όσο και στη δημόσια εκπαίδευση. Διδάσκει γαλλικά σε παιδιά και ενήλικες.

Η Φραντζέσκα είναι απόφοιτη της Γερμανικής Φιλολογίας του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Είναι καθηγήτρια και εξετάστρια γερμανικών στη Γερμανική Σχολή και στο Ινστιτούτο Goethe.

Η Μαρία είναι απόφοιτη της Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ και προπτυχιακή φοιτήτρια της Ισπανικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές της πάνω στην Ειδική Αγωγή και είναι υποψήφια διδάκτορας. Διδάσκει αγγλικά σε παιδιά και ενήλικες καθώς και αγγλική ορολογία σε ΙΕΚ.

Πώς ξεκίνησε η 1η  ελληνική πλατφόρμα αποκλειστικά για ξένες γλώσσες;

Η Yarn ξεκίνησε το 2020, όταν και γνωριστήκαμε, καθώς είμασταν συνάδελφοι στον ιδιωτικό και οι προκλήσεις του κλάδου μας έφεραν πιο κοντά. Αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε και οι 3 τα ίδια προβλήματα σαν όλους τους εκπαιδευτικούς του κλάδου όπως είναι:

1) Η ανάγκη για διαρκή επιμόρφωση  που μας οδήγησε στην ιδέα των σεμιναρίων από εισηγητές υψηλού επιπέδου, άριστα καταρτισμένους με ουσιαστικό περιεχόμενο.  Πχ. ΑΙ στην εκπαίδευση, ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και ξένη γλώσσα, Steam στην ξενόγλωσση τάξη, θεατρικό παιχνίδι κ.α

2) Η ελλιπής γνώση  στο λογιστικό κομμάτι: όσον αφορά τα ένσημα, το μισθολογικό, τα επιδόματα μας οδήγησαν στην ιδέα του λογιστή & στις λογιστικές υπηρεσίες.

3) Η αστάθεια, η αβεβαιότητα και η ανεργία του κλάδου μας είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι καθηγητές καθώς υπάρχουν περίοδοι στις οποίες δουλεύουν full time και άλλες που βρίσκονται με μεγάλα κενά.

Για αυτό το λόγο προωθούμε και προβάλλουμε τα προφίλ των καθηγητών στα οποία αναγράφεται  η διαθεσιμότητα τους και είναι ορατά σε ένα μεγάλο κοινό υποψηφίων πελατών/μαθητών με σκοπό τη δυνατότητα εύρεσης εργασίας ανά πάσα στιγμή.

4) Η άγνοια σε πρακτικά επαγγελματικά ζητήματα, όπως η σύνταξη  βιογραφικού και η προετοιμασία συνέντευξης, κατέστησαν αναγκαία τη συνεργασία μας με hr, η οποία βοηθάει  τους καθηγητές να κάνουν πιο ανταγωνιστικό το βιογραφικό τους και να προετοιμαστούν για μια συνέντευξη.

5) Τα υψηλά καθημερινά ποσοστά παραίτησης και burnout στον χώρο επιδεικνύουν καθημερινά ολοένα και περισσότερο  την ανάγκη για ψυχολογική εκπαίδευση & υποστήριξη. Γιαυτό το λόγο παρέχουμε ψυχολογική υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου επαγγελματία.

6) Το ζήτημα της προστασίας δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών

πχ. Παράλληλη εργασία ή πνευματική ιδιοκτησία εκπαιδευτικού υλικού  μας οδήγησαν στην ανάγκη συνεργασίας με νομικό - εργατολόγο.

 

Ποιος είναι ο στόχος της Yarn;

Μέσα λοιπόν από αυτή την ανάγκη γεννήθηκε η Yarn, η πρώτη ελληνική κοινότητα ξενόγλωσσων επαγγελματιών που έχει ως στόχο να ενδυναμώσει, να επιμορφώσει και να υποστηρίξει τους καθηγητές παρέχοντας τους ένα ολοκληρωμένο υποστηρικτικό πλαίσιο. Λόγω του ότι είμαστε και οι ίδιες εν ενεργεία καθηγήτριες αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των εκπαιδευτικών και τις εξελίξεις που τρέχουν και προσπαθούμε να δημιουργούμε παροχές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες αυτές.

Η κοινότητα μας όπως μαρτυρά και το όνομα της λειτουργεί σαν ένα νήμα που ενώνει τους εκπαιδευτικούς και αποτελεί ένα ασφαλές και γόνιμο περιβάλλον που τους επιτρέπει να αναπτυχθούν, να ενημερωθούν για νέες μεθόδους στη διδασκαλία, να μοιραστούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο επάγγελμα τους και να τους δώσει ερεθίσματα ώστε να γίνουν ακόμη καλύτεροι.

 

Ποιες δυσκολίες έχετε αντιμετωπίσει;

Στην Ελλάδα η εκπαίδευση είναι αρκετά συντηρητική και δεν ήταν λίγες οι φορές που αντιμετώπισαν τη Yarn με δυσπιστία καθώς είναι κάτι πολύ καινούργιο και οι εκπαιδευτικοί είναι συνηθισμένοι να λειτουργούν με πιο παραδοσιακό τρόπο. Στη Yarn πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας. Η δυσκολία έγκειται στο να αλλάξουμε την κουλτούρα της εκπαίδευσης κάτι το οποίο προσπαθούμε να επιτύχουμε μέσα από την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και την ανταλλαγή γνώσεων/απόψεων.

Τι σας δίνει κίνητρο να συνεχίζετε;

Λαμβάνουμε μεγάλη ικανοποίηση όταν τόσο τα μέλη όσο και οι μαθητές μένουν ικανοποιημένοι από τη συνεργασία που δημιουργείται μέσω της πλατφόρμας μας της Yarn. Σημαντικό κίνητρο είναι επίσης όταν λαμβάνουμε θετικά σχόλια από εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στα σεμινάρια μας και τονίζουν πόσο τους βοηθούν στην επαγγελματική τους εξέλιξη. Συγκεκριμένα εν μέσω πανδημίας η πλατφόρμα αποτέλεσε σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων όλων των καθηγητρών/τριών από κάθε γωνιά της χώρας. Ενώ φέτος βρεθήκαμε στις φιναλίστ ανάμεσα σε πολύ σημαντικές προσωπικότητες γυναικών στα GIWA awards ( Greek international women awards) στην κατηγορία εκπαίδευση.

Quote μας:

«Η γνώση έχει αξία μόνο όταν τη μοιράζεσαι» / Knowledge increases by sharing, γιατί στη Yarn δε σταματάμε να μαθαίνουμε και να εξελισσόμαστε.

 

Η Υarn εξελίχθηκε ως μία κοινότητα για να καλύψει όλες τις παραπάνω ανάγκες, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο υποστηρικτικό πλαίσιο για τους ξενόγλωσσους εκπαιδευτικούς, προσφέροντας τους:

  • εκπαιδευτικά σεμινάρια
  • λογιστικές συμβουλές για εκπαίδευτικούς
  • ψυχολογική υποστήριξη μέσω workshops
  • εξατομικευμένα coaching sessions
  • βελτίωση βιογραφικού και προώθηση στο διαδίκτυο με σκοπό την εύρεση εργασίας και πελατών
  • νομικές συμβουλές για εκπαιδευτικούς

Με την εγγραφή σου στη Yarn μπορείς να δημιουργήσεις και να προωθήσεις το επαγγελματικό σου προφίλ, προσθέτοντας όλες τις σημαντικές πληροφορίες. Έτσι, οι νέοι μαθητές ή πελάτες μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σου με εύκολο τρόπο.

  • Την εγγύηση ότι όλοι οι καθηγητές είναι επαρκώς καταρτισμένοι για ιδιαίτερα ή ομαδικά μαθήματα, καθώς για την εγγραφή τους απαιτούνται τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
  • Την άμεση δυνατότητα επικοινωνίας μαζί μας σε περίπτωση οποιασδήποτε απορίας.
  • Ασφάλεια στην επικοινωνία καθηγητή και μαθητή, καθώς ελέγχουμε όλα τα μηνύματα πριν προωθηθούν. Δε θα εκτίθενται δημοσίως τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, email) του καθηγητή. Ωστόσο, μετά την αρχική προώθηση του αιτήματος η επικοινωνία θα γίνεται αποκλειστικά μεταξύ καθηγητή – μαθητή.
  • Online ζωντανά ή μαγνητοσκοπημένα webinars και δια ζώσης σεμινάρια τόσο για καθηγητές, όσο και για μαθητές.
  • Ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στον χώρο των ξένων γλωσσών.

EmpowerED: Workshops for educators | Athens edition

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Back To School με Amaretti Classic: Ο Σεπτέμβριος ξεκινά με τον πιο «γλυκό» διαγωνισμό!

Better life Προχτές
Μπες στον μεγάλο διαγωνισμό & κέρδισε το πιο must-have lunch bag!

6‑8/9: Όλες οι εκδηλώσεις που θα δούμε τις πρώτες ημέρες του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2024

Better life 05.09.2024
Η καρδιά του Πολιτισμού χτυπάει στο Πεδίον του Αρεως!

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας ονοματοδοτεί το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού 2024

Better life 30.08.2024
Η Μαρίνα Αγίας Νάπας, ενώνει τις δυνάμεις της με το ISTF 2024, ενισχύοντας τη δυναμική και το κύρος του θεσμού

Smile Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και αυτό το Φθινόπωρο!

Δράσεις 30.08.2024
30 Αυγούστου με 12 Σεπτέμβρη

Δημιούργησε το πιο δροσερό look για την πισίνα, με τη νέα συλλεκτική σειρά της Catrice, «Poolside of life»

Ομορφιά - Στυλ 29.07.2024
H νέα συλλεκτική σειρά Catrice «Poolside of life» είναι διαθέσιμη στα καταστήματα από 22 Ιουλίου

Αναδείχθηκαν οι Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2024

Better life 18.07.2024
Επιχείρηση της Χρονιάς η Metlen Energy & Metals

Απόλαυσε τέλεια, ανορθωμένη επιδερμίδα με το FOREO BEAR™ 2 go

Ομορφιά - Στυλ 18.07.2024
Εξερευνήστε την τέλεια αντιγηραντική ρουτίνα ομορφιάς με το FOREO BEAR™ 2 go και ταξιδέψτε χωρίς προβλήματα!