Κουνουπιδοκεφτέδες φούρνου καλύτεροι και από το κρέας
Υπέροχοι κουνουπιδοκεφτέδες με εκπληκτική σως που θα τους φτιάχνετε συνέχεια!
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/2/2024 | 00:24
Για τους κουνουπιδοκεφτεδες
1/2 κουνουπίδι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1 κτγ αλάτι Ιμαλαϊων
πιπέρι
30 γρ bio έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 μεγάλα αυγά
200 γρ τυρί light
160 γρ νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη
Για την σως
50 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
100 γρ μαγιονέζα light
1/4 κρεμμύδι
λίγο μαϊντανό
Χυμό από μισό λεμόνι
πιπέρι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κουνουπίδι και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Στραγγίζουμε το κουνουπίδι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαιντανό και τα ρίχνουμε όλα μαζί με το κουνουπίδι σε ένα μπολ.
Πολτοποιούμε όλα τα υλικά πολύ καλά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το αλάτι, τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε το τυρί light τις νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
Το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε ένα ένα τα κεφτεδάκια βαζοντάς τα πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30 λεπτά στους 180 c.
Για την σως σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το γιαούρτι 2%,την μαγιονέζα light, το κρεμμύδι , τον μαιντανό , τον χυμό λεμόνι, το αλάτι ,το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
Σερβίρουμε τους κουνουπιδοκεφτέδες με την σως γιαουρτιού.