Πεντανόστιμο cheesecake με χαμηλά λιπαρά και φουλ πρωτεΐνη που θα λατρέψετε Αν προσέχετε τη διατροφή σας αλλά θέλετε και ένα γλυκάκι, ιδού ένα γλυκό από το κανάλι του LIVE KITCHEN.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ τυρί cottage (3 κούπες)
4 μέτρια αυγά
μια πρέζα αλάτι
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2% (3/4 της κούπας)
130 γρ ζάχαρη (1/2 κούπα)
50 γρ κορν φλάουρ (4 κτσ)
50 γρ ινδοκάρυδο (4 κτσ)
4-5 σταγόνες υγρή βανίλια
Αμύγδαλο φιλέ
Φόρμα 20 εκ.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το τυρί cottage και ρίχνουμε τους κρόκους από τα αυγά,το στραγγιστό γιαούρτι, το κορν φλάουρ, την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
Πολτοποιούμε πολύ καλά με ένα ραβδομπλέντερ και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από τα αυγά, μια πρέζα αλάτι και προσθέτουμε σιγά - σιγά τη ζάχαρη χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
Στο άλλο μείγμα προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα σιγά μέσα στο μείγμα με απαλές κινήσεις μέχρι να έχουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα.
Σε μια φόρμα 20 εκ. έχουμε αλείψει λάδι και έχουμε κολλησει λαδόκολλες στον πάτο και στα πλαϊνά της φόρμας.
Ρίχνουμε το μείγμα και το χτυπάμε ελαφρώς πάνω στον πάγκο για να σιάξει .
Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 60-65 λεπτά στους 160 c.
Μόλις ψηθεί κλείνουμε το φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει