Φτιάξτε φανταστικές λαγάνες στο σπίτι, σαν φούρναρης
Τραγανές από έξω και αφράτες από μέσα - Εγγυημένη Συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 16/3/2024 | 00:18
Οι λαγάνες μόλις ψηθούν είναι έτοιμες, τραγανές από έξω και αφράτες από μέσα. Διαρκούν τραγανές και μετά από 3 ώρες. Υπέροχες που θα τις απολαύσετε μαζί με την οικογένεια σας την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας!
ΥΛΙΚΑ
900 γρ αλεύρι για τσουρέκι
50 γρ νωπή μαγιά η 16 γρ ξηρή
500 γρ νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κτγ ζάχαρη
12 γρ αλάτι - Περίπου 2,5 κτγ
1 κτσ ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο
Σουσάμι
40 γρ νερό
1 κτγ ζάχαρη
Σουσάμι
2 λαγάνες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό την ζάχαρη και σπάμε καλά τις νωπές μαγιές μέσα στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν πολύ μέσα στο νερό.
- Έπειτα ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το αλεύρι για τσουρέκια και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
- Κάνουμε τον φούρνο στόφα ανάβοντάς τον στους 100 c στις αντιστάσεις για 1 λεπτό.
- Μετά από 1 λεπτό τον κλείνουμε και βάζουμε μέσα το μείγμα να ξεκουραστεί για να ενεργοποιηθεί η μαγιά για περίπου 20 λεπτά.
- Μετά από 20 λεπτά βγάζουμε το μείγμα και ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι .Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
- Την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την βάζουμε μέσα στον φούρνο κάνοντάς τον στόφα με την ίδια διαδικασία.
- Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 1/2 ώρα. Αφού φουσκώσει χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ίσα μέρη.
- Παίρνουμε το πρώτο ζυμάρι και το ανοίγουμε με τα χέρια μας. Αναποδογυρίζουμε ένα ταψί κουζίνας και τοποθετούμε πάνω του μια λαδόκολλα.
- Αλείφουμε στην λαδόκολλα ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε σουσάμι. Βάζουμε επάνω την λαγάνα και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.
- Την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Στην συνέχεια πατάμε με τα δάχτυλά μας την λαγάνα.
- Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στον αέρα στους 180 c και έχουμε τοποθετήσει ένα ταψί κουζίνας από την ανάποδη πλευρά.
- Αλείφουμε με ζάχαρόνερο και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι. Βάζουμε προσεκτικά την λαγάνα όπως είναι μαζί με την λαδόκολλα μέσα στον φούρνο πάνω στο ταψί που καίει. Κλείνουμε τον φούρνο και την ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Την ίδια ακριβώς διαδικασία κάνουμε και με την δεύτερη λαγάνα.
Και έξτρα συνταγή... ταραμοσαλάτα!
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η κούκλα κωμόπολη της Καβάλας που είναι διάσημη για ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό
Ταξίδια
24.11.2024
Στα μέρη που είναι...πασπαλισμένα με μπόλικη άχνη !
4 στέκια που φτιάχνουν τα καλύτερα σουβλάκια στα δυτικά προάστια της Αθήνας
Eat + Drink
24.11.2024
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα καλό σουβλάκι;
Nude αποχρώσεις για τα νύχια, που ταιριάζουν τέλεια σε όλα τα δέρματα
Body+Mind
24.11.2024
Iδανικά για την μετάβαση του Σεπτεμβρίου
Η Φαίη Σκορδά έκανε το κούρεμα που ταιριάζει σε όλες
Style
24.11.2024
Το look αυτό όχι μόνο κολακεύει τα χαρακτηριστικά της, αλλά δείχνει και μια πιο δυναμική και ανανεωμένη εμφάνιση για τη νέα σεζόν.
Αυτά τα φυτά θα φέρουν τύχη στο σπίτι σου σύμφωνα με το Feng Shui
Σπίτι
24.11.2024
Τα φυτά αυτά θ’ αλλάξουν την ενέργεια του σπιτιού σου!
Η συνήθεια που κάνει χειρότερη τη συμπεριφορά των παιδιών
Family
24.11.2024
Πλέον πρόκειται για καθημερινή συνήθεια
Το παραμυθένιο θεματικό πάρκο για μεγάλους και παιδιά ‑ 2 ώρες από την Αθήνα
Ταξίδια
Χτες
Ο ιδανικός προορισμός για το Σαββατοκύριακο που συνδυάζει φύση, τέχνη και λίγη… μαγεία!
5 λουλούδια που παραμένουν ανθισμένα όλο το χειμώνα
Σπίτι
Χτες
Ό,τι πρέπει για δώρο στους αγαπημένους σου!
Πού θα βρεις στην Αθήνα ζαχαροπλαστεία με πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο
Eat + Drink
Χτες
Αναδίδουν αρώματα βανίλιας και φρέσκου γάλακτος!
5 red flags που δεν πρέπει να αγνοήσεις στα πρώτα ραντεβού
Σχέσεις
Χτες
Για να μην καταλήξεις με ένα «ακατάλληλο» άτομο