Πως να φτιάξεις γρήγορα κι εύκολα νηστίσιμη μηλόπιτα
Και νόστιμη πάνω απ` όλα
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 28/3/2024 | 00:23
Στην Σαρακοστή, είναι πολύς ο κόσμος που νηστεύει, όχι μόνο το κρέας αλλά ακόμα και το τυρί, το βούτυρο κ.α. Τα νηστίσιμα τα έχουμε στο μυαλό μας ως φαγητά που δεν είναι και τόσο νόστιμα.
Ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Υπάρχουν πολλά νηστίσιμα φαγητά που όχι μόνο είναι νόστιμα, αλλά είναι και νοστιμότερα από τα μη νηστίσιμα. Όπως η παρακάτω μηλόπιτα, την οποία μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα στο σπίτι.
Τα υλικά
- 2 πακέτα ζύμη για γλυκιά τάρτα
- 7 φλ. τσαγιού μήλα (ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες)
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 1/8 κ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο (για το ταψί)
Πως θα τη φτιάξουμε
Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα μπολ τα μήλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα ταψί και το αλείφουμε. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ώστε να πάει παντού και μετά απλώνουμε τη ζύμη για γλυκιά τάρτα. Βάζουμε ύστερα το μείγμα με τα μήλα στο ταψί και το καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Το ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου στους 220 βαθμούς. Ύστερα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 140-150 βαθμούς και το αφήνουμε 40-50 λεπτά, μέχρι η ζύμη να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Το βγάζουμε και είναι έτοιμο.