Από γαλακτοπωλείο σε ξακουστό ταβερνάκι: Το αιωνόβιο φαγάδικο στη Δραπετσώνα που αγαπιέται ακόμα
Γεννήθηκε το 1930 και «μεγαλώνει» μέχρι σήμερα
Δημοσίευση 4/4/2024 | 00:08
Η ταβέρνα Κατσόγιαννος στη Δραπετσώνα είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό ταβερνάκι που βρίσκεται στον παραθαλάσσιο οικισμό της Δραπετσώνας, στον Πειραιά.
Με ατμόσφαιρα που αναδεικνύει την παράδοση και την φιλοξενία, η ταβέρνα Κατσόγιαννος προσφέρει στους επισκέπτες της μια αυθεντική γευστική εμπειρία.
Η ταβέρνα λειτούργησε αρχικά ως γαλακτοπωλείο. Ιδιοκτήτης ήταν ο Γρηγόρης Κατσόγιαννος, ο οποίος έδινε γάλα κι έφτιαχνε διάφορα γαλακτοκομικά προϊόντα. Στην πορεία το μαγαζί εξελίχθηκε σε μπακαλοταβέρνα και μετά σε ταβερνάκι λαϊκό, όπως το ξέρουμε σήμερα.
Μετά το θάνατο του Γρηγόρη, το ανέλαβε ο γιος του και μέχρι το 2005 παρέμεινε στην οικογένεια, πριν περάσει στην ιδιοκτησία της κας Σταυρίδου που έκανε τον Κατσόγιαννο «οικογένεια» με την αγάπη και το μεράκι της.
Η φήμη του Κατσόγιαννου προηγείται του ονόματός του, λόγω της ανάλαφρης ατμόσφαιρας, του σκηνικού που θυμίζει παλιά ελληνική ταινία και των ασμάτων που αντηχούν στο χώρο και σε μεταφέρουν σε άλλη εποχή και διάσταση.
Οι μυρωδιές διάχυτες παντού, με τα αφράτα και ζουμερά κεφτεδάκια να ξεχωρίζουν, όπως και η συκωταριά και η χοιρινή τηγανιά του.
Αν βρεθείς στην περιοχή, λοιπόν, ξέρεις ήδη ότι ο Κατσόγιαννος είναι μονόδρομος για τη γεύση και την αυθεντικότητά του.