Στην Μπανγκογκ, την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, υπάρχει ένα εστιατόριο που όπως όλοι λένε δικαίως έχει μεγάλη δημοτικότητα. Λέγεται Ekkamai και είναι γνωστό για το ότι σερβίρει μια σούπα που είναι σχεδόν 50 ετών.
Έχει καταφέρει να είναι hot στα κοινωνικά δίκτυα, κι αυτό γιατί σιγοβράζει τον ίδιο ζωμό, στην ίδια κατσαρόλα για 45 χρόνια. Έγινε διάσημη για τον ζωμό της σούπας με noodles και το βόειο κρέας, την οποία και έχει ονομάσει «neua tune». Αυτή περιέχει βραστό και ωμό βοδινό κρέας, πατσά, κανέλα, σκόρδο, μαύρο πιπέρι, ρίζα κόλιανδρου και 12 κινεζικά βότανα.
Ο ιδιοκτήτης της, Nattapong Kaweeantawong, που είναι η τρίτη πλέον γενιά στην επιχείρηση είπε το 2020 στο website «Great Big Story» ότι «Για 45 χρόνια, ο ζωμός της σούπας μας δεν πετιέται ποτέ μετά το μαγείρεμα μιας ημέρας. Κρατάμε τον ζωμό όλη τη νύχτα και μετά τον χρησιμοποιούμε, για να μαγειρέψουμε τη σούπα της επόμενης μέρας. Ο ζωμός διατηρείται και μαγειρεύεται εδώ και 45 χρόνια, δίνοντας στο πιάτο μοναδική γεύση και άρωμα».
Φρόντισε φυσικά να καθησυχάσει τον κόσμο, λέγοντας πως η κατσαρόλα πλένεται πάντα κάθε βράδυ. «Βγάζουμε τη σούπα από την κατσαρόλα και μετά τη σιγοβράζουμε όλη τη νύχτα», εξήγησε. Αυτή η μικρή ποσότητα που σιγοβράζει είναι η βάση της σούπας της επόμενη ημέρας και αυτό γίνεται κάθε βράδυ εδώ και σχεδόν 50 χρόνια.
«Αυτό το μέρος δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς είναι διάσημο για τη σούπα του εδώ και 50 χρόνια. Είναι μια λίγη, αλλά νόστιμη σούπα, σε πολύ προσιτή τιμή», σχολίασε ένας κριτικός γευσιγνώστης, που επισκέφθηκε πρόσφατα το εστιατόριο.