Ποικιλία και ένταση στις γεύσεις και τις μυρωδιές, εμμονή στη φρεσκάδα των υλικών, λαχανικά-φρούτα- κρεατικά-θαλασσινά και “πιπέρια” σε “επί τόπου” συνδυασμούς “με το μάτι”. Η Ταϊλανδέζικη κουζίνα απεχθάνεται τις μεζούρες, λατρεύει τον αυθορμητισμό, είναι παιχνιδιάρα, πλούσια, δημιουργική και κυρίως πεντανόστιμη! Κάπως έτσι έτυχε και πέτυχε να συγκεντρωθούν στο αγαπημένο μας Tamarind στο Μεταξουργείο, μια ομάδα πολυμαθών Ταϊλανδών σεφ που - πείτε το η μοίρα, πείτε το ο έρωτας – τους έφεραν στη χώρα μας κι υπό τις οδηγίες μιας Ελληνίδας μαγείρισσας ερωτευμένης με τα χρώματα και τις γεύσεις της Ταϊλανδέζικης γαστρονομικής παράδοσης, ανέλαβαν – όλοι μαζί - να μυήσουν κι εμάς στα μυστικά μίας από τις πιο νόστιμες κουζίνες παγκοσμίως! Απόψε, μια συνέργεια από τα πέρατα του κόσμου μαγειρεύει για εμάς!
(STREET FOOD) Τα πιάτα μας:
α) Fresh Thai Rolls, ρολλά με φρέσκο χειροποίητο φύλλο, με χοιρινό μαριναρισμένο σε ταϊλανδέζικα μπαχαρικά, ομελέτα, φρέσκο αγγουράκι και κρεμμυδάκι και ρίζες φασολιών, με σάλτσα ταμάρινθου και γλυκού ξυδιού από ρύζι (5,5¤)
β) Princess Noodles, με φρέσκα λαχανικά: χρωματιστές πιπεριές, κρεμμύδι, κόλιανδρο, σος από lime, φυστίκι και τσίλι (5,5¤)
γ) Κίτρινο curry με γάλα καρύδας, φιλέτο κοτόπουλο, γλυκοπατάτα και χρωματιστές πιπεριές συνοδευόμενο από ρύζι ατμού (6¤)
PLUS: Το ειδικά φτιαγμένο από τον bar guru, Χρήστο Χουσέα, cocktail: Bird's Eye, με ρούμι, galangal, lemongrass, φρέσκο lime, πικραμύγδαλο και τζίντζερ (7¤)
(AND TUNES) Οι μουσικές μας: Ο αγαπημένος μας Isnogood – ναι ναι! που από το Μπότζι στη Σίφνο και το Bollywood στο Γκάζι ανέλαβε τη βραδιά της Συρίας με τον πλέον επιτυχημένο τρόπο – αναμετράται με τις ικανότητές του στη μουσική της Ταϊλάνδης, ενώ – στο γενικό πνεύμα της ασιατικής κουλτούρας – σας έχουμε μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ που θα σημάνει το πιο διασκεδαστικό street party της ζωής σας... Στοιχείο; Κρατάει μικρόφωνο!!!