Το σοκολατένιο κέικ της Audrey Hepburn που άφησε εποχή: Αυτή είναι η συνταγή
Πανεύκολο και οικονομικό
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 22/4/2024 | 00:02
To βιβλίο με τη ζωή και τις συνταγές της Audrey Hepburn που συνέταξε ο γιος της που συνδυάζει αναμνήσεις, συνταγές και άλλα όμορφα
To βιβλίο με τη ζωή και τις συνταγές της Audrey Hepburn που συνέταξε ο γιος της συνδυάζει αναμνήσεις, αποσπάσματα από την προσωπική της αλληλογραφία, σχέδια και συνταγές για τα αγαπημένα της πιάτα γραμμένα στο χέρι της και περισσότερες από 250 αδημοσίευτες προσωπικές οικογενειακές φωτογραφίες.
Κέικ σοκολάτας
300 g μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, ψιλοκομμένη
60 ml πλήρες γάλα (τόσο για να μαλακώσει η σοκολάτα)
120 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, συν επιπλέον για το άλειμμα
8 αυγά χωρισμένα
1 φλιτζάνι (200 γρ.) ζάχαρη
Αλεύρι
Ζάχαρη άχνη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμους C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 10- ή 12 ιντσών (25 ή 28 εκ.).
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το γάλα σε μπεν μαρί.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί καλά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τους 8 κρόκους αυγών κι ανακατεύουμε. Σε ένα ξεχωριστό μπολ προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη στα ασπράδια και χτυπάμε ωσπου να σφίξει. Ανακατεύουμε απαλά μέσα στο μείγμα σοκολάτας - κρόκου αυγού. Ρίχνουμε σε ταψί.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο, ανοίγουμε την πόρτα και αφήνουμε το κέικ μέσα για λίγα λεπτά (αυτό θα αποτρέψει το σκάσιμο της κρούστας). Βγάζουμε από το φούρνο και κρυώνουμε για περίπου 10 λεπτά πριν το βγάλουμε από το ταψί.
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, πριν το σερβίρουμε.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με σαντιγί ή παγωτό βανίλια.