E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα πιο νόστιμα ιταλικά των βορείων προαστίων που αξίζει να δοκιμάσεις

Μας τρέχουν τα σάλια!

Δημοσίευση 16/5/2024 | 14:57

Τα πιο νόστιμα ιταλικά των βορείων προαστίων που αξίζει να δοκιμάσεις
Φωτ. αρχείου / pexels

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στο ιταλικό φαγητό; Pasta, pizza, αλλαντικά και καλό κρασί είναι ο πιο τέλειος συνδυασμός που φτιάχνει πάντα τη διάθεση! Αν αναρωτιέσαι ποια είναι τα πιο νόστιμα ιταλικά εστιατόρια των βορείων προαστίων για να βάλεις στη λίστα σου, διάβασε παρακάτω!

Il Salumaio d' Atene

Η σαλουμερία της Κηφισιάς δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε value for money εστιατόριο, αυτό ξέρεις πως αν το επισκεφτείς, θα φας εξαιρετικό φαγητό σε ένα πολύ όμορφο χώρο. Ο πολυτελώς ατημέλητος διάκοσμος, το μικρό και πολύ ελκυστικό μενού και, κυρίως, το νόστιμο φαγητό και οι καλές επιλογές κρασιών είναι αρκετά για να ανηφορίσει κάποιος στην Κηφισιά και να απολαύσει το απίθανο πιάτο με τα linguini με άγρια μανιτάρια και σάλτσα παρμεζάνας με Vinsanto, τον μαρινάτο σολομό με τα μπλινίς και ένα από τα ελάχιστα Rossini με φουά γκρα αυτής της πόλης. Ξεχωρίζουν επίσης τα γλυκά του, αλλά και η βιτρίνα με τα επιλεγμένα ιταλικά τυριά και αλλαντικά κοπής, που μπορεί κανείς να αγοράσει για το σπίτι.

Παναγίτσας 3, Κηφισιά

 

Aperio Cucina e Vino

Το μοντέρνο, φιλόξενο ιταλικό που άνοιξε πριν από λίγα χρόνια πολύ κοντά στο σταθμό του μετρό Χολαργού, έχει κάνει πολλούς φίλους στη γειτονιά. Αν βρεθείτε στην περιοχή του, μην το προσπεράσετε. Ο καλόγουστος χώρος μπλέκει βιομηχανικά και ρετρό στοιχεία, συνδυάζοντας ξύλο με μάρμαρο και μέταλλο, ενώ στο πατάρι κρύβεται μια κουκλίστικη βεραμάν κουζίνα που θυμίζει σπίτι στην ιταλική εξοχή. Ξεχωρίζουν οι πεντανόστιμες πίτσες -η Margherita και η Bianca με μοτσαρέλα, σκόρδο, μανιτάρια και λάδι τρούφας είναι αμφότερες ωραία επιλογή για τη μέση-, αλλά και οι παπαρδέλες alla Norcina, με μανιτάρια πορτσίνι, λουκάνικο, ντοματίνια και κρέμα τρούφας. Οι λάτρεις του κρέατος θα βρουν και ταλιάτα ή ένα rib eye.

Λεωφόρος Μεσογείων 258, Χολαργός

 

Αlio

Το γράφει και στον τοίχο: Στα λατινικά alio σημαίνει «αλλού, μια άλλη κατεύθυνση, μια άλλη προσέγγιση». Η Ιταλία λειτουργεί ως αφετηρία. Στην κουζίνα βλέπουν τις συνταγές της με τη δική τους ματιά, για αυτό μπορεί κάποιος να δοκιμάσει μοσχάρι carpaccio «κεντημένο» με καλαμπόκι σχάρας, παρμεζάνα και μαύρη τρούφα και Vitello tonnato με τραγανή κάπαρη, λεμόνι κονφί και πίκλες σέλερι, ενώ δίπλα στις ταλιατέλες με μοσχάρι ραγού, ρικότα και ψητά ντοματίνια βρίσκεται μια νόστιμη, πιο εξωτική μαύρη μακαρονάδα με καβούρι, καλαμάρι, τσίλι, γάλα καρύδας και λέμονγκρας. Η πίτσα, με λεπτή ζύμη και καψαλισμένο στεφάνι, έχει ναπολιτάνικη βάση, ενώ ξεχωρίζουν πολύ και τα υπέροχα γλυκά του.

Βασιλέως Γεωργίου 34, Χαλάνδρι

 

Bellagio pizza & pasta bar

Βρίσκεται σε ένα ήσυχο σημείο της Αγίας Παρασκευής, μακριά από το πολύβουο κέντρο. Χώρος ζεστός, φιλόξενος, που σε κάνει να νιώθεις σαν να πήγες για φαγητό στο σπίτι καλού φίλου. Φαγητά νόστιμα, γεύσεις απλές, με αυθεντικά ιταλιάνικα υλικά και ευχάριστους γευστικούς συνδυασμούς. Μενού λιτό αλλά πλήρες, με την καρμπονάρα να έχει ήδη αποκτήσει φήμη, φτιαγμένη με σπαγγέτι αργής ωρίμανσης, φρέσκους κρόκους, τραγανό guanciale, πεκορίνο Romano και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Από πάστες αξίζει να δοκιμάσεις και τις παπαρδέλες με ραγού από εποχικά άγρια μανιτάρια και κρέμα ή τη μυρωδάτη και πικάντικη Amatriciana με σάλτσα ντομάτας και guanciale. Τα Arancini di riso, αρωματισμένα με κρόκο Κοζάνης, ισορροπούν θαυμάσια το ρύζι και τη ζουμερή μπολονέζ και συνοδεύονται από δύο κρέμες – παρμεζάνας και ντομάτας. Αγαπημένο πιάτο και η Saltimbocca alla Romana, με τρυφερά μοσχαρίσια φιλετάκια, σος κρασιού και φασκόμηλου και τραγανό κροκάν από προσούτο.

Αγ. Ιωάννου 82, Αγία Παρασκευή

 

Alpino Cucina Italiana

Ήταν το 1973 όταν το Alpino άνοιξε τις πόρτες του στη γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου, διεκδικώντας επάξια τον τίτλο του πιο ιστορικού εστιατορίου των νοτίων προαστίων. Στη συνέχεια οι φίλοι του Alpino Cucina Italiana, από το 2015, απέκτησαν νέο στέκι στο Χαλάνδρι. Ο chef, το προσωπικό και οι συνεργάτες των εστιατορίων δουλεύουν ασταμάτητα για να διαδώσουν στον κόσμο τα νόστιμα, γευστικά μυστικά της old time classic αλλά και της avante garde κουζίνας!

Παπανικολή 66, Χαλάνδρι

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πού θα βρεις στην Αθήνα ζαχαροπλαστεία με πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο

Eat + Drink Χτες
Αναδίδουν αρώματα βανίλιας και φρέσκου γάλακτος!

Το αρχαιότερο καφενείο της Ελλάδας, μετράει 246 χρόνια ζωής

Eat + Drink Προχτές
Δες που βρίσκεται το παλιότερο καφενείο της χώρας, που λειτουργεί από το 1785

5 ιστορικοί χώροι στην Αθήνα που ελάχιστοι γνωρίζουν

Urban 18.04.2025
Πάρε ένα καφέ, βάλε άνετα παπούτσια και κάνε το δικό σου ιστορικό urban exploring!

Πού θα φας το καλύτερο τσουρέκι στην Αθήνα

Eat + Drink 16.04.2025
Μην περιμένεις το Πάσχα για να τα δοκιμάσεις – το καλό τσουρέκι δεν έχει εποχή!

Πού θα πας για καλό brunch στα νότια μετά τα ψώνια σου

Eat + Drink 13.04.2025
Πριν ή μετά τα ψώνια ένα brunch σε συνδυασμό με καφεδάκι είναι ό,τι καλύτερο!

6+1 προτάσεις εστιατορίων δίπλα στη θάλασσα για να φας το μεσημέρι της Κυριακής με την οικογένειά σου

Eat + Drink 13.04.2025
Καλό φαγητό και θέα θάλασσα για να το απολαύσεις με τους αγαπημένους σου!

5 zero waste εστιατόρια της Αθήνας που έχουν μειώσει τελείως τη σπατάλη φαγητού

Eat + Drink 12.04.2025
Η γαστρονομία μπορεί να συνδυαστεί με την υπευθυνότητα προς το περιβάλλον, προσφέροντας πλούσιες γεύσεις χωρίς να επιβαρύνεται ο πλανήτης

Σε αυτά τα ζαχαροπλαστεία θα φας τα καλύτερα ανατολίτικα και νηστίσιμα γλυκά της Αθήνας

Eat + Drink 09.04.2025
Κάθε γλυκό έχει μια δική του ιστορία και μια μοναδική γεύση, που σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και σε μέρη όπου η παράδοση και η γεύση πάνε χέρι - χέρι!