Τα πιο νόστιμα ιταλικά των βορείων προαστίων που αξίζει να δοκιμάσεις
Μας τρέχουν τα σάλια!
Δημοσίευση 16/5/2024 | 14:57
Ποιος μπορεί να αντισταθεί στο ιταλικό φαγητό; Pasta, pizza, αλλαντικά και καλό κρασί είναι ο πιο τέλειος συνδυασμός που φτιάχνει πάντα τη διάθεση! Αν αναρωτιέσαι ποια είναι τα πιο νόστιμα ιταλικά εστιατόρια των βορείων προαστίων για να βάλεις στη λίστα σου, διάβασε παρακάτω!
Il Salumaio d' Atene
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η σαλουμερία της Κηφισιάς δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε value for money εστιατόριο, αυτό ξέρεις πως αν το επισκεφτείς, θα φας εξαιρετικό φαγητό σε ένα πολύ όμορφο χώρο. Ο πολυτελώς ατημέλητος διάκοσμος, το μικρό και πολύ ελκυστικό μενού και, κυρίως, το νόστιμο φαγητό και οι καλές επιλογές κρασιών είναι αρκετά για να ανηφορίσει κάποιος στην Κηφισιά και να απολαύσει το απίθανο πιάτο με τα linguini με άγρια μανιτάρια και σάλτσα παρμεζάνας με Vinsanto, τον μαρινάτο σολομό με τα μπλινίς και ένα από τα ελάχιστα Rossini με φουά γκρα αυτής της πόλης. Ξεχωρίζουν επίσης τα γλυκά του, αλλά και η βιτρίνα με τα επιλεγμένα ιταλικά τυριά και αλλαντικά κοπής, που μπορεί κανείς να αγοράσει για το σπίτι.
Παναγίτσας 3, Κηφισιά
Aperio Cucina e Vino
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το μοντέρνο, φιλόξενο ιταλικό που άνοιξε πριν από λίγα χρόνια πολύ κοντά στο σταθμό του μετρό Χολαργού, έχει κάνει πολλούς φίλους στη γειτονιά. Αν βρεθείτε στην περιοχή του, μην το προσπεράσετε. Ο καλόγουστος χώρος μπλέκει βιομηχανικά και ρετρό στοιχεία, συνδυάζοντας ξύλο με μάρμαρο και μέταλλο, ενώ στο πατάρι κρύβεται μια κουκλίστικη βεραμάν κουζίνα που θυμίζει σπίτι στην ιταλική εξοχή. Ξεχωρίζουν οι πεντανόστιμες πίτσες -η Margherita και η Bianca με μοτσαρέλα, σκόρδο, μανιτάρια και λάδι τρούφας είναι αμφότερες ωραία επιλογή για τη μέση-, αλλά και οι παπαρδέλες alla Norcina, με μανιτάρια πορτσίνι, λουκάνικο, ντοματίνια και κρέμα τρούφας. Οι λάτρεις του κρέατος θα βρουν και ταλιάτα ή ένα rib eye.
Λεωφόρος Μεσογείων 258, Χολαργός
Αlio
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το γράφει και στον τοίχο: Στα λατινικά alio σημαίνει «αλλού, μια άλλη κατεύθυνση, μια άλλη προσέγγιση». Η Ιταλία λειτουργεί ως αφετηρία. Στην κουζίνα βλέπουν τις συνταγές της με τη δική τους ματιά, για αυτό μπορεί κάποιος να δοκιμάσει μοσχάρι carpaccio «κεντημένο» με καλαμπόκι σχάρας, παρμεζάνα και μαύρη τρούφα και Vitello tonnato με τραγανή κάπαρη, λεμόνι κονφί και πίκλες σέλερι, ενώ δίπλα στις ταλιατέλες με μοσχάρι ραγού, ρικότα και ψητά ντοματίνια βρίσκεται μια νόστιμη, πιο εξωτική μαύρη μακαρονάδα με καβούρι, καλαμάρι, τσίλι, γάλα καρύδας και λέμονγκρας. Η πίτσα, με λεπτή ζύμη και καψαλισμένο στεφάνι, έχει ναπολιτάνικη βάση, ενώ ξεχωρίζουν πολύ και τα υπέροχα γλυκά του.
Βασιλέως Γεωργίου 34, Χαλάνδρι
Bellagio pizza & pasta bar
View this post on Instagram
Βρίσκεται σε ένα ήσυχο σημείο της Αγίας Παρασκευής, μακριά από το πολύβουο κέντρο. Χώρος ζεστός, φιλόξενος, που σε κάνει να νιώθεις σαν να πήγες για φαγητό στο σπίτι καλού φίλου. Φαγητά νόστιμα, γεύσεις απλές, με αυθεντικά ιταλιάνικα υλικά και ευχάριστους γευστικούς συνδυασμούς. Μενού λιτό αλλά πλήρες, με την καρμπονάρα να έχει ήδη αποκτήσει φήμη, φτιαγμένη με σπαγγέτι αργής ωρίμανσης, φρέσκους κρόκους, τραγανό guanciale, πεκορίνο Romano και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Από πάστες αξίζει να δοκιμάσεις και τις παπαρδέλες με ραγού από εποχικά άγρια μανιτάρια και κρέμα ή τη μυρωδάτη και πικάντικη Amatriciana με σάλτσα ντομάτας και guanciale. Τα Arancini di riso, αρωματισμένα με κρόκο Κοζάνης, ισορροπούν θαυμάσια το ρύζι και τη ζουμερή μπολονέζ και συνοδεύονται από δύο κρέμες – παρμεζάνας και ντομάτας. Αγαπημένο πιάτο και η Saltimbocca alla Romana, με τρυφερά μοσχαρίσια φιλετάκια, σος κρασιού και φασκόμηλου και τραγανό κροκάν από προσούτο.
Αγ. Ιωάννου 82, Αγία Παρασκευή
Alpino Cucina Italiana
View this post on Instagram
Ήταν το 1973 όταν το Alpino άνοιξε τις πόρτες του στη γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου, διεκδικώντας επάξια τον τίτλο του πιο ιστορικού εστιατορίου των νοτίων προαστίων. Στη συνέχεια οι φίλοι του Alpino Cucina Italiana, από το 2015, απέκτησαν νέο στέκι στο Χαλάνδρι. Ο chef, το προσωπικό και οι συνεργάτες των εστιατορίων δουλεύουν ασταμάτητα για να διαδώσουν στον κόσμο τα νόστιμα, γευστικά μυστικά της old time classic αλλά και της avante garde κουζίνας!
Παπανικολή 66, Χαλάνδρι