E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα πιο φίνα εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα, σε όλο τον κόσμο

Μαγευτικές εμπειρίες, που ζουν οι τυχεροί

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 26/5/2024 | 10:40

Τα πιο φίνα εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα, σε όλο τον κόσμο
@ristorantegrottapalazzese

Υπάρχει μια αναμφισβήτητη γοητεία στο να τρως δίπλα στο νερό. Ο ήχος των κυμάτων θέτει το ρυθμό για ένα γεύμα γεμάτο με αισθητηριακές απολαύσεις.

Είτε πρόκειται για την ήρεμη ατμόσφαιρα ενός εστιατορίου σε ελληνικό νησί, είτε το μεγαλείο μιας θέας μπροστά στον ωκεανό στη Ζανζιβάρη, η εμπειρία κάνει κατά κάποιο τρόπο τη γεύση του φαγητού ακόμα καλύτερη από ό,τι θα ήταν διαφορετικά!

Lycabettus

Αναγνωρισμένο ως το ομορφότερο μπαλκόνι στη Σαντορίνη και ήδη εμφανίζεται ως τέτοιο στο National Geographic, το εστιατόριο Lycabettus υπόσχεται να προσφέρει στους αξιότιμους επισκέπτες του την πιο αξέχαστη γευστική εμπειρία και πώς να μην αφού η θέα είναι... βασικά, την βλέπετε.

The Gritti Terrace 

Ξεχάστε το αφεντικό σας, διαγράψτε το ημερολόγιο συσκέψεων του Zoom και αφήστε πίσω την καθημερινότητα. Αξίζετε περισσότερα.

Το διάσημο Gritti Terrace του ιστορικού παλατιού Gritti, σκαρφαλωμένο κατά μήκος του Grand Canal στη Βενετία της Ιταλίας, είναι ακριβώς το σημείο για να συνομιλήσετε με τον Giuseppe τον γονδολιέρη ενώ πίνετε ένα spritz Campari.

Grotta Palazzese 

Ένα συγκλονιστικό και μαγικό μέρος, ένα εστιατόριο με βεράντα που δημιουργήθηκε μέσα σε μια φυσική σπηλιά. Το εστιατόριο Grotta Palazzese πήρε το όνομά του από το ομώνυμο σπήλαιο και από το μέρος που κάποτε ονομαζόταν και «Grotta di Palazzo». Είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη του πλανήτη για να δειπνήσεις, ένα ατμοσφαιρικό μέρος, που χρησιμοποιείται για πάρτι και συμπόσια από το 1700, όπως αποδεικνύεται από μια ακουαρέλα του 1783 από τον Jean Louis Desprez.

The Rock Restaurant 

Υπάρχουν εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα και στη συνέχεια υπάρχουν εστιατόρια που είναι σχεδόν μέσα στο νερό. Το Rock Restaurant στο Pingwe στο νησί της Ζανζιβάρης ανήκει στην τελευταία κατηγορία. Το εστιατόριο είναι πάνω σε μια ανακαινισμένη καλύβα ψαρά που σκαρφαλώνει σε μια προεξοχή κοραλλιών στον Ινδικό Ωκεανό, λίγα μόλις μέτρα από την ακτή.

Rockhouse Restaurant

Όλες οι προκυμαίες στην Τζαμάικα είναι πανέμορφες. Για να ξεχωρίσει κάποια πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από υπέροχη. Αυτό συμβαίνει με το Rockhouse Restaurant στο Νεγκρίλ, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή ηφαιστειακών βράχων που δεσπόζουν πάνω από παρθένα γαλάζια νερά.

Tugra

Το πραγματικό στολίδι του παλατιού Çırağan, το εστιατόριο Tugra διαθέτει κομψή τουρκική κουζίνα, προβάλλοντας τις πιο ζωντανές τοπικές γεύσεις της Κωνσταντινούπολης. Με τον Οδηγό Michelin να το αποκαλεί «πολυτέλεια που δεν μπορεί να μην εντυπωσιάσει» και μια κριτική Insider να σημειώνει: «Αποδείχτηκε ότι ήταν ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα γεύματα της ζωής μου», θα γλεντήσετε όπως οι σουλτάνοι της οθωμανικής εποχής. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι να προσθέσεις στη διατροφή σου, αν θες να χάσεις βάρος

Body+Mind 08.09.2024
Νέα έρευνα αποθεώνει αυτήν την ευεργετική τροφή

Γιατί και πώς εμφανίζεται η ψαλίδα στα μαλλιά μας

Body+Mind 08.09.2024
Η απλή μέθοδος για να την προλάβεις

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σχέσεις 08.09.2024
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Ερευνητές αποκάλυψαν: Τι όνειρα βλέπουν τα σκυλιά;

Pets 08.09.2024
Μάθε τι βλέπει ο σκύλος σου στον ύπνο του

Μπορεί τελικά η διατροφή να σου προκαλέσει ακμή;

Body+Mind Χτες
Αν και η διατροφή δεν είναι η μοναδική αιτία της ακμής, οι επιλογές που κάνουμε μπορούν να επηρεάσουν την κατάσταση του δέρματός μας.

Μια βιβλιοθήκη μέσα στο δάσος, σε υψόμετρο 1300 μέτρων

Ταξίδια Χτες
Η Biblioteca del Lupo δεν είναι ένα συνηθισμένο βιβλιοπωλείο

Τα πιο όμορφα λουλούδια που ανθίζουν το Σεπτέμβριο

Σπίτι Χτες
Για να γεμίσεις το χώρο σου με υπέροχα χρώματα!

Κακοσμία στόματος: Τροφές που την προκαλούν

Body+Mind Χτες
Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγεις

Ευχάριστα νέα για όσους έχουν φαλάκρα

Body+Mind Χτες
Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για μια σπουδαία ανακάλυψη

Οι 5 πιο συχνές φράσεις των γονέων που πληγώνουν ένα παιδί

Family Χτες
Μπορεί να φαίνονται «αθώες» αλλά δεν είναι