E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Japandi style: 4 τρόποι για να το εντάξεις στον χώρο του σπιτιού σου

Δημοσίευση 27/5/2024 | 11:04

Japandi style: 4 τρόποι για να το εντάξεις στον χώρο του σπιτιού σου

Οι αναδυόμενες τάσεις στις αισθητικές των σπιτιών, πληθαίνουν μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο. Τα περιοδικά διακόσμησης κι οι διάφορες φωτογραφίες στα social media, υποδεικνύουν πολλά διαφορετικά στυλ διακόσμησης, το καθένα με τα δικά του χαρακτηριστικά και την ιδιαίτερη χρωματική του παλέτα. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό, έχει βρεθεί στο επίκεντρο των περισσότερων interior designer, το japandi style, το τέλειο mix μεταξύ της ιαπωνικής και σκανδιναβικής αισθητικής.

Μιας κι οι περισσότεροι έχουν ενθουσιαστεί με το ξεχωριστό χαρακτήρα αυτού του στυλ, προσπαθούν να το υιοθετήσουν και να το εντάξουν αρμονικά στο σπίτι τους, έτσι ώστε να το μεταμορφώσουν σε μια κομψή και ταυτόχρονα ρουστίκ όαση. Έτσι λοιπόν, αυτό το άρθρο θα γίνει ο απόλυτος οδηγός για να ενσωματώσεις άψογα αυτό το περιζήτητο style στην κατοικία σου, χωρίς πολλή προσπάθεια!

1.  Clean-cut έπιπλα

Βασική αρχή του Japandi είναι η δημιουργία ενός καθαρού κι αρμονικού χώρου, που βασίζεται στους λιτούς σχεδιασμούς και τη κομψή λειτουργικότητα. Με την ίδια λογική λοιπόν, θα πρέπει να κινηθείς και στα έπιπλα, τα οποία θα πρέπει να διατηρούν τις απλές και καθαρές γραμμές, χωρίς περιττά μοτίβα κι έντονα χρώματα. Είναι πολύ σημαντικό, να μην “ξεφύγεις” με τις αγορές σου. Μιας κι αυτή η αισθητική υπηρετεί τις αρχές του μινιμαλισμού και της απόλυτης ισορροπίας, δε χρειάζεται να υπερφορτώσεις το χώρο σου με πολλά έπιπλα.

Πιο συγκεκριμένα, ειδικά αν το σαλόνι σου είναι γεμάτο με πολλά καθιστικά, καναπέδες, πολυθρόνες και καρέκλες, προτίμησε να κρατήσεις δύο με τρία κομμάτια, σε γήινες και φυσικές αποχρώσεις κι αφαίρεσε οποιαδήποτε άλλη περιττή πληροφορία, η οποία μπορεί να “απειλεί” την πρακτικότητα και την ηρεμία που θέλεις να πετύχεις. Παράλληλα, στις ίδιες γραμμές πρέπει να κινηθούν και τα έπιπλα της κουζίνας, όπως είναι αυτά που θα βρεις στο www.gruppocucine.gr, τα οποία θα “κουμπώσουν” τέλεια με το φινετσάτο, κομψό, αλλά και λειτουργικό χαρακτήρα του Japandi style!

2.  Το στοιχείο της φύσης

Είναι γνωστό, ότι το φυσικό στοιχείο διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στην ιαπωνική διακόσμηση, οπότε τα φυτά του Green Mall αποτελούν την ιδανική λύση για εκείνον που θέλει να αγγίξει τη Japandi αισθητική. Για αρχή, μπορείς να προσθέσεις λίγο πράσινο σε κάθε χώρου και δωμάτιο, με μικρές ή μεγάλες γλάστρες μπροστά από τα παράθυρα, πάνω στην τραπεζαρία, στην κουζίνα, ακόμα και στο μπάνιο.

Η μονστέρα, η φτέρη, τα μπαμπού σπιράλ ή τα αερόφυτα, αποτελούν μερικές εξαιρετικές επιλογές για τον εσωτερικό χώρο, τα οποία προσδίδουν μία ιδιαίτερη χρωματική πινελιά ανάμεσα στις φυσικές γήινες αποχρώσεις, όπως εκείνες του ξύλου, της πέτρας και της κρέμας. Έτσι, θα δημιουργηθούν οι πιο αρμονικές αντιθέσεις, οι οποίες θα προκαλούν τη μεγαλύτερη οπτική ικανοποίηση. Το σπίτι μετατρέπεται στη στιγμή σε έναν τροπικό παράδεισο, που αποπνέει χαλάρωση και γαλήνη, ενισχύοντας την ξεκούρασή σου και την ηρεμία του πνεύματος.

3.  Τα χρώματα των τοίχων

Αν θες να κάνεις πιο τολμηρά βήματα προς την κατεύθυνση της Japandi αισθητικής, τότε η αλλαγή του χρώματος στους τοίχους του σπιτιού σου είναι η ιδανική λύση. Αυτό το “πάντρεμα” των δύο χωρών συνδυάζει τους απαλούς, ήσυχους και γήινους τόνους της Ιαπωνίας με τις ζεστές κι έντονες αποχρώσεις της Σκανδιναβίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στη σκιά και το φως.

Αυτές οι χρωματικές επιλογές τονίζουν τη relaxed διάθεση των Σκανδιναβών, χωρίς να θυσιάζουν την ιαπωνική απλότητα και την ήρεμη γοητεία. Τα σκουρόχρωμα με τα ανοιχτόχρωμα στοιχεία, όσο ετερώνυμα κι αν είναι, στο τέλος προκαλούν μια δυναμική και συνάμα ήπια αντιπαράθεση, η οποία αποτελεί το ιδανικό φινίρισμα σε ένα σπίτι που θέλει να ακολουθήσει τους κανόνες του Japandi!

4.  Στα χνάρια του μινιμαλισμού

Αν μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το στυλ του Japandi με μία φράση, τότε αυτή θα ήταν “less is more”. Όπως προαναφέρθηκε, η φιλοσοφία αυτής της αισθητικής βασίζεται κυρίως στην τάση του μινιμαλισμού, η οποία πρεσβεύει την απόλυτη κομψότητα και την άνεση, χωρίς πολλές υπερβολές. Έτσι κι εδώ, αυτή η ευχάριστη χαλαρότητα κι η διαχρονική γοητεία, επιτυγχάνεται με την απλότητα. Κάθε χώρος του σπιτιού θα πρέπει να αποσκοπεί στην ηρεμία και την ξεκούρασή σου, οπότε προσπάθησε να κρατήσεις τα δωμάτια καθαρά, οργανωμένα και συγυρισμένα.

Τα μικρό-αντικείμενα ή τα περιττά διακοσμητικά στοιχεία, που δεν έχουν κάποια χρησιμότητα, θα πρέπει να αφαιρεθούν από τα ράφια, τους τοίχους, τα τραπέζια και τους πάγκους. Διώξε τα έντονα φώτα και προτίμησε έναν πιο διακριτικό φωτισμό, ο οποίος θα σε χαλαρώνει και θα σε ηρεμεί. Επιπλέον, πρόσθεσε λίγα έργα τέχνης, στα σημεία που ο τοίχος είναι πιο κενός, χωρίς όμως να το παρακάνεις. Τέλος, επίλεξε έναν καμβά με μαύρα πλαίσια ή με τολμηρές γεωμετρίες που θα απεικονίζουν αφηρημένα σχέδια ή τοπία. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσεις εύκολα μια ελεύθερη ροή στο χώρο σου, δημιουργώντας το ιδανικό open-space για να ηρεμήσεις το σώμα και το πνεύμα σου!

Αυτό το περίτεχνο υβριδικό μοτίβο, μεταξύ της Ιαπωνικής και Σκανδιναβικής κουλτούρας, έρχεται για να “παντρέψει” το συναίσθημα με την υψηλή αισθητική. Ανακάλυψε την ήρεμη δύναμη του Japandi style και ζήσε με άξονα τη λειτουργικότητα, την ηρεμία και την απλότητα!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Back To School με Amaretti Classic: Ο Σεπτέμβριος ξεκινά με τον πιο «γλυκό» διαγωνισμό!

Better life Προχτές
Μπες στον μεγάλο διαγωνισμό & κέρδισε το πιο must-have lunch bag!

6‑8/9: Όλες οι εκδηλώσεις που θα δούμε τις πρώτες ημέρες του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2024

Better life 05.09.2024
Η καρδιά του Πολιτισμού χτυπάει στο Πεδίον του Αρεως!

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας ονοματοδοτεί το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού 2024

Better life 30.08.2024
Η Μαρίνα Αγίας Νάπας, ενώνει τις δυνάμεις της με το ISTF 2024, ενισχύοντας τη δυναμική και το κύρος του θεσμού

Smile Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και αυτό το Φθινόπωρο!

Δράσεις 30.08.2024
30 Αυγούστου με 12 Σεπτέμβρη

Δημιούργησε το πιο δροσερό look για την πισίνα, με τη νέα συλλεκτική σειρά της Catrice, «Poolside of life»

Ομορφιά - Στυλ 29.07.2024
H νέα συλλεκτική σειρά Catrice «Poolside of life» είναι διαθέσιμη στα καταστήματα από 22 Ιουλίου

Αναδείχθηκαν οι Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2024

Better life 18.07.2024
Επιχείρηση της Χρονιάς η Metlen Energy & Metals

Απόλαυσε τέλεια, ανορθωμένη επιδερμίδα με το FOREO BEAR™ 2 go

Ομορφιά - Στυλ 18.07.2024
Εξερευνήστε την τέλεια αντιγηραντική ρουτίνα ομορφιάς με το FOREO BEAR™ 2 go και ταξιδέψτε χωρίς προβλήματα!