E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα μαγαζιά της Αθήνας που φτιάχνουν το πιο νόστιμο παραδοσιακό σουβλάκι

Δε θα μείνεις μόνο στο ένα!

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 30/5/2024 | 22:25

Τα μαγαζιά της Αθήνας που φτιάχνουν το πιο νόστιμο παραδοσιακό σουβλάκι
Φωτ. αρχείου / pexels

Άλλοι το λένε τυλιχτό, άλλοι πιτόγυρο, άλλοι απλώς σουβλάκι. Όπως κι αν το πεις, κατέχει σίγουρα τη δική του ξεχωριστή θέση στην ελληνική γαστρονομία -και στις καρδιές μας. Πού θα βρεις όμως το καλύτερο «παραδοσιακό» σουβλάκι, ξέρεις;

Κώστας

Πριν ακόμα η πλατεία Αγίας Ειρήνης γίνει μία από τις πιο δημοφιλείς πιάτσες της Αθήνας, ο Κώστας ήταν εκεί και τύλιγε τα διάσημα σουβλάκια του. Στο ίδιο σημείο από το 1984 λοιπόν, τυλίγει σουβλάκια απίστευτης νοστιμιάς. Μυστικό της επιτυχίας του, η κρυφή συνταγή της καυτερής κόκκινης σάλτσας του, γνωστή και ως «φάρμακο». Το σουβλάκι εκεί φτιάχνεται με κρέατα πρώτης διαλογής, μπιφτέκι ή χοιρινό καλαμάκι, κρεμμύδι με μαϊντανό, κόκκινο πιπέρι, ντομάτα και πρόβειο γιαούρτι. Η πίτα είναι αλάδωτη και τραγανή, οι πατάτες είναι απούσες από τον κατάλογο και το μαγαζί μέσα στα λιγοστά τετραγωνικά του σερβίρει καθαρές παραδοσιακές γεύσεις.

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, Αθήνα

Λευτέρης ο Πολίτης

Ένα όνομα, μια ιστορία για τον Λευτέρη που άνοιξε σαν μαγαζί στην Ομόνοια το 1951 και έκτοτε φτιάχνει το σουβλάκι με την ίδια συνταγή. Μαγαζί τρίτης γενιάς πια με την επιλογή να είναι μια, σουτζούκι πολίτικο ή μπιφτέκι, ξερό κρεμμύδι, μαϊντανός, ντομάτα και μπόλικο κόκκινο πιπέρι. Η πίτα νοτισμένη με τους χυμούς του κρέατος είναι εξαιρετική, το ξερό κρεμμύδι κόβεται φρέσκο μέσα στο σουβλάκι και το ζουμερό κρέας στο μπιφτέκι είναι καθαρά μοσχαρίσιο. Πρόσφατα άνοιξε και δεύτερο μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας με ακριβώς την ίδια φιλοσοφία και συνταγές.

Σατωβριάνδου 20, Ομόνοια
Ρόμβης 18, Αθήνα

Τα Σουβλάκια της Λίλας

Αποτελεί την εξέλιξη του πρώτου σουβλατζίδικου που είχε ανοίξει ο κύριος Γιώργος Νιάρχος to 1953 και πλέον διατηρεί η εγγονή του, Λίλα. Αγαπημένος προορισμός των κατοίκων της περιοχής για μικρά και ζουμερά κοντοσούβλια που συνοδεύονται από αφράτες πιτούλες και χειροποίητο τζατζίκι. Τη γεύση ωστόσο απογειώνει η μουστάρδα κι η μυστική σάλτσα της γιαγιάς Λίλας που όσα χρόνια κι αν περάσουν παραμένει αναλλοίωτη.

25ης Μαρτίου 41, Νέο Ψυχικό

Καυτερός

Σε έναν κάθετο δρόμο στη λεωφόρο Κηφισίας, χωμένο σε μια γειτονιά του Κάτω Χαλανδρίου, ανάμεσα σε επαγγελματικά γραφεία και πρεσβείες, κάτω από μια παλιά πολυκατοικία, βρίσκεται το σουβλατζίδικο «Ο Καυτερός». Σε μια απλή αυλή, με λίγα τραπέζια που λειτουργεί χειμώνα καλοκαίρι. Ο Καυτερός φημίζεται –για τι άλλο;– για την καυτερή του σάλτσα που είναι επτασφράγιστο μυστικό. Το μόνο που αποκαλύπτει είναι ότι έχει διάφορα πιπέρια. Παρόλο που είναι μια σάλτσα για μυημένους και φανατικούς του καυτερού, είναι εθιστική από την πρώτη φορά που τη δοκιμάζεις, ακόμα και αν δε σου αρέσουν τα πικάντικα. Με την πρώτη μπουκιά προκαλεί ένα έντονο αλλά γλυκό κάψιμο που μετά από λίγο περνάει και θέλεις κι άλλο.
Αγρινίου 5, Χαλάνδρι

Λειβαδιά

Η «Λειβαδιά» είναι από τα πιο παραδοσιακά σουβλάκια που άνοιξε για πρώτη φορά το 1988 στη Γλυφάδα και μέχρι σήμερα έχει πιστό κοινό που αναζητάει ακόμα αυθεντικές γεύσεις. Το παραδοσιακό σουβλατζίδικο έχει αναλάβει η δεύτερη γενιά, με τον Κώστα να έχει αναλάβει τα ηνία παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πατέρα του, που άνοιξε αρχικά το μαγαζί. Αυθεντικές γεύσεις, χειροποίητο τζατζίκι και σως, φρέσκες τηγανητές πατάτες, όλα ετοιμάζονται την ίδια ημέρα στο μαγαζί, με την πρώτη ύλη να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Από τυλιχτά θα βρείτε το best seller, πίτα με γύρο χοιρινό (τζατζίκι, κρεμμύδι, ντομάτα), καλαμάκια χοιρινά και κοτόπουλο, μπιφτέκι και κεμπάπ, ενώ θα βρείτε σαλάτες, καθώς και νόστιμες σως για να συνοδέψετε τα κρέατα.

Α. Παπανδρέου 126, Άνω Γλυφάδα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα καφέ ‑ εστιατόρια των μουσείων της Αθήνας που αξίζει να επισκεφτείς

Eat + Drink 26.01.2025
Τα Μουσεία της Αθήνας εκτός από φάροι του πολιτισμού, μπορεί να είναι και φάροι της γαστρονομίας!

Πού θα φας το πιο νόστιμο sushi στην Αθήνα

Eat + Drink 25.01.2025
Είσαι sushi lover; Πρέπει να το διαβάσεις!

28ο Παζάρι βιβλίου 2025

Cityλάιφ 22.01.2025
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣαπό 31/01 έως 23/02

5 ανατολίτικα εστιατόρια στην Αθήνα που θα θες να φας ξανά και ξανά

Eat + Drink 18.01.2025
Αμα τα δοκιμάσεις μία φορά, δε θα τα ξεχάσεις ποτέ!

Τα καινούργια στέκια της Αθήνας που θα συζητηθούν πολύ το 2025

Eat + Drink 16.01.2025
4 νέες γαστρονομικές αφίξεις που αξίζει να δοκιμάσεις!

Τα 6 πιο όμορφα ρετρό ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Eat + Drink 12.01.2025
Για να ταξιδέψεις σε μιαν άλλη εποχή!

Οι «ναοί» της μπύρας στη Θεσσαλονίκη που κάνουν χαμό

Eat + Drink 09.01.2025
Η πόλη των γεύσεων και της craft μπύρας αποκαλύπτει τα καλύτερα στέκια για τους λάτρεις του ζύθου

Θέλεις ιταλικό εστιατόριο με θέα; Έχουμε 4 προτάσεις για σένα!

Eat + Drink 05.01.2025
Αν λατρεύεις (όπως και εμείς) την ιταλική κουζίνα, πρέπει σίγουρα να τα δοκιμάσεις!

5 μέρη στο Χαλάνδρι που σερβίρουν καλό φαγητό για όλα τα γούστα

Eat + Drink 04.01.2025
Από τις καλύτερες περιοχές να βγεις για φαγητό και όχι μόνο!

Το αρχαιότερο καφενείο της Ελλάδας, μετράει 246 χρόνια ζωής

Eat + Drink 04.01.2025
Δες που βρίσκεται το παλιότερο καφενείο της χώρας, που λειτουργεί από το 1785