E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα μαγαζιά της Αθήνας που φτιάχνουν το πιο νόστιμο παραδοσιακό σουβλάκι

Δε θα μείνεις μόνο στο ένα!

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 30/5/2024 | 22:25

Τα μαγαζιά της Αθήνας που φτιάχνουν το πιο νόστιμο παραδοσιακό σουβλάκι
Φωτ. αρχείου / pexels

Άλλοι το λένε τυλιχτό, άλλοι πιτόγυρο, άλλοι απλώς σουβλάκι. Όπως κι αν το πεις, κατέχει σίγουρα τη δική του ξεχωριστή θέση στην ελληνική γαστρονομία -και στις καρδιές μας. Πού θα βρεις όμως το καλύτερο «παραδοσιακό» σουβλάκι, ξέρεις;

Κώστας

Πριν ακόμα η πλατεία Αγίας Ειρήνης γίνει μία από τις πιο δημοφιλείς πιάτσες της Αθήνας, ο Κώστας ήταν εκεί και τύλιγε τα διάσημα σουβλάκια του. Στο ίδιο σημείο από το 1984 λοιπόν, τυλίγει σουβλάκια απίστευτης νοστιμιάς. Μυστικό της επιτυχίας του, η κρυφή συνταγή της καυτερής κόκκινης σάλτσας του, γνωστή και ως «φάρμακο». Το σουβλάκι εκεί φτιάχνεται με κρέατα πρώτης διαλογής, μπιφτέκι ή χοιρινό καλαμάκι, κρεμμύδι με μαϊντανό, κόκκινο πιπέρι, ντομάτα και πρόβειο γιαούρτι. Η πίτα είναι αλάδωτη και τραγανή, οι πατάτες είναι απούσες από τον κατάλογο και το μαγαζί μέσα στα λιγοστά τετραγωνικά του σερβίρει καθαρές παραδοσιακές γεύσεις.

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, Αθήνα

Λευτέρης ο Πολίτης

Ένα όνομα, μια ιστορία για τον Λευτέρη που άνοιξε σαν μαγαζί στην Ομόνοια το 1951 και έκτοτε φτιάχνει το σουβλάκι με την ίδια συνταγή. Μαγαζί τρίτης γενιάς πια με την επιλογή να είναι μια, σουτζούκι πολίτικο ή μπιφτέκι, ξερό κρεμμύδι, μαϊντανός, ντομάτα και μπόλικο κόκκινο πιπέρι. Η πίτα νοτισμένη με τους χυμούς του κρέατος είναι εξαιρετική, το ξερό κρεμμύδι κόβεται φρέσκο μέσα στο σουβλάκι και το ζουμερό κρέας στο μπιφτέκι είναι καθαρά μοσχαρίσιο. Πρόσφατα άνοιξε και δεύτερο μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας με ακριβώς την ίδια φιλοσοφία και συνταγές.

Σατωβριάνδου 20, Ομόνοια
Ρόμβης 18, Αθήνα

Τα Σουβλάκια της Λίλας

Αποτελεί την εξέλιξη του πρώτου σουβλατζίδικου που είχε ανοίξει ο κύριος Γιώργος Νιάρχος to 1953 και πλέον διατηρεί η εγγονή του, Λίλα. Αγαπημένος προορισμός των κατοίκων της περιοχής για μικρά και ζουμερά κοντοσούβλια που συνοδεύονται από αφράτες πιτούλες και χειροποίητο τζατζίκι. Τη γεύση ωστόσο απογειώνει η μουστάρδα κι η μυστική σάλτσα της γιαγιάς Λίλας που όσα χρόνια κι αν περάσουν παραμένει αναλλοίωτη.

25ης Μαρτίου 41, Νέο Ψυχικό

Καυτερός

Σε έναν κάθετο δρόμο στη λεωφόρο Κηφισίας, χωμένο σε μια γειτονιά του Κάτω Χαλανδρίου, ανάμεσα σε επαγγελματικά γραφεία και πρεσβείες, κάτω από μια παλιά πολυκατοικία, βρίσκεται το σουβλατζίδικο «Ο Καυτερός». Σε μια απλή αυλή, με λίγα τραπέζια που λειτουργεί χειμώνα καλοκαίρι. Ο Καυτερός φημίζεται –για τι άλλο;– για την καυτερή του σάλτσα που είναι επτασφράγιστο μυστικό. Το μόνο που αποκαλύπτει είναι ότι έχει διάφορα πιπέρια. Παρόλο που είναι μια σάλτσα για μυημένους και φανατικούς του καυτερού, είναι εθιστική από την πρώτη φορά που τη δοκιμάζεις, ακόμα και αν δε σου αρέσουν τα πικάντικα. Με την πρώτη μπουκιά προκαλεί ένα έντονο αλλά γλυκό κάψιμο που μετά από λίγο περνάει και θέλεις κι άλλο.
Αγρινίου 5, Χαλάνδρι

Λειβαδιά

Η «Λειβαδιά» είναι από τα πιο παραδοσιακά σουβλάκια που άνοιξε για πρώτη φορά το 1988 στη Γλυφάδα και μέχρι σήμερα έχει πιστό κοινό που αναζητάει ακόμα αυθεντικές γεύσεις. Το παραδοσιακό σουβλατζίδικο έχει αναλάβει η δεύτερη γενιά, με τον Κώστα να έχει αναλάβει τα ηνία παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πατέρα του, που άνοιξε αρχικά το μαγαζί. Αυθεντικές γεύσεις, χειροποίητο τζατζίκι και σως, φρέσκες τηγανητές πατάτες, όλα ετοιμάζονται την ίδια ημέρα στο μαγαζί, με την πρώτη ύλη να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Από τυλιχτά θα βρείτε το best seller, πίτα με γύρο χοιρινό (τζατζίκι, κρεμμύδι, ντομάτα), καλαμάκια χοιρινά και κοτόπουλο, μπιφτέκι και κεμπάπ, ενώ θα βρείτε σαλάτες, καθώς και νόστιμες σως για να συνοδέψετε τα κρέατα.

Α. Παπανδρέου 126, Άνω Γλυφάδα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πού θα φας το καλύτερο τσουρέκι στην Αθήνα

Eat + Drink 16.04.2025
Μην περιμένεις το Πάσχα για να τα δοκιμάσεις – το καλό τσουρέκι δεν έχει εποχή!

Πού θα πας για καλό brunch στα νότια μετά τα ψώνια σου

Eat + Drink 13.04.2025
Πριν ή μετά τα ψώνια ένα brunch σε συνδυασμό με καφεδάκι είναι ό,τι καλύτερο!

6+1 προτάσεις εστιατορίων δίπλα στη θάλασσα για να φας το μεσημέρι της Κυριακής με την οικογένειά σου

Eat + Drink 13.04.2025
Καλό φαγητό και θέα θάλασσα για να το απολαύσεις με τους αγαπημένους σου!

5 zero waste εστιατόρια της Αθήνας που έχουν μειώσει τελείως τη σπατάλη φαγητού

Eat + Drink 12.04.2025
Η γαστρονομία μπορεί να συνδυαστεί με την υπευθυνότητα προς το περιβάλλον, προσφέροντας πλούσιες γεύσεις χωρίς να επιβαρύνεται ο πλανήτης

Σε αυτά τα ζαχαροπλαστεία θα φας τα καλύτερα ανατολίτικα και νηστίσιμα γλυκά της Αθήνας

Eat + Drink 09.04.2025
Κάθε γλυκό έχει μια δική του ιστορία και μια μοναδική γεύση, που σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και σε μέρη όπου η παράδοση και η γεύση πάνε χέρι - χέρι!

Τα σύγχρονα καφενεία της Θεσσαλονίκης που έχουν γίνει στέκια

Eat + Drink 01.04.2025
Πού θα πιεις το ουζάκι σου με στυλ και μεζέ; Τα αγαπημένα στέκια της πόλης που συνδυάζουν παράδοση και φρέσκες γεύσεις!

5 ανατολίτικα εστιατόρια στην Αθήνα που θα θες να φας ξανά και ξανά

Eat + Drink 30.03.2025
Αμα τα δοκιμάσεις μία φορά, δε θα τα ξεχάσεις ποτέ!

Τα ανοιξιάτικα picnic spots στην Αθήνα για βόλτα με την παρέα σου

Urban 29.03.2025
Τώρα που ανοίγει ο καιρός, πάρτε τα σνακ σας και πηγαίνετε!

5 value for money ταβέρνες για όσους νηστεύουν

Eat + Drink 29.03.2025
Για να φάτε με την παρέα σου και να περάσετε υπέροχα!