E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το πιο «νόστιμο» και ενδιαφέρον μουσείο ανοίγει στο Παρίσι

Είναι περίεργο που δεν υπήρχε τόσα χρόνια

Δημοσίευση 6/6/2024 | 01:37

Το πιο «νόστιμο» και ενδιαφέρον μουσείο ανοίγει στο Παρίσι
Unsplash

Μια έρευνα που έγινε φέτος κατέταξε τη Γαλλία ως τη δεύτερη πιο ...«τυρώδης» χώρα στον κόσμο, κάτι που είναι κατανοητό δεδομένου ότι είναι επίσης οι μεγαλύτεροι παγκόσμιοι εισαγωγείς τους και παράγουν 246 ποικιλίες συνολικά.

Πολλά από τα πιο διάσημα τυριά του κόσμου είναι τα γαλλικά: ροκφόρ, μπρι, μορμπιέ, καντάλ, καμέρ και Époisses de Bourgogne, το τελευταίο από τα οποία στέφθηκε το καλύτερο τυρί στο περσινό λεγόμενο «world cup of cheese».

Αυτό που έλειπε από την πόλη του φωτός, όμως, είναι ένα μουσείο που να δείχνει τη διαιδκασία παραγωγής των υπέροχων τυριών της χώρας, που μετρούν τα 1.200 διαφορετικά είδη. 

Από τις 13 Ιουνίου 2024, η πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει το πρώτο μουσείο τυριού στην καρδιά της Ile-Saint-Louis στο 4ο διαμέρισμα. Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται η εταιρεία Paroles de Fromagers και ο ιδρυτής της Pierre Brisson, ενώ αυτό το μοναδικό έργο στο Παρίσι έχει ως στόχο να γιορτάσει την πλούσια κληρονομιά τυριών της Γαλλίας και τους τεχνίτες της.

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν την ύπαιθρο, και επίσης δεν είναι εύκολη δουλειά. Είναι μια δουλειά που πληρώνεται καλά, γιατί ένας καλός τυροκόμος κερδίζει καλά στη ζωή του, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά εξακολουθεί να είναι δουλειά παραγωγής, οπότε κάθε μέρα παράγεις το ίδιο προϊόν, πρέπει να ακολουθείς πολύ αυστηρά το χρονοδιάγραμμα. Πρέπει να είσαι πολύ σχολαστικός στη δουλειά», εξηγεί ο Brisson, ο οποίος σημειώνει επίσης ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για παραδοσιακά τυριά στη χώρα, αλλά λιγότερη διαθεσιμότητα λόγω ελλείψεων εργατικού δυναμικού.

Ο Brisson πιστεύει, ωστόσο, ότι η κρίση κόστους ζωής και οι αυξανόμενες αισθήσεις απογοήτευσης και αποστασιοποίησης στη σύγχρονη εργασιακή κουλτούρα, ενδέχεται να εμπνεύσουν περισσότερους νεότερους ανθρώπους να εξετάσουν το ενδεχόμενο μάθησης παλαιότερων, προσοδοφόρων δεξιοτήτων που βασίζονται στη γεωργία.

Το Musée du Fromage υπόσχεται απόλυτη εμβάθυνση στον κόσμο της τυροκομίας, με μια διαδραστική γκαλερί εκθέσεων, εκπαιδευτικούς χώρους και ακόμη και ένα τυροκομείο όπου το τυρί θα παράγεται μπροστά στα μάτια των επισκεπτών. Ο στόχος είναι διττός: να βοηθήσει τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τον πλούτο του γαλλικού terroir και να ενθαρρύνει τους νέους να ασχοληθούν με το επάγγελμα, δεδομένης της έλλειψης υποψηφίων στον κλάδο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η κούκλα κωμόπολη της Καβάλας που είναι διάσημη για ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό

Ταξίδια 24.11.2024
Στα μέρη που είναι...πασπαλισμένα με μπόλικη άχνη !

4 στέκια που φτιάχνουν τα καλύτερα σουβλάκια στα δυτικά προάστια της Αθήνας

Eat + Drink 24.11.2024
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα καλό σουβλάκι;

Nude αποχρώσεις για τα νύχια, που ταιριάζουν τέλεια σε όλα τα δέρματα

Body+Mind 24.11.2024
Iδανικά για την μετάβαση του Σεπτεμβρίου

Η Φαίη Σκορδά έκανε το κούρεμα που ταιριάζει σε όλες

Style 24.11.2024
Το look αυτό όχι μόνο κολακεύει τα χαρακτηριστικά της, αλλά δείχνει και μια πιο δυναμική και ανανεωμένη εμφάνιση για τη νέα σεζόν.

Αυτά τα φυτά θα φέρουν τύχη στο σπίτι σου σύμφωνα με το Feng Shui

Σπίτι 24.11.2024
Τα φυτά αυτά θ’ αλλάξουν την ενέργεια του σπιτιού σου!

Η συνήθεια που κάνει χειρότερη τη συμπεριφορά των παιδιών

Family 24.11.2024
Πλέον πρόκειται για καθημερινή συνήθεια

Το παραμυθένιο θεματικό πάρκο για μεγάλους και παιδιά ‑ 2 ώρες από την Αθήνα

Ταξίδια Χτες
Ο ιδανικός προορισμός για το Σαββατοκύριακο που συνδυάζει φύση, τέχνη και λίγη… μαγεία!

5 λουλούδια που παραμένουν ανθισμένα όλο το χειμώνα

Σπίτι Χτες
Ό,τι πρέπει για δώρο στους αγαπημένους σου!

Πού θα βρεις στην Αθήνα ζαχαροπλαστεία με πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο

Eat + Drink Χτες
Αναδίδουν αρώματα βανίλιας και φρέσκου γάλακτος!

5 red flags που δεν πρέπει να αγνοήσεις στα πρώτα ραντεβού

Σχέσεις Χτες
Για να μην καταλήξεις με ένα «ακατάλληλο» άτομο