E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παγωτό στην Αθήνα: Αγαπημένα και νέα μέρη για να το απολαύσεις

Τι πιο δροσιστικό αυτές τις ημέρες από ένα παγωτό;

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 18/6/2024 | 12:03

Παγωτό στην Αθήνα: Αγαπημένα και νέα μέρη για να το απολαύσεις
Φωτ. αρχείου / envato

Η βόλτα στην πόλη με ένα δροσιστικό και απολαυστικό παγωτό στο χέρι, είναι από τις καλύτερες στιγμές που μπορείς να ζήσεις στη ζεστή Αθήνα. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε όλες υπέροχες κρεμώδεις, φρουτώδεις γεύσεις; Επειδή εμείς δεν μπορούμε, διαλέξαμε τα αγαπημένα μας παγωτατζίδικα που αξίζει να δοκιμάσεις στην Αθήνα.

Βάρσος

Ένα από τα ιστορικότερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, που μετρά πάνω από 120 χρόνια και συνεχίζει την ίδια γλυκιά παράδοση, δημιουργώντας καθημερινά με τα πιο αγνά υλικά τις κλασικές γεύσεις που τον καθιέρωσαν.

Στην επιβλητική του σάλα αλλά και στον καταπράσινο κήπο του θα πιεις τον καφέ σου και θα απολαύσεις υπέροχα χειροποίητα γλυκά αλλά και παγωτά, παρφέ βανίλια ή σοκολάτα με υφή σαν πλούσια mousse, αλλά και το καλύτερο καϊμάκι στην πόλη, με πρόβειο γάλα που του χαρίζει μεστή γεύση και έντονη, εξαίσια μυρωδιά!

Κασσαβέτη 5, Κηφισιά

Ζαχαροπλαστείο Χαρά

Η Χαρά έφερε στην οδό Πατησίων τα πολίτικα παγωτά της το 1968 και από τότε δεν έχει αλλάξει και πολύ το ύφος του μαγαζιού, για αυτό όσοι το επισκεφτούν, μπορούν να κάνουν ένα νοσταλγικό ταξίδι στο 1970.

Όλες του οι γεύσεις παγωτού είναι ιδιαίτερες και πεντανόστιμες, αλλά όταν το επισκεφτείς δοκίμασε πρώτα το παγωτό Σικάγο του με σαντιγί, τριμμένο αμύγδαλο, κλασικό μπισκότο στην κορυφή και πάντα σε μεταλλικό πιατάκι. Θα μας θυμηθείς!

Πατησίων 339, Άνω Πατήσια

Ζαχαροπλαστείο Αφοί Ασημακόπουλοι

Ένα από τα παλαιότερα φημισμένα αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με ιστορία που κρατά από το 1915. Σήμερα την παράδοση συνεχίζει η τρίτη γενιά, που επιμένει σταθερά στην ποιότητα και τις αυθεντικές γεύσεις που χαρακτήρισε την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό δε θα μπορούσε να μην ισχύει και για το παγωτό του. Στο ζαχαροπλαστείο θα βρεις μοναδικές γεύσεις παγωτού, όπως το φιστίκι Αιγίνης και τη σοκολάτα, που φτιάχνονται από 100% αγνή κρέμα αγελαδινού γάλακτος, αλλά και εξαιρετικές τούρτες παγωτό με βάση το καϊμάκι και το παρφέ σοκολάτας.
Xαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα


Solo Gelato


Για αυθεντικό χειροποίητο ιταλικό παγωτό, δε γίνεται να μην επισκεφτείς ένα κατάστημα «Solo Gelato», το οποίο είναι βραβευμένο με τη 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παγωτού, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το 2012, για το καλύτερο παγωτό στην Ευρώπη. Με φρέσκο γάλα, φρούτα και μια συνταγή που σε ταξιδεύει Ιταλία, το παγωτό του «Solo Gelato», είναι από τα καλύτερα που μπορείς να δοκιμάσεις στην Αθήνα, με άρωμα από τα παλιά και ταξιδιάρικες νότες. Γι’ όλα ευθύνεται η αυθεντική γεύση που σε ταξιδεύει!
Ανδρέα Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι


Le Greche


Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία –ή και περισσότερες– μπάλα αυθεντικού ιταλικού gelato; Στο «Le Greche» τα παγωτά συνδυάζουν την ιταλική τεχνογνωσία με τις αυθεντικές, ελληνικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους. Εδώ, δε θα δεις ποτέ πολύχρωμα βουνά παγωτού, θελκτικά τοποθετημένα σε ανοιχτές βιτρίνες, γιατί όπως εξηγούν οι άνθρωποι του «Le Greche», το αληθινό χειροποίητο παγωτό πρέπει να συντηρείται πάντα προστατευμένο από διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και ατμοσφαιρική ρύπανση, ώστε να το απολαμβάνουμε υπέροχο και ασφαλές.
Μητροπόλεως 16, Αθήνα/Λ. Ανδρέα Συγγρού 16, Αθήνα/ Λυκούργου 2, Νέο Ψυχικό/Λ. Μεσογείων 456, Αγ. Παρασκευή

Κόκκιον

Το παγωτό KOKKION σχεδιάστηκε ύστερα από συστηματική έρευνα και δημιουργήθηκε ως το αποτέλεσμα πολυετούς επαγγελματικής εμπειρίας και εξοικείωσης στον τομέα της ζαχαροπλαστικής.

Στο KOKKION συνδυάζονται πρώτες ύλες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του νωπού αγελαδινού γάλακτος που παράγεται τοπικά στη βόρεια Ελλάδα και με υψηλής ποιότητας γαλλική σοκολάτα, για να απολαμβάνουμε νόστιμο παγωτό εξαιρετικής ποιότητας με οικείες αλλά και απρόσμενες γεύσεις!

Πρωτογένους 2, Αθήνα

Dickie Dee

Tο λιλιπούτειο αυτό μαγαζάκι άνοιξε πριν μερικά χρόνια για να μας μάθει τι γεύση έχει το πραγματικά καλό παγωτό μηχανής! Για το φανταστικό παγωτό του χρησιμοποιεί μόνο εκλεκτά υλικά (το γάλα είναι πάντα φρέσκο και η πάστα φιστικιού έρχεται απευθείας από το Bronte της Ιταλίας). Θα βρεις βελούδινο soft ice cream σε έξι γεύσεις: ανθόγαλο, φιστίκι, vegan σοκολάτα, αλατισμένη καραμέλα, cookie dough και φράουλα με κρέμα. Εκτός από παγωτό μηχανής, υπάρχει και gelato σε 12 άκρως πρωτότυπες γεύσεις, όπως παγωτό ρυζόγαλό ή παγωτό κανέλλα με σταφίδες και… ρακί! Ωστόσο, μη μείνεις μόνο στο παγωτό, καθώς αξίζει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε και τα υπέροχα γλυκά που φτιάχνονται εδώ καθημερινά.

Βουλής 23, Αθήνα

Epik

Ένα μικρό μαγαζί που συγκεντρώνει ελληνικές πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς για να δημιουργήσει μερικές ασυναγώνιστες γεύσεις. Όλα τα παγωτά φτιάχνονται από κανονικό γάλα χωρίς σκόνες, χημικά και πρόσθετα, που προμηθεύονται από την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού έξω από την Κόρινθο.

Εκεί οι μοναχές έχουν αναπτύξει μια πρωτότυπη μικρή κτηνοτροφική μονάδα, φροντίζοντας τις συνθήκες διαβίωσης των αγελάδων: προσέχουν τη θερμοκρασία του χώρου που μένουν, τις κοιμίζουν σε αιώρες για να μην πιέζονται οι μαστοί τους και επιλέγουν προσεκτικά τις τροφές τους. Έτσι, το γάλα που παράγουν είναι απολύτως υγιεινό, θρεπτικό και μοναδικό στη γεύση.

Στα ψυγεία του «Epik», θα βρεις είτε γεύσεις κλασικές, όπως βανίλια Μαδαγασκάρης, πραλίνα από φουντούκια Πέλλης ή φιστίκι, από φιστίκι Αιγίνης αλλά και μερικές πιο ελληνικές παραδοσιακές επιλογές, όπως το καϊμάκι με σαλέπι Ηπείρου και μαστίχα Χίου, το φανταστικό αμυγδαλωτό με αμύγδαλα από τη Θεσσαλία και ανθόνερο, το τριαντάφυλλο με γλυκό τριαντάφυλλο, συριανό λουκούμι Δεναξά και καρύδα, ή το σύκο με καρπούς που παίρνουν από την οικογενειακή μονάδα Τσέκου της Ικαρίας.

Δορυλαίου 2, Πλατεία Μαβίλη

Dolce Far Niente Athens

Το μικρό παγωτατζίδικο κάτω από τον λόφο του Φιλοπάππου επιφυλάσσει πάντα εκπλήξεις σε όσους κάνουν μία στάση για να δουν τη βιτρίνα του. Για παράδειγμα, μπορείς να συνδυάσεις το παγωτό σου με μία σιροπιαστή, τραγανή τουλούμπα ή με μία βάση από μπισκότα ανακατεμένα με σοκολάτα, καραμέλα γάλακτος ή φιστίκι. Η παραγωγή είναι μικρή αλλά οι συνδυασμοί και οι προτάσεις σε γεύσεις έχουν πάντα ενδιαφέρον.

Τσάμη Καρατάσου 26, Αθήνα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τις πιο νόστιμες κρητικές σπεσιαλιτέ θα τις δοκιμάσεις σε αυτά τα εστιατόρια στην Αθήνα

Eat + Drink 03.07.2024
Αν δεν έχεις δοκιμάσει την κρητική κουζίνα, χάνεις!

Τα πιο νόστιμα burger στην Αθήνα που δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις

Eat + Drink 30.06.2024
Τα πληθωρικά burgers τους ξεχωρίζουν τόσο πολύ, που θα σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά!

Πόσο κοστίζει μια εξόρμηση σε beach bar της Χαλκιδικής;


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Exodos 29.06.2024
Τι τιμές παίζουν σε ξαπλώστρες, καφέδες, σνακ στα beach bar της Κασσάνδρας, της Σιθωνίας και στις αρχές του 3ου ποδιού;

7 εναλλακτικά εστιατόρια για ένα ρομαντικό ραντεβού

Eat + Drink 29.06.2024
Επειδή δεν είναι εύκολο να βρεις το τέλειο μέρος για ραντεβού, σου βρήκαμε εμείς τα καλύτερα!

Ανάσες δροσιάς: 4 περιοχές της Αθήνας με πράσινο για να επισκεφτείς τις μέρες με καύσωνα

Urban 28.06.2024
Πάρκα που θα σε φέρουν λίγο πιο κοντά στη φύση, ενώ βρίσκεσαι μέσα στην πόλη

Τα σύγχρονα καφενεία της Θεσσαλονίκης με φθηνούς και νόστιμους μεζέδες

Eat + Drink 27.06.2024
Τρία από τα καλύτερα σύγχρονα καφενεία της πόλης

Πέντε rooftops στην Αθήνα για δροσερά κοκτέιλ με θέα

Eat + Drink 26.06.2024
Υπέροχη θέα και δροσιά για να περάσεις όμορφα τα καλοκαιρινά βράδια σου στην Αθήνα

Παγωτό στην Αθήνα: Αγαπημένα και νέα μέρη για να το απολαύσεις

Eat + Drink 25.06.2024
Τι πιο δροσιστικό αυτές τις ημέρες από ένα παγωτό;

Τα πιο εντυπωσιακά εστιατόρια των Κυκλάδων με θέα το ηλιοβασίλεμα

Eat + Drink 24.06.2024
Ένα αφιέρωμα στα πιο όμορφα εστιατόρια των Κυκλάδων, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου