Παγωτό στην Αθήνα: Αγαπημένα και νέα μέρη για να το απολαύσεις
Τι πιο δροσιστικό αυτές τις ημέρες από ένα παγωτό;
Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 18/6/2024 | 12:03
Η βόλτα στην πόλη με ένα δροσιστικό και απολαυστικό παγωτό στο χέρι, είναι από τις καλύτερες στιγμές που μπορείς να ζήσεις στη ζεστή Αθήνα. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε όλες υπέροχες κρεμώδεις, φρουτώδεις γεύσεις; Επειδή εμείς δεν μπορούμε, διαλέξαμε τα αγαπημένα μας παγωτατζίδικα που αξίζει να δοκιμάσεις στην Αθήνα.
Βάρσος
View this post on Instagram
Ένα από τα ιστορικότερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, που μετρά πάνω από 120 χρόνια και συνεχίζει την ίδια γλυκιά παράδοση, δημιουργώντας καθημερινά με τα πιο αγνά υλικά τις κλασικές γεύσεις που τον καθιέρωσαν.
View this post on Instagram
Στην επιβλητική του σάλα αλλά και στον καταπράσινο κήπο του θα πιεις τον καφέ σου και θα απολαύσεις υπέροχα χειροποίητα γλυκά αλλά και παγωτά, παρφέ βανίλια ή σοκολάτα με υφή σαν πλούσια mousse, αλλά και το καλύτερο καϊμάκι στην πόλη, με πρόβειο γάλα που του χαρίζει μεστή γεύση και έντονη, εξαίσια μυρωδιά!
View this post on Instagram
Κασσαβέτη 5, Κηφισιά
Ζαχαροπλαστείο Χαρά
View this post on Instagram
Η Χαρά έφερε στην οδό Πατησίων τα πολίτικα παγωτά της το 1968 και από τότε δεν έχει αλλάξει και πολύ το ύφος του μαγαζιού, για αυτό όσοι το επισκεφτούν, μπορούν να κάνουν ένα νοσταλγικό ταξίδι στο 1970.
View this post on Instagram
Όλες του οι γεύσεις παγωτού είναι ιδιαίτερες και πεντανόστιμες, αλλά όταν το επισκεφτείς δοκίμασε πρώτα το παγωτό Σικάγο του με σαντιγί, τριμμένο αμύγδαλο, κλασικό μπισκότο στην κορυφή και πάντα σε μεταλλικό πιατάκι. Θα μας θυμηθείς!
View this post on Instagram
Πατησίων 339, Άνω Πατήσια
Ζαχαροπλαστείο Αφοί Ασημακόπουλοι
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ένα από τα παλαιότερα φημισμένα αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με ιστορία που κρατά από το 1915. Σήμερα την παράδοση συνεχίζει η τρίτη γενιά, που επιμένει σταθερά στην ποιότητα και τις αυθεντικές γεύσεις που χαρακτήρισε την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό δε θα μπορούσε να μην ισχύει και για το παγωτό του. Στο ζαχαροπλαστείο θα βρεις μοναδικές γεύσεις παγωτού, όπως το φιστίκι Αιγίνης και τη σοκολάτα, που φτιάχνονται από 100% αγνή κρέμα αγελαδινού γάλακτος, αλλά και εξαιρετικές τούρτες παγωτό με βάση το καϊμάκι και το παρφέ σοκολάτας.
Xαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα
Solo Gelato
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Για αυθεντικό χειροποίητο ιταλικό παγωτό, δε γίνεται να μην επισκεφτείς ένα κατάστημα «Solo Gelato», το οποίο είναι βραβευμένο με τη 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παγωτού, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το 2012, για το καλύτερο παγωτό στην Ευρώπη. Με φρέσκο γάλα, φρούτα και μια συνταγή που σε ταξιδεύει Ιταλία, το παγωτό του «Solo Gelato», είναι από τα καλύτερα που μπορείς να δοκιμάσεις στην Αθήνα, με άρωμα από τα παλιά και ταξιδιάρικες νότες. Γι’ όλα ευθύνεται η αυθεντική γεύση που σε ταξιδεύει!
Ανδρέα Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι
Le Greche
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία –ή και περισσότερες– μπάλα αυθεντικού ιταλικού gelato; Στο «Le Greche» τα παγωτά συνδυάζουν την ιταλική τεχνογνωσία με τις αυθεντικές, ελληνικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους. Εδώ, δε θα δεις ποτέ πολύχρωμα βουνά παγωτού, θελκτικά τοποθετημένα σε ανοιχτές βιτρίνες, γιατί όπως εξηγούν οι άνθρωποι του «Le Greche», το αληθινό χειροποίητο παγωτό πρέπει να συντηρείται πάντα προστατευμένο από διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και ατμοσφαιρική ρύπανση, ώστε να το απολαμβάνουμε υπέροχο και ασφαλές.
Μητροπόλεως 16, Αθήνα/Λ. Ανδρέα Συγγρού 16, Αθήνα/ Λυκούργου 2, Νέο Ψυχικό/Λ. Μεσογείων 456, Αγ. Παρασκευή
Κόκκιον
View this post on Instagram
Το παγωτό KOKKION σχεδιάστηκε ύστερα από συστηματική έρευνα και δημιουργήθηκε ως το αποτέλεσμα πολυετούς επαγγελματικής εμπειρίας και εξοικείωσης στον τομέα της ζαχαροπλαστικής.
Στο KOKKION συνδυάζονται πρώτες ύλες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του νωπού αγελαδινού γάλακτος που παράγεται τοπικά στη βόρεια Ελλάδα και με υψηλής ποιότητας γαλλική σοκολάτα, για να απολαμβάνουμε νόστιμο παγωτό εξαιρετικής ποιότητας με οικείες αλλά και απρόσμενες γεύσεις!
Πρωτογένους 2, Αθήνα
Dickie Dee
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Tο λιλιπούτειο αυτό μαγαζάκι άνοιξε πριν μερικά χρόνια για να μας μάθει τι γεύση έχει το πραγματικά καλό παγωτό μηχανής! Για το φανταστικό παγωτό του χρησιμοποιεί μόνο εκλεκτά υλικά (το γάλα είναι πάντα φρέσκο και η πάστα φιστικιού έρχεται απευθείας από το Bronte της Ιταλίας). Θα βρεις βελούδινο soft ice cream σε έξι γεύσεις: ανθόγαλο, φιστίκι, vegan σοκολάτα, αλατισμένη καραμέλα, cookie dough και φράουλα με κρέμα. Εκτός από παγωτό μηχανής, υπάρχει και gelato σε 12 άκρως πρωτότυπες γεύσεις, όπως παγωτό ρυζόγαλό ή παγωτό κανέλλα με σταφίδες και… ρακί! Ωστόσο, μη μείνεις μόνο στο παγωτό, καθώς αξίζει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε και τα υπέροχα γλυκά που φτιάχνονται εδώ καθημερινά.
Βουλής 23, Αθήνα
Epik
View this post on Instagram
Ένα μικρό μαγαζί που συγκεντρώνει ελληνικές πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς για να δημιουργήσει μερικές ασυναγώνιστες γεύσεις. Όλα τα παγωτά φτιάχνονται από κανονικό γάλα χωρίς σκόνες, χημικά και πρόσθετα, που προμηθεύονται από την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού έξω από την Κόρινθο.
Εκεί οι μοναχές έχουν αναπτύξει μια πρωτότυπη μικρή κτηνοτροφική μονάδα, φροντίζοντας τις συνθήκες διαβίωσης των αγελάδων: προσέχουν τη θερμοκρασία του χώρου που μένουν, τις κοιμίζουν σε αιώρες για να μην πιέζονται οι μαστοί τους και επιλέγουν προσεκτικά τις τροφές τους. Έτσι, το γάλα που παράγουν είναι απολύτως υγιεινό, θρεπτικό και μοναδικό στη γεύση.
Στα ψυγεία του «Epik», θα βρεις είτε γεύσεις κλασικές, όπως βανίλια Μαδαγασκάρης, πραλίνα από φουντούκια Πέλλης ή φιστίκι, από φιστίκι Αιγίνης αλλά και μερικές πιο ελληνικές παραδοσιακές επιλογές, όπως το καϊμάκι με σαλέπι Ηπείρου και μαστίχα Χίου, το φανταστικό αμυγδαλωτό με αμύγδαλα από τη Θεσσαλία και ανθόνερο, το τριαντάφυλλο με γλυκό τριαντάφυλλο, συριανό λουκούμι Δεναξά και καρύδα, ή το σύκο με καρπούς που παίρνουν από την οικογενειακή μονάδα Τσέκου της Ικαρίας.
Δορυλαίου 2, Πλατεία Μαβίλη
Dolce Far Niente Athens
View this post on Instagram
Το μικρό παγωτατζίδικο κάτω από τον λόφο του Φιλοπάππου επιφυλάσσει πάντα εκπλήξεις σε όσους κάνουν μία στάση για να δουν τη βιτρίνα του. Για παράδειγμα, μπορείς να συνδυάσεις το παγωτό σου με μία σιροπιαστή, τραγανή τουλούμπα ή με μία βάση από μπισκότα ανακατεμένα με σοκολάτα, καραμέλα γάλακτος ή φιστίκι. Η παραγωγή είναι μικρή αλλά οι συνδυασμοί και οι προτάσεις σε γεύσεις έχουν πάντα ενδιαφέρον.
Τσάμη Καρατάσου 26, Αθήνα