E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα πιο εντυπωσιακά εστιατόρια των Κυκλάδων με θέα το ηλιοβασίλεμα

Ένα αφιέρωμα στα πιο όμορφα εστιατόρια των Κυκλάδων, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 21/6/2024 | 01:04

Τα πιο εντυπωσιακά εστιατόρια των Κυκλάδων με θέα το ηλιοβασίλεμα
Φωτ. αρχείου / pexels

Μετά από μία βουτιά στα όμορφα γαλαζοπράσινα νερά η όρεξη ανοίγει και τα κυκλαδίτικα ταβερνάκια και εστιατόρια σε περιμένουν.Παραδοσιακές οικογενειακές ταβέρνες, εστιατόρια με πολύ προσεγμένο φαγητό και υπέροχη τοποθεσία, ελληνικές και μεσογειακές συνταγές, φρέσκο ψάρι, καλά κρεατικά και νόστιμα ορεκτικά. Οι διακοπές εκτός από θάλασσα, cocktails και μουσική θέλουν και καλό φαγητό. Στις Κυκλάδες μπορείς να συνδυάσεις τα πάντα!

9 Κόρες – Κέα


Μεθυστικές αναμνήσεις συνδεδεμένες με ατελείωτα παρεΐστικα ηλιοβασιλέματα. Στο Βουρκάρι, λίγο πιο πέρα από το λιμανάκι, αλλά με θέα σε ολόκληρο το γραφικό οικισμό, το εστιατόριο αυτό είναι διαχρονική αξία. Φημίζεται κυρίως για τα ολόφρεσκα θαλασσινά και οστρακοειδή του, αλλά και για τις δροσερές σαλάτες από το περιβόλι, τα φρέσκα ψάρια κατευθείαν από τους ψαράδες, τα παραδοσιακά ορεκτικά, τη μεγάλη ποικιλία σε μεζέδες, αλλά και τα νόστιμα μαγειρευτά ημέρας. Προσφέρεται μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες ούζου και τσίπουρου, ενώ από την ενημερωμένη κάβα δε λείπουν εμφιαλωμένα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.
Βουρκάρι, Κέας

Άριας – Κύθνος


Τα τραπεζάκια του Άριας βρίσκονται ακριβώς πάνω στη θάλασσα και ο μικρός κολπίσκος που αγναντεύουν τις απογευματινές ώρες, συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο. Από κάτω ακριβώς και μέσα στη θάλασσα, βρίσκονται ζωντανοί οι αστακοί που θα γευτεί ο πελάτης. Πέρα όμως από τα φρέσκα ψάρια και τα οστρακοειδή που έχουν την τιμητική τους, η μεγάλη ποικιλία των κρασιών του ήταν πολύ δένει υπέροχα με τις γεύσεις των πιάτων.
Αγ. Ειρήνη, Κύθνος

Το Μπαλκόνι του Αιγαίου – Άνδρος


Ανάμεσα στα εστιατόρια στην Άνδρο με θέα, το Μπαλκόνι του Αιγαίου ίσως έχει την καλύτερη. Το μαγαζί βρίσκεται ψηλά στο βουνό και διαθέτει ένα φανταστικό χώρο με την αισθητική της κλασσικής ταβέρνας που σερβίρει θαλασσινά, αλλά το μενού της διαθέτει και μια τίμια ποικιλία από πιάτα κρεατικών. Τα καλά νέα όμως δε σταματάνε εκεί. Κάθε πιάτο τους είναι εξαιρετικό με τιμές αδιανόητα καλές για τις μερίδες που προσφέρονται.
Άνω Απρόβατο, Άνδρος

Ο Ντίνος – Τήνος


Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα μαγαζιά για φαγητό στην Τήνο, είναι ο «Ντίνος», που βρίσκεται στο χωριό Καρδιανή. Θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα μπαλκόνια του νησιού, μιας και βρίσκεται «κρεμασμένο» πάνω στο βράχο, απέχει μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα και έχει πανοραμική θέα.
Το μενού περιλαμβάνει ψάρια, τα περισσότερα από τα οποία τα φέρνουν ψαράδες και είναι φρέσκα. Στις σπεσιαλιτέ του είναι η γαριδομακαρόναδα με κόκκινη σάλτσα, η οποία είναι ζουμερή και μοσχομυρωδάτη. Τα αρώματα από το ούζο, τον βασιλικό και το σκόρδο «μπλέκονται» αρμονικά και δημιουργούν μια πολύ
Όρμος Γιαννάκη, Καρδιανή

Aristide: Farm to table – Σύρος

Στο Aristide Hotel ένα ξενοδοχείο μοναδικής αισθητικής που συνδυάζει τα Art Deco στοιχεία με τη μοντέρνα διακόσμηση η κυκλαδίτικη γαστρονομία έχει βρει τη θέση που της αξίζει. Το μενού είναι λιτό και δημιουργικό βασισμένο σε τοπικά, βιολογικά προϊόντα τα οποία στην πλειοψηφία τους καλλιεργούνται στη φάρμα του ξενοδοχείου που βρίσκεται στο χωριό Χρούσσα.
Η τοπική πρώτη ύλη έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην κουζίνα του Aristide Restaurant γι’ αυτό και τα υπόλοιπα υλικά, όσα δεν καλλιεργούν οι ίδιοι, προέρχονται από άλλους παραγωγούς του νησιού αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Γενικά το μενού αλλάζει τρεις φορές το χρόνο ακολουθώντας τους κανόνες της εποχικότητας ενώ υπάρχουν και πιάτα ημέρας ανάλογα με την εκάστοτε σοδειά-ψαριά.
Μπαμπαγιώτου 27, Ερμούπολη


Αλώνι – Σέριφος


Το Αλώνι, με μια ιστορία που ξεκινά από το 2007 συνεχίζει τη φιλόξενη και γευστική του πλεύση ασταμάτητο, με συνταγές και προτάσεις που απογειώνουν την παράδοση, με τοπικές πρώτες ύλες και αγνό, παρθένο ελαιόλαδο.
Θα το βρείτε στον δρόμο που ενώνει το Λιβάδι με τη Χώρα να ξεδιπλώνεται σ’ ένα υπέροχο πέτρινο κτίσμα με γνήσια Κυκλαδίτικη αύρα. Το εσωτερικό του, με τα ξύλινα δοκάρια και τη μεγάλη σάλα, δημιουργεί αμέσως μια οικειότητα και μια ζεστασιά, όπως και η βεράντα με την πιο μαγευτική θέα στο ηλιοβασίλεμα, η οποία επισφραγίζεται με την καλοσυνάτη υποδοχή της ιδιοκτήτριάς του, και της οικογένειάς της.
Επαρ.Οδ. Λιμάνι Λιβαδίου-Μεγάλου Λιβαδίου, Σέριφος


Παράδεισος – Νάξος


Στην ταβέρνα ο «Παράδεισος» κοντά στην Αγία Άννα στο ειδυλλιακό νησί της Νάξου, οι επισκέπτες θα βρουν έναν «γαστρονομικό παράδεισο». Ένα πραγματικά παραδοσιακό και χαρακτηριστικά Ναξιώτικο περιβάλλον στο οποίο θα απολαύσεις σίγουρα την ελληνική φιλοξενία και τη νησιώτικη κουζίνα, φτιαγμένη με φρέσκα υλικά και μαγειρεμένα με στυλ που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν.
Μάραγκας, Νάξος

Siparos – Πάρος


Πάνω στη θάλασσα, στο δρόμο προς Σάντα Μαρία, με πολύ-πολύ όμορφη, δροσερή αυλή σε άσπρο-μπλε, πράσινο, και γαλήνια ατμόσφαιρα, ο σεφ ετοιμάζει καλοφτιαγμένο φαγητό που ποντάρει στα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και περιλαμβάνει τοπικές συνταγές όπως η εξαιρετική παριανή ρεβιθάδα σιγομαγειρεμένη στο σκούνταβλο με δεντρολίβανο και σκόρδο.
Ξιφάρα, Νάουσα Πάρου

Maiòlica – Σίφνος


Ένα εστιατόριο με laid-back διάθεση που ενώνει διαφορετικές κουλτούρες και γεύσεις, όπως και τα φημισμένα κεραμικά (maiolica) που έχουν τις ρίζες τους στις Αραβικές χώρες αλλά έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ιταλία κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης. Θα δείτε μάλιστα τα πανέμορφα αυτά πλακάκια να στολίζουν τους τοίχους και τα τραπέζια του εστιατορίου.
Ο χώρος εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον και σε προδιαθέτει να περπατήσεις ξυπόλητος από την αμμουδερή παραλία μετά τη βουτιά για να απολαύσεις ένα ποτήρι κρασί και να συνεχίσεις με γεύσεις μεσογειακές που κρύβουν ανατολίτικες ρίζες. Το Maiòlica συμπυκνώνει όλα όσα αναζητάμε στις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις: όμορφη ατμόσφαιρα, καλό φαγητό και χαλαρή διάθεση.
Πλατύς Γιαλός Σίφνου

Άστακας – Μήλος


Από τις πιο γνωστές ψαροταβέρνες πλάι στο κύμα, ακριβώς δίπλα στα πολύχρωμα «σύρματα» της Μήλου, που διαθέτει ντόπια ψάρια και γενικά τοπικές πρώτες ύλες, δημιουργώντας πιάτα που ξεχωρίζουν και που θα τα απολαύσεις, χαζεύοντας ταυτόχρονα την πανέμορφη θέα.
Κλήμα, Μήλος


Κουμπάρα Ios Seafood Reestaurant - Ίος


Το εστιατόριο είναι μια όμορφη βεράντα με θέα τον γραφικό κόλπο της Κουμπάρας περιτριγυρισμένη από πολύχρωμα λουλούδια και χαλαρωτική διακόσμηση. Οι φιλικοί χαμογελαστοί άνθρωποι του εστιατορίου Koubara Seafood Restaurant θα σε καλωσορίσουν, νωρίς το πρωί, για μια βουτιά στα κρυστάλλινα καθαρά νερά της παραλίας Κουμπάρα. Αργότερα όμως, μπορείς να δειπνήσεις στο εστιατόριο επιλέγοντας από το μεγάλο μενού ελληνικές παραδοσιακές συνταγές με θαλασσινά και φρέσκα ψάρια, δροσερές σαλάτες και νόστιμα πιάτα ορεκτικών και να συνοδεύσεις το γεύματα σου με κρασί από την προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών αλλά και παραδοσιακών αποσταγμάτων.
Κουμπάρα, Ίος

Beefbar Santorini - Σαντορίνη


Το Beefbar είναι μια ιδέα που γεννήθηκε στο Μόντε Κάρλο, δημιουργήθηκε από τον Riccardo Giraudi και αναδεικνύει τα καλύτερα προϊόντα του κόσμου από το 2005. Έτσι, μέσα από τις glamorous αρχιτεκτονικές γραμμές και το ανατρεπτικό μενού του, το φαγητό γίνεται μια μοναδική εμπειρία.
Το Beefbar Santorini αποτελεί μια αξεπέραστη γαστρονομική εμπειρία που συναντά κανείς ακριβώς στο σημείο που τέμνονται τρία μαγειρικά μονοπάτια: το εμπνευσμένο από τις πιο δημοφιλείς συνταγές του κόσμου street food, οι υπέροχες κοπές κρέατος που προέρχονται από την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα iconic πιάτα – από τα συνοδευτικά μέχρι και τα επιδόρπια.
Το Beefbar Santorini άνοιξε στο iconic Andronis Arcadia και υπόσχεται ένα καλοκαίρι γεμάτο αξέχαστες γευστικές εμπειρίες σε ένα υψηλής αισθητικής περιβάλλον, και όλα αυτά στον οινικό παράδεισο της Σαντορίνης.
Andronis Arcadia, Οία


Lefteris Restaurant - Κουφονήσια


Ο ”Λευτέρης” στα Κουφονήσια άνοιξε το 1985 και κάθε καλοκαίρι από τον Μάιο μέχρι και τέλη Σεπτεμβρίου είναι ανοιχτό και παρέχει ενοικιαζόμενα δωμάτια όλα με θέα τη θάλασσα και το λιμάνι του νησιού. Από κάτω ακριβώς υπάρχει το εστιατόριο - ψαροταβέρνα πάντα με φρέσκα μαγειρευτά, ψάρια και πολλούς υπέροχους μεζέδες στις καλύτερες τιμές του νησιού, τα οποία θα απολαύσεις σε συνδυασμό με την υπέροχη θέα του.
Κουφονήσι Χώρα

Youkali – Αμοργός


Μία νέα σχετικά γευστική προσθήκη στην Αμοργό, που οι ιδιοκτήτες του αξιοποιούν την γκουρμέ πρώτη ύλη του κάμπου και της θάλασσας του νησιού, για να δημιουργήσουν πιάτα που αποτελούν πάντρεμα της τοπικής κουζίνας σε συνδυασμό με συνταγές από την Κέρκυρα, τόπο καταγωγής του ιδιοκτήτη.
Ξυλοκερατίδι, Αμοργός

Papalagi Restaurant - Φολέγανδρος

Το papalagi seafood είναι μια υπέροχη παραθαλάσσια ταβέρνα με θαλασσινά, αλλά και χορτοφαγική κουζίνα. Είναι ανοιχτή από το μεσημεριανό γεύμα μέχρι το δείπνο και έχει υπέροχη θέα από τη βεράντα για να θαυμάζετε όσο τρώτε. Εκεί θα φας τσιπούρα, μύδια ή τον ψητό τόνο συνοδευόμενα με λευκό ή κόκκινο τοπικό κρασί, πριν ή μετά το απογευματινό σου μπάνιο από την παραλία του Αγίου Νικολάου. Αν θέλεις ένα ελαφρύ και δροσερό σνακ, ο Ντάκος είναι must: κριθαρένιο παξιμάδι, με ψιλοκομμένες ντομάτες και θρυμματισμένη φέτα ή μυζήθρα, αρωματισμένο με ρίγανη.
Άγιος Νικόλαος, Φολέγανδρος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα για να απολαύσεις το φαγητό σου μετά τις βουτιές

Eat + Drink 05.07.2024
Μετά το μπάνιο στις παραλίες της Αττικής, επιβάλλεται η επίσκεψη σε ένα παραλιακό ταβερνάκι!

Τις πιο νόστιμες κρητικές σπεσιαλιτέ θα τις δοκιμάσεις σε αυτά τα εστιατόρια στην Αθήνα

Eat + Drink Προχτές
Αν δεν έχεις δοκιμάσει την κρητική κουζίνα, χάνεις!

Τα πιο νόστιμα burger στην Αθήνα που δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις

Eat + Drink 30.06.2024
Τα πληθωρικά burgers τους ξεχωρίζουν τόσο πολύ, που θα σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά!

Πόσο κοστίζει μια εξόρμηση σε beach bar της Χαλκιδικής;


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Exodos 29.06.2024
Τι τιμές παίζουν σε ξαπλώστρες, καφέδες, σνακ στα beach bar της Κασσάνδρας, της Σιθωνίας και στις αρχές του 3ου ποδιού;

7 εναλλακτικά εστιατόρια για ένα ρομαντικό ραντεβού

Eat + Drink 29.06.2024
Επειδή δεν είναι εύκολο να βρεις το τέλειο μέρος για ραντεβού, σου βρήκαμε εμείς τα καλύτερα!

Ανάσες δροσιάς: 4 περιοχές της Αθήνας με πράσινο για να επισκεφτείς τις μέρες με καύσωνα

Urban 28.06.2024
Πάρκα που θα σε φέρουν λίγο πιο κοντά στη φύση, ενώ βρίσκεσαι μέσα στην πόλη

Τα σύγχρονα καφενεία της Θεσσαλονίκης με φθηνούς και νόστιμους μεζέδες

Eat + Drink 27.06.2024
Τρία από τα καλύτερα σύγχρονα καφενεία της πόλης

Πέντε rooftops στην Αθήνα για δροσερά κοκτέιλ με θέα

Eat + Drink 26.06.2024
Υπέροχη θέα και δροσιά για να περάσεις όμορφα τα καλοκαιρινά βράδια σου στην Αθήνα

Παγωτό στην Αθήνα: Αγαπημένα και νέα μέρη για να το απολαύσεις

Eat + Drink 25.06.2024
Τι πιο δροσιστικό αυτές τις ημέρες από ένα παγωτό;

Τα πιο εντυπωσιακά εστιατόρια των Κυκλάδων με θέα το ηλιοβασίλεμα

Eat + Drink 24.06.2024
Ένα αφιέρωμα στα πιο όμορφα εστιατόρια των Κυκλάδων, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου