E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτά είναι τα 7 φυτά που πρέπει να έχεις στο σπίτι για να μη δεις κουνούπια φέτος

Το μόνο που χρειάζεσαι για να οχυρώσεις το σπίτι σου από τα ενοχλητικά κουνούπια, είναι να έχεις αυτά τα φυτά με εντομοαπωθητικές ιδιότητες

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 20/6/2024 | 17:58

Αυτά είναι τα 7 φυτά που πρέπει να έχεις στο σπίτι για να μη δεις κουνούπια φέτος
Φωτ. αρχείου / pexels

Οι ζεστές συνθήκες και η υγρασία του καλοκαιριού φέρνουν στις αυλές και στα μπαλκόνια μας τους πιο ανεπιθύμητους επισκέπτες, τα κουνούπια. Για να αντιμετωπίσουμε λοιπόν τα τσιμπήματα των κουνουπιών με φυσικό και οικολογικό τρόπο, η φύτευση φυτών είναι μια καλή λύση.

Υπάρχουν αρκετά φυτά που διώχνουν τα κουνούπια, κυρίως αρωματικά. Να σημειώσουμε όμως ότι η ύπαρξη ενός μεμονωμένου εντομοδιωκτικού φυτού στην αυλή ή στο μπαλκόνι δε δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της αντιμετώπισης των κουνουπιών. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, καλό είναι να φυτεύουμε μία ομάδα από τα παρακάτω φυτά, προκειμένου να εξασφαλίσουμε καλύτερη κάλυψη του χώρου και μέγιστη προστασία.

Μελισσόχορτο

Ένα πολύ χρήσιμο φυτό που προτιμάται από πολύ κόσμο εξαιτίας της διακριτικής μυρωδιάς λεμονιού που έχει, η οποία συν τοις άλλοις είναι και εντομοαπωθητική. 

Σιτρονέλλα

Η σιτρονέλλα είναι ένα φυτό που απωθεί πολύ τα κουνούπια καθώς και άλλα έντομα. Γι’ αυτό το λόγο τη χρησιμοποιούν ως κύριο συστατικό των διαφόρων αντικουνουπικών προϊόντων. Αγαπάει τον ήλιο και θέλει πολύ πότισμα, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Λεβάντα

Εκτός από τα κουνούπια διώχνει και το σκόρο από τα ντουλάπια, αλλά χρησιμεύει και ως ένα υπέροχο αρωματικό χώρου. Μάλιστα οι ειδικοί τονίζουν πως η λεβάντα είναι ένα χαλαρωτικό φυτό που η μυρωδιά του ηρεμεί πολύ τα μωρά.

Αρμπαρόριζα

Η αρμπαρόριζα συγγενεύει με το γεράνι. Έχει έντονη μυρωδιά που δεν αρέσει καθόλου στα κουνούπια. Το μόνο αρνητικό της είναι πως λόγω της έντονης μυρωδιάς της δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε πολύ κόσμο.

Βασιλικός

Υπάρχουν πολλά είδη βασιλικού αλλά τη μεγαλύτερη αντικουνουπική δράση έχουν ο λεμονοβασιλικός και ο μοναστηριακός/Αγιορείτικος. Για να τον διατηρήσεις πρέπει να τον ποτίζεις αρκετά και να αφαιρείς τα μπουμπούκια του, ώστε να μην ανθίσει και αποδυναμωθεί. Επίσης, για να αναδυθούν τα αρώματά του μπορείς που και που να τινάζεις τα φύλλα του.

Κατιφές

Ο κατιφές το υπέροχο λουλούδι που όλοι γνωρίζουμε δε φυτεύεται μόνο για τα υπέροχα κίτρινα και πορτοκαλί λουλούδια του αλλά και για την αποτελεσματική απώθηση των κουνουπιών. Τα φύλλα του έχουν μία χαρακτηριστική μυρωδιά, λόγω της πυρεθρίνης που περιέχουν, ένα συστατικό για πολλά φυτοφάρμακα. Στις καλλιέργειες, ο κατιφές παραδοσιακά φυτεύεται στον λαχανόκηπο, μαζί με τον βασιλικό για να προφυλάσσει τα κηπευτικά μας από διάφορα έντομα.

Γεράνι

Το γεράνι, ειδικά το είδος που παράγει λάδι γερανιού, είναι γνωστό για τις απωθητικές ιδιότητές του απέναντι στα κουνούπια, ενώ αισθητικά είναι ένα πολύ όμορφο φυτό, με τα πολύχρωμα άνθη του να διατηρούνται σχεδόν όλο το χρόνο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο όμορφα λουλούδια που ανθίζουν τον Οκτώβριο

Σπίτι 05.10.2024
Εκτός από την άνοιξη, ανθίζουν και το φθινόπωρο πανέμορφα λουλούδια!

Το τραγούδι που θα σε… γλιτώσει από τις ιώσεις

Body+Mind 05.10.2024
Σύμφωνα με την Ένωση Φαρμακοποιών του Ηνωμένου Βασιλείου

Το ισπανικό χωριό που είναι χτισμένο κάτω από βράχια

Ταξίδια 05.10.2024
Ένας κρυμμένος θησαυρός στην Ισπανία

Οι ράτσες σκύλων που λατρεύουν τις μεγάλες βόλτες

Pets 05.10.2024
Όποια ράτσα και αν επιλέξεις, το πιο σημαντικό είναι να απολαμβάνεις τις στιγμές που περνάς με τον σκύλο σου

Τάσεις στα χρώματα των νυχιών που θα ξεχωρίσουν το φθινόπωρο

Style 05.10.2024
Θα προσφέρουν ζεστούς, μοντέρνους και κομψούς τόνους στα νύχια σου για τη νέα σεζόν!

Το μυστικό για τέλεια μαλλιά κρύβεται στη σαλάτα σου

Body+Mind Χτες
Τι κρύβεται μέσα στο μπωλ της σαλάτας σου; Φολικό Οξύ!

Αυτά τα 4 χρώματα θα απογειώσουν το φθινοπωρινό σου ντύσιμο

Style Χτες
Φθινοπωρινά χρώματα στη μόδα που θα αναβαθμίσουν τα μαύρα παντελόνια ή τα τζιν σου

Τι είναι ο θανατηφόρος ιός Μάρμπουργκ που τρόμαξε την Γερμανία

Body+Mind Χτες
Συναγερμός σήμανε στις αρχές του Αμβούργου όταν ένας νεαρός φοιτητής ιατρικής και η σύντροφός του εκδήλωσαν συμπτώματα του ιού Μάρμπουργκ

7 ιστορίες αγάπης ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα

Pets Χτες
Πώς τα ζώα μας αλλάζουν τη ζωή και πώς εμείς γινόμαστε η οικογένειά τους – Μία γιορτή αγάπης και συντροφικότητας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων