E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

7 μέρη για να πας μονοήμερη με την παρέα σου και να φάτε φρέσκο ψάρι

Και να κάνετε και καμιά βουτιά!

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 27/6/2024 | 16:30

7 μέρη για να πας μονοήμερη με την παρέα σου και να φάτε φρέσκο ψάρι
Facebook Aegeon beach hotel

Οι αποδράσεις από την Αθήνα δε χρειάζεται να είναι μεγάλες για να έχουν νόημα. Μικρές ανάσες διαφυγής από την καθημερινότητά μας, μπορούν να κάνουν θαύματα στην ψυχολογία και στη διάθεσή μας. Για εσένα που λαχταράς να βρεθείς έστω και για λίγο μακριά από την Αθήνα, μία μονοήμερη εκδρομή, είναι η ιδανική λύση για να γεμίσεις μπαταρίες και να έρθεις σε επαφή με τη φύση. Παρακάτω έχουμε ετοιμάσει μία λίστα με τις ιδέες μας για μονοήμερες εκδρομές, καθώς και τα καλύτερα εστιατόρια που αξίζει να επισκεφτείς εκεί για να περάσεις υπέροχα!

Χαλκίδα

Η Χαλκίδα είναι από τις πιο κοντινές μονοήμερες εξορμήσεις καθώς απέχει μόλις μια ώρα από το κέντρο της Αθήνας. Το πιο όμορφο κομμάτι της πόλης είναι φυσικά το παραλιακό της μέτωπο, η μεγάλη αυτή περατζάδα που από τη μια έχεις συντροφιά τη θάλασσα και από την άλλη ταβερνάκια με φρέσκο ψάρι.


Αίγινα

Από τον Ναό της Αφαίας μέχρι το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου και από τον Αρχαιολογικό χώρο Κολώνας μέχρι το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού, η Αίγινα είναι ένα υπαίθριο μουσείο, γεμάτη ενδιαφέροντες εκκλησίες και ιστορικά ευρήματα. Μπες νωρίς το πρωί σε ένα από τα ιπτάμενα δελφίνια που ξεκινούν από το λιμάνι του Πειραιά και σε 40 λεπτά θα είσαι στην Αίγινα. Το νησί του Αργοσαρωνικού ενδείκνυται για μονοήμερες εκδρομές, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Αφού χορτάσεις τις βόλτες, γύρισε στο λιμάνι για φαγητό. Εδώ βρίσκεται ένα από τα καλύτερα ουζερί του νησιού, o «Σκοτάδης».

ΣούνιοΤι πιο ωραίο από μια αυτοκινητάδα στην αθηναϊκή Ριβιέρα; Με το βλέμμα καρφωμένο δεξιά στη θάλασσα, εκεί που ανοίγει ο ορίζοντας και τα κύματα φαίνεται να σε προσκαλούν σε έναν κόσμο άλλο, πιο ξεκούραστο, χωρίς υποχρεώσεις και τρεξίματα. Μπες στο αυτοκίνητο, βάλε την αγαπημένη σου μουσική με καφέ στο χέρι και απόλαυσε τη βόλτα μέχρι το Ακρωτήριο του Σουνίου. Το σημείο αυτό ήταν πολύ σημαντικό για την πόλη των Αθηνών καθώς η στρατηγική του θέση έδινε τη δυνατότητα ελέγχου του θαλάσσιου περάσματος προς τον Πειραιά και τον Σαρωνικό Κόλπο. Σκαρφαλωμένος στα βράχια του Ακρωτηρίου βρίσκεται ο ναός του Ποσειδώνα και ο αρχαιολογικός χώρος είναι καθημερινά ανοιχτός μέχρι τη δύση του ηλίου. Αν θέλεις να απολαύσεις το φαγητό σου με θέα το ναό του Ποσειδώνα, τότε δοκίμασε σίγουρα αυτό το εστιατόριο.

Μαραθώνας
Η μονοήμερη εκδρομή στον Μαραθώνα είναι από τις ιδανικές επιλογές για το Σαββατοκύριακο. Γιατί είναι κοντά στην Αθήνα, έχει αύρα θαλασσινή και πολλές επιλογές για να περάσεις καλά με φίλους και οικογένεια. Η Λίμνη του Μαραθώνα αποτελεί, εξάλλου, από μόνη της έναν καλό λόγο για να βρεθείς εκεί για τη βόλτα σου, όπως επίσης και τα ταβερνάκια με φρέσκο ψάρι.

ΛουτράκιΔεν είναι τυχαία ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα τουριστικά θέρετρα κοντά στην Αθήνα. Το Λουτράκι, ως γνωστόν, συνδυάζει πεντακάθαρα νερά με ωραία φύση, επιλογές για χαλάρωση και διασκέδαση, αξιόλογα αρχαιολογικά μνημεία και, φυσικά, νόστιμο φαγητό.

ΣαλαμίναΓια όσους δεν το γνωρίζουν, η Σαλαμίνα είναι το πιο πυκνοκατοικημένο νησί της Ελλάδας, λόγω της σύνδεσης της με την πρωτεύουσα φυσικά. Στην ουσία η Σαλαμίνα είναι ένα νησιωτικό προάστιο του Πειραιά, που από την Άνοιξη και έπειτα, κάθε Σαββατοκύριακο δέχεται πλήθη διψασμένων για μια απόδραση, έστω και διπλανή, εκδρομέων.

ΤζιάΤο κυκλαδονήσι που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αττική, είναι η καλύτερη μονοήμερη εκδρομή που μπορείς να κάνεις από την άνοιξη έως το φθινόπωρο. Η Τζιά είναι μικρή και πανέμορφη, χωρίς πολύ κόσμο και με εντελώς χαλαρή διάθεση. Εκεί θα βρεις «και βουνό και θάλασσα», «και χαλάρωση αλλά και διασκέδαση», αλλά πάνω από όλα θα βρεις έναν προορισμό που συνδυάζει απόλυτα κάθε μορφή διακοπών που έχεις φανταστεί.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τις πιο νόστιμες κρητικές σπεσιαλιτέ θα τις δοκιμάσεις σε αυτά τα εστιατόρια στην Αθήνα

Eat + Drink 03.07.2024
Αν δεν έχεις δοκιμάσει την κρητική κουζίνα, χάνεις!

Τα πιο νόστιμα burger στην Αθήνα που δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις

Eat + Drink 30.06.2024
Τα πληθωρικά burgers τους ξεχωρίζουν τόσο πολύ, που θα σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά!

Πόσο κοστίζει μια εξόρμηση σε beach bar της Χαλκιδικής;


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Exodos 29.06.2024
Τι τιμές παίζουν σε ξαπλώστρες, καφέδες, σνακ στα beach bar της Κασσάνδρας, της Σιθωνίας και στις αρχές του 3ου ποδιού;

7 εναλλακτικά εστιατόρια για ένα ρομαντικό ραντεβού

Eat + Drink 29.06.2024
Επειδή δεν είναι εύκολο να βρεις το τέλειο μέρος για ραντεβού, σου βρήκαμε εμείς τα καλύτερα!

Ανάσες δροσιάς: 4 περιοχές της Αθήνας με πράσινο για να επισκεφτείς τις μέρες με καύσωνα

Urban 28.06.2024
Πάρκα που θα σε φέρουν λίγο πιο κοντά στη φύση, ενώ βρίσκεσαι μέσα στην πόλη

Τα σύγχρονα καφενεία της Θεσσαλονίκης με φθηνούς και νόστιμους μεζέδες

Eat + Drink 27.06.2024
Τρία από τα καλύτερα σύγχρονα καφενεία της πόλης

Πέντε rooftops στην Αθήνα για δροσερά κοκτέιλ με θέα

Eat + Drink 26.06.2024
Υπέροχη θέα και δροσιά για να περάσεις όμορφα τα καλοκαιρινά βράδια σου στην Αθήνα

Παγωτό στην Αθήνα: Αγαπημένα και νέα μέρη για να το απολαύσεις

Eat + Drink 25.06.2024
Τι πιο δροσιστικό αυτές τις ημέρες από ένα παγωτό;

Τα πιο εντυπωσιακά εστιατόρια των Κυκλάδων με θέα το ηλιοβασίλεμα

Eat + Drink 24.06.2024
Ένα αφιέρωμα στα πιο όμορφα εστιατόρια των Κυκλάδων, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου