E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Τοσκάνη σε πληρώνει για να ζήσεις στα μέρη της, με μια καθόλου ασήμαντη προϋπόθεση

Ποιοι είναι επιλέξιμοι για την επιχορήγηση;

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 1/7/2024 | 00:08

Η Τοσκάνη σε πληρώνει για να ζήσεις στα μέρη της, με μια καθόλου ασήμαντη προϋπόθεση
Φωτογραφία από Rosa Stone

Η Τοσκάνη, μια ειδυλλιακή περιοχή της Ιταλίας, προσφέρει μια πρωτοποριακή οικονομική ενίσχυση ύψους 30.000 ευρώ σε όσους επιλέξουν να μετακομίσουν εκεί.

H πρωτοβουλία στοχεύει στην αναζωογόνηση των μικρών χωριών και των απομονωμένων περιοχών, προσελκύοντας νέους κατοίκους και επιχειρηματίες για να επενδύσουν και να αναπτύξουν την τοπική οικονομία​. Ναι αλλά ποιες είναι οι προϋποθέσεις;

Η πρόταση περιλαμβάνει την αγορά ενός σπιτιού ή την ανακαίνιση μιας υπάρχουσας ιδιοκτησίας με την προϋπόθεση ότι ο ενδιαφερόμενος θα κατοικήσει εκεί για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Η τοπική κυβέρνηση επιθυμεί να προσελκύσει ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να ζήσουν και να δουλέψουν στην περιοχή, ενισχύοντας έτσι τις τοπικές κοινότητες​.

Η Τοσκάνη είναι γνωστή για την πλούσια ιστορία, την κουλτούρα και το γραφικό τοπίο της. Προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για όσους επιθυμούν να απολαύσουν την αυθεντική ιταλική ζωή, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής. Οι νέοι κάτοικοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τις πολλές τουριστικές και αγροτικές επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρει η περιοχή​.

Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου της Ιταλίας να καταπολεμήσει την πληθυσμιακή παρακμή και την ερήμωση των αγροτικών περιοχών, δημιουργώντας νέες προοπτικές για βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία για τις τοπικές κοινότητες​

Πρόσφατα, τα τοπικά συμβούλια στην Ιταλία έχουν βρει διάφορες εφευρετικές λύσεις για την αύξηση του αριθμού των κατοίκων τους, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης ακινήτων για μόλις 1 ευρώ.

Στην Τοσκάνη, οι αρχές επέλεξαν να πληρώσουν τους ανθρώπους για να εγκατασταθούν εκεί. Με το νέο καθεστώς, που ονομάζεται «Residency in the Mountains 2024», οι αιτούντες θα λάβουν μεταξύ 10.000 και 30.000 ευρώ για να αγοράσουν ένα σπίτι.

Πρέπει, ωστόσο, να βρίσκεται σε μια ορεινή πόλη (έχει 119 ορεινές πόλεις για να διαλέξεις!) με λιγότερους από 5.000 κατοίκους.

Επιπλέον, η οικονομική συνεισφορά δεν μπορεί να υπερβαίνει το 50 τοις εκατό του κόστους αγοράς και ανακαίνισης του ακινήτου.

Τα βουνά της Τοσκάνης είναι «εδάφη μοναδικής ομορφιάς με χωριά που πρέπει να ανακαλυφθούν εκ νέου, τα οποία, ωστόσο, υποφέρουν από ερήμωση», είπε η Στεφανία Σακκάρντι, περιφερειακή αντιπρόεδρος της Τοσκάνης.

«Η απόφαση να ζήσει σε έναν από αυτούς τους δήμους είναι επομένως μια πρόκληση και μια ευκαιρία, ειδικά για τους νέους, και η ευκαιρία για μια νέα επιλογή ζωής».

Ποιοι είναι επιλέξιμοι για την επιχορήγηση;

Η προειδοποίηση είναι ότι υπάρχουν αυστηροί όροι σχετικά με το ποιος είναι επιλέξιμος να υποβάλει αίτηση για την επιχορήγηση.

Οι αιτούντες πρέπει να είναι Ιταλοί πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή πολίτες εκτός ΕΕ που διαθέτουν άδεια διαμονής τουλάχιστον 10 ετών. 

Πρέπει επίσης να είναι εγγεγραμμένοι ως μόνιμοι κάτοικοι σε μια πόλη της Ιταλίας. Αρα παρόλο που αυτή η "αγγελία" κυκλοφορεί παγκόσμια, στην πραγματικότητα αφορά μόνο τους Ιταλους.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική φόρμα στον ιστότοπο της Περιφέρειας της Τοσκάνης και πρέπει να υποβληθούν έως τη 13:00 CET στις 27 Ιουλίου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Tα φορέματα που φορούσαμε πριν 20 χρόνια επέστρεψαν: Θα τα ξαναφορέσεις;

Style 02.07.2024
Εμείς πάντως τα είχαμε φορέσει πολύ παλιότερα

Τι παθαίνει το σώμα σου όταν κάθεσαι στον ήλιο πολλή ώρα (εκτός από κάψιμο)

Body+Mind 02.07.2024
Στον ήλιο, το σώμα μας δουλεύει... υπερωρίες!

Γιατί είναι πιο δύσκολο να ξεπεράσεις το χωρισμό από ένα situationship από μία κανονική σχέση;

Σχέσεις 02.07.2024
Αυτή τη στιγμή το `situationship` είναι ο πιο viral όρος όσον αφορά τις ερωτικές σχέσεις

Ο σωστός τρόπος για να λιμάρετε τα νύχια σας

Body+Mind Χτες
Ένας χρυσός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε όταν έχετε μια λίμα στα νύχια: Σιγά σιγά και προσεκτικά.

Η Τοσκάνη σε πληρώνει για να ζήσεις στα μέρη της, με μια καθόλου ασήμαντη προϋπόθεση

Ταξίδια Χτες
Ποιοι είναι επιλέξιμοι για την επιχορήγηση;

Μπορείς να πάθεις overdose από βιταμίνες;

Body+Mind Χτες
Κάνετε τα πάντα με μέτρο

Πρώην διαρρήκτης συμβουλεύει: Τι να κάνετε για να μην σας... αδειάσουν το σπίτι στις διακοπές

Σπίτι Προχτές
Πρώην επαγγελματίας διαρρήκτης συμβουλεύει τι πρέπει να κάνουμε για να γίνουμε θύματα διαρρηκτών

Τα πιο νόστιμα burger στην Αθήνα που δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις

Eat + Drink Προχτές
Τα πληθωρικά burgers τους ξεχωρίζουν τόσο πολύ, που θα σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά!