E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόσες θερμίδες καίμε κατά τη διάρκεια του σeξ;

Παίζουν ρόλο τρεις παράγοντες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/6/2024 | 04:11

Πόσες θερμίδες καίμε κατά τη διάρκεια του σeξ;
Photo by zelle duda on Unsplash

Ας είμαστε αληθινοί. Για τους περισσότερους από εμάς, η καύση θερμίδων δεν είναι στο επίκεντρο του μυαλού μας όταν πρόκειται να απασχοληθούμε στην κρεβατοκάμαρα. Αλλά σε αυτόν τον κόσμο του multitasking, είναι ωραίο να γνωρίζετε ότι ενώ συνδέεστε με τον/την σύντροφό σας, κινείτε επίσης το σώμα σας και καταναλώνετε θερμίδες.

Αν και μπορεί να φαίνεται δύσκολο να σκεφτείς το σeξ ως μια μορφή άσκησης, τα δύο έχουν περισσότερα κοινά από ό,τι νομίζεις. Για αρχή, τόσο το σeξ όσο και η άσκηση μας συνδέουν με το σώμα μας, λέει ο Jason Karp, PhD, επισκέπτης καθηγητής της επιστήμης της άσκησης στο Georgia Southern University στο Stateboro και συγγραφέας του Sexercise: Exercising Your Way to Better Sex.

«Η έρευνα έχει δείξει ότι τόσο η άσκηση όσο και το σeξ είναι καλά για την υγεία μας και όσο περισσότερα παίρνουμε από το καθένα, τόσο το καλύτερο», δήλωσε.

Και όπως η ένταση της άσκησης καθορίζει τον αριθμό των θερμίδων που καίμε, το ίδιο ισχύει και για το σeξ, αν ο καρδιακός σου ρυθμός αυξάνεται όταν «παίζεις» με τον άλλον, αυτό είναι μια καλή αρχή!

Η ενεργειακή δαπάνη (αλλιώς γνωστή ως θερμίδες που καίγονται) του σeξ μπορεί να εκτιμηθεί υπολογίζοντας την ένταση της δραστηριότητας, το σωματικό βάρος του ατόμου και τον χρόνο που αφιερώθηκε.

Αν και δεν υπάρχει μεγάλη έρευνα για τα οφέλη του σeξ στην καύση θερμίδων, υπάρχουν μικρές μελέτες που επικεντρώνονται σε νεότερους ενήλικες. Σε αυτές τις μελέτες, το σeξ θεωρείται μια μορφή σωματικής δραστηριότητας που οι επιστήμονες λένε ότι ισοδυναμεί με το ανέβασμα δύο ορόφων ή το γρήγορο περπάτημα.

Σε μελέτες σε υγιείς άνδρες και γυναίκες, υπολογίζεται ότι το σeξ καίγονται κατά μέσο όρο 101 θερμίδες (4,2 θερμίδες ανά λεπτό) στους άνδρες και 69 θερμίδες (3,1 θερμίδες ανά λεπτό) στις γυναίκες.

Συγκριτικά, ένα άτομο 160 κιλών καίει περίπου 124 θερμίδες κάνοντας τζόκινγκ για 10 λεπτά, καίγοντας κατά μέσο όρο 12,4 θερμίδες ανά λεπτό, σύμφωνα με το Αμερικανικό Συμβούλιο για την Άσκηση.

«Όποιος αναλαμβάνει τον πιο ενεργό ρόλο καίει περισσότερες θερμίδες – οι γυναίκες θα κάψουν περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του σeξ εάν είναι από πάνω. Γενικά, οι άνδρες τείνουν να καίνε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του σeξ από τις γυναίκες», λέει η Leah Millheiser, MD, κλινική καθηγήτρια και γυναίκα ειδικός σeξουαλικής ιατρικής στο Stanford Health στην Καλιφόρνια.

Δεν είναι μόνο το σeξ που δίνει στους άνδρες το πλεονέκτημα καύσης θερμίδων. Επειδή (γενικά) οι άνδρες έχουν περισσότερους μύες και λιγότερο σωματικό λίπος από τις γυναίκες, χρησιμοποιούν περισσότερες θερμίδες σe ήρεμη κατάσατση και κατά την άσκηση, σύμφωνα με την Mayo Clinic.

«Παρά τις αυξήσεις στην αναπνοή, τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του σeξ, φαίνεται ότι το σeξ, ως μορφή άσκησης, υπολείπεται των καρδιαγγειακών οφελών και της καύσης θερμίδων άλλων τύπων άσκησης, όπως το τρέξιμο, το ποδήλατο και άρση βαρών», λέει ο Karp.

Ο καρδιακός ρυθμός και η κατανάλωση οξυγόνου κατά τη σeξουαλική επαφή είναι παρόμοιες με τις τιμές που επιτυγχάνονται κατά τη διάρκεια κανονικών καθημερινών δραστηριοτήτων, με το σeξ να είναι περίπου τόσο σωματικά επίπονο όσο το περπάτημα από τρία έως έξι χιλιόμετρα την ώρα, προσθέτει.

Δεδομένου ότι η έρευνα υποδηλώνει ότι ο μέσος όρος της σeξουαλικής δραστηριότητας διαρκεί μεταξύ 3 και 13 λεπτών, πολλές από τις εκτιμήσεις σχετικά με το σeξ και την καύση θερμίδων επηρεάζουν τα πολλά προκαταρκτικά παιχνίδια ή το μη διεισδυτικό σeξ. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνετε στο στοματικό σeξ, τα χάδια, τις αγκαλιές και τα φιλιά, τόσο περισσότερες θερμίδες θα καίτε, λέει ο Δρ Μιλχάιζερ.

Πολλές στάσεις σeξ απαιτούν μυϊκή δύναμη και μυϊκή αντοχή, που καίνε θερμίδες, λέει ο Karp. «Αυτά περιλαμβάνουν το όρθιο 69, το Aerial Dancer, το Arm Hang, το Squatting Cowgirl, μεταξύ άλλων», λέει. Οποιοσδήποτε επιχειρεί το όρθιο 69 πρέπει να είναι δυνατός και κάπως ευέλικτος η κίνηση απαιτεί από το ένα άτομο να σηκώσει το άλλο από το έδαφος, έτσι ώστε κάθε συμμετέχων να μπορεί να κάνει και να λάβει στοματικό σeξ.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη έρευνα για το πόσες θερμίδες καίνε οι διαφορετικές θέσεις, αλλά είναι ασφαλές να πούμε ότι είναι στο ίδιο εύρος 3 έως 4 θερμίδων ανά λεπτό, λέει ο Karp.

Χρειάζεται ενέργεια για να μπεις στη διάθεση με τον σύντροφό σου. Μια γυναίκα 160 κιλών στα τριάντα της καίει περίπου 145 θερμίδες κάνοντας ένα μασάζ διάρκειας 30 λεπτών. Κάντε εναλλάξ μασάζ ο ένας στον άλλον. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε και οι δύο να επωφεληθείτε από την καύση θερμίδων (και τα διεγερτικά του αποτελέσματα).

Ο χορός είτε βγαίνετε στο κλαμπ είτε κάνετε κάποιες υπονοούμενες κινήσεις στην ιδιωτικότητα του υπνοδωματίου σας, μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός και σeξι τρόπος σύνδεσης. Μια πρόσφατη μετα-ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο PLoS One αποκάλυψε ότι ο χορός προάγει επίσης την απώλεια λίπους. Μια γυναίκα 140 κιλών καίει περίπου 100 θερμίδες κατά τη διάρκεια 30 λεπτών χορού.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι να προσθέσεις στη διατροφή σου, αν θες να χάσεις βάρος

Body+Mind 08.09.2024
Νέα έρευνα αποθεώνει αυτήν την ευεργετική τροφή

Γιατί και πώς εμφανίζεται η ψαλίδα στα μαλλιά μας

Body+Mind 08.09.2024
Η απλή μέθοδος για να την προλάβεις

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σχέσεις 08.09.2024
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Ερευνητές αποκάλυψαν: Τι όνειρα βλέπουν τα σκυλιά;

Pets 08.09.2024
Μάθε τι βλέπει ο σκύλος σου στον ύπνο του

Μπορεί τελικά η διατροφή να σου προκαλέσει ακμή;

Body+Mind Χτες
Αν και η διατροφή δεν είναι η μοναδική αιτία της ακμής, οι επιλογές που κάνουμε μπορούν να επηρεάσουν την κατάσταση του δέρματός μας.

Μια βιβλιοθήκη μέσα στο δάσος, σε υψόμετρο 1300 μέτρων

Ταξίδια Χτες
Η Biblioteca del Lupo δεν είναι ένα συνηθισμένο βιβλιοπωλείο

Τα πιο όμορφα λουλούδια που ανθίζουν το Σεπτέμβριο

Σπίτι Χτες
Για να γεμίσεις το χώρο σου με υπέροχα χρώματα!

Κακοσμία στόματος: Τροφές που την προκαλούν

Body+Mind Χτες
Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγεις

Ευχάριστα νέα για όσους έχουν φαλάκρα

Body+Mind Χτες
Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για μια σπουδαία ανακάλυψη

Οι 5 πιο συχνές φράσεις των γονέων που πληγώνουν ένα παιδί

Family Χτες
Μπορεί να φαίνονται «αθώες» αλλά δεν είναι