E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το νησί που σταμάτησε ο χρόνος ‑ Ο θησαυρός των Κυκλάδων που λίγοι γνωρίζουν

Αξίζει μια επίσκεψη!

Δημοσίευση 4/7/2024 | 00:03

Το νησί που σταμάτησε ο χρόνος ‑ Ο θησαυρός των Κυκλάδων που λίγοι γνωρίζουν
@kaliparos

Οι Κυκλάδες είναι γνωστές για τα πανέμορφα νησιά τους, τα κρυστάλλινα νερά και τη μοναδική τους αρχιτεκτονική. Ανάμεσα σε αυτά τα διάσημα νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, βρίσκεται η Θηρασιά, ένα μικρό νησί που συχνά παραμένει στη σκιά των μεγαλύτερων γειτόνων του.

Βρίσκεται δυτικά της Σαντορίνης και απέχει ένα μίλι από τον Φάρο της Οίας. Η Θηρασιά αν και βρίσκεται πολύ κοντά στο κοσμοπολίτικο νησί της Θήρας, έχει καταφέρει να διατηρήσει τη γραφικότητα της.

View this post on Instagram

A post shared by Alis Barbu (@alisbarbu)

Η Ρίβα είναι το λιμάνι της Θηρασιάς. Για να φτάσετε στο νησί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάντζες που αναχωρούν από τον όρμο του Αμμουδιού στην Οία και η διαδρομή διαρκεί γύρω στα είκοσι λεπτά. Επίσης μπορείτε να φτάσετε στη Θηρασιά από το λιμάνι του Αθηνιού με επιβατικό - οχηματαγωγό που εκτελεί δρομολόγια για το λιμάνι της Ρίβας και του Κόρφου. Από το λιμάνι του Πειραιά εκτελούνται δρομολόγιο για τη Θηρασιά μέσω του δρομολογίου Πάρο - Νάξο - Ίο - Σίκινο -  Φολέγανδρο - Θηρασιά - Θήρα - Ανάφη.

Ο Μανωλάς, ο μεγάλος οικισμός του νησιού, είναι χτισμένος στην κορυφή ενός λόφου και προσφέρει εκπληκτική θέα προς την καλντέρα της Σαντορίνης. Ο Ποταμός, ένα ήσυχο χωριό με παραδοσιακά κυκλαδίτικα σπίτια, είναι ιδανικό για περιπάτους και χαλάρωση. Εκεί βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου, ένα κτίσμα του 1874. Περπατώντας στα στενά καλντερίμια του οικισμού θα βρεις τον παραδοσιακό φούρνο με ξύλα κοντά στο Γυμνάσιο και λίγο πιο κάτω το παντοπωλείο.

Το νησί έχει διατηρήσει απόλυτα τη γραφικότητά του, καθώς έχει μόλις 300 μόνιμους κατοίκους, ενώ το ρεύμα έφτασε εκεί το 1980 και το πόσιμο νερό το 1999. Πριν από μόλις 15 χρόνια ασφαλτοστρώθηκε ο πρώτος δρόμος. Η Θηρασιά έχει τα περισσότερα υπόσκαφα σπίτια από κάθε άλλο μέρος της χώρας μας. Τα περισσότερα από αυτά τα έχουν εγκαταλείψει οι κάτοικοι, αν και ορισμένα, έχουν επισκευαστεί και κατοικούνται.

Η Θηρασιά είναι ιδανική για όσους αναζητούν μια ήσυχη και αυθεντική εμπειρία, μακριά από τα πλήθη. Το νησί διατηρεί την παραδοσιακή του γοητεία και προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν την αυθεντική πλευρά των Κυκλάδων. Με την ομορφιά της φύσης, την ηρεμία και την ιστορική της σημασία, η Θηρασιά είναι ένας προορισμός που αξίζει να ανακαλυφθεί.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

7 καλοκαιρινά λουλούδια για εσένα που δεν έχεις ήλιο στο μπαλκόνι σου

Σπίτι 06.07.2024
Θέλεις να έχεις όμορφα φυτά αλλά δεν έχεις πολύ ήλιο στο μπαλκόνι σου; Βάλε αυτά τα φυτά που αναπτύσσονται καλύτερα στη σκιά!

Τα 5 νέα wine bar στην Αθήνα που θα συζητηθούν

Eat + Drink 06.07.2024
Τα new wine entries στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις!

5 λάθη που σου χαλάνε την αυτοπεποίθηση

Body+Mind 06.07.2024
Μήπως τα κάνεις κι εσύ;

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνεις στις σχέσεις βάσει ζωδίου

Αστρα: Θέματα & Κουίζ 06.07.2024
Δεν είναι τυχαία τα λάθη που επαναλαμβάνεις στον έρωτα!

5 ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα για να απολαύσεις το φαγητό σου μετά τις βουτιές

Eat + Drink Χτες
Μετά το μπάνιο στις παραλίες της Αττικής, επιβάλλεται η επίσκεψη σε ένα παραλιακό ταβερνάκι!

World`s Best Restaurants: Ποιο εστιατόριο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας

A-List Χτες
Υπάρχει κάποιο ελληνικό εστιατόριο στην περίφημη λίστα των 50;

3+1 low profile νησιά για να βρεις την ησυχία σου

Ταξίδια Χτες
Αν θέλεις να χαλαρώσεις φέτος, κινήσου προς τα εδώ

Όσα πρέπει να ξέρεις για να προφυλάξεις το κατοικίδιό σου το καλοκαίρι

Pets Προχτές
Συμβουλές για τον ήλιο, τον καύσωνα και τη θάλασσα