E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατί είναι πιο δύσκολο να ξεπεράσεις το χωρισμό από ένα situationship από μία κανονική σχέση;

Αυτή τη στιγμή το `situationship` είναι ο πιο viral όρος όσον αφορά τις ερωτικές σχέσεις

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 1/7/2024 | 00:08

Γιατί είναι πιο δύσκολο να ξεπεράσεις το χωρισμό από ένα situationship από μία κανονική σχέση;
Φωτ. αρχείου / pexels

Από την αρχή των πάντων, οι εφήμερες σχέσεις ήταν κομμάτι της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Παλιότερα το ονομάζαμε φλερτ, αργότερα μπήκε στη ζωή μας το ‘friends with benefits’, μετά το ‘booty call’ και στη συνέχεια διάφοροι άλλοι ευφάνταστοι όροι που επινοούμε για αυτή την γκρι ζώνη των ερωτικώv σχέσεων.

Σε περίπτωση λοιπόν που δε γνωρίζεις τον όρο ‘situationship’, ο οποίος δημιουργείται από την ένωση των λέξεων «situation» (κατάσταση) και relationship (σχέση). Πρόκειται για μια κατάσταση που ακροβατεί ανάμεσα στην ερωτική σχέση και τη φιλία, χωρίς όμως να είναι τίποτα από τα δυο. Πιο απλά, είναι μια ερωτική σχέση χωρίς ταμπέλες που συνήθως γεννιέται στην αρχή όταν ακόμα δυο άνθρωποι δε γνωρίζουν ο ένας τον άλλον. Ωστόσο, μπορεί να είναι και αυτό που χαρακτηρίζει μια πιο μακροχρόνια σχέση στην οποία δεν υπάρχει η έννοια της δέσμευσης και άλλες παράμετροι που δημιουργούν απαιτήσεις.


Μπορεί ένα situationship να γίνει relationship;

Ένα situationship μπορεί να είναι πραγματικά πολύ βασανιστικό, ειδικά αν το μόνο που θέλουμε από τον άλλο άνθρωπο είναι αγάπη και ασφάλεια.
Μπορεί να είναι ο πλέον viral όρος αυτή τη στιγμή στο θέμα των σχέσεων, όμως η αλήθεια είναι πως κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά, αν από τη φάση του situationship μπορείς να μεταβείς στη φάση του relationship. Να γίνει δηλαδή το αόριστο, ορισμένο και να μπει η «ταμπέλα» του ζευγαριού.

Κι αυτό γιατί όταν βρίσκεσαι σε situationship πηγαίνεις ουσιαστικά μέρα με τη μέρα, με τη ροή. Έτσι, μπορεί όντως να καταλήξεις να βρίσκεσαι σε μια κανονική σχέση, μπορεί όμως και να τελειώσει άδοξα, έστω αυτό το «λίγο» που ξεκίνησε.

Εξαρτάται καθαρά από τη φάση που βρίσκεστε με το άλλο άτομο, τι ζητάτε από την ερωτική σας ζωή και βέβαια, πόσο δυνατά είναι τα συναισθήματα που έχετε ο ένας για τον άλλο. Γιατί ναι, ένας τρελά ερωτευμένος με κάποιον δε θα ήθελε ούτε λεπτό να διανοηθεί πως δεν του «ανήκει» ολοκληρωτικά, κι όλα αυτά περί ελευθεριών και χαλαρότητας των πραγμάτων ξέρεις καλά πως ισχύουν μόνο στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει τόσο ενδιαφέρον από τη μια ή την άλλη μεριά και αυτό που κυριαρχεί είναι το να «περνάμε καλά».

Γιατί ένα situationship μπορεί να μας πονέσει τόσο;

Η απάντηση εδώ είναι γιατί εμείς του επιτρέπουμε να μας πονέσει τόσο! Ένα άτομο που είναι απόμακρο ουσιαστικά, που δεν προσπαθεί αρκετά, δεν ανταποκρίνεται από την πλευρά του, δεν είναι έτοιμο για μία πιο στενή σχέση μαζί μας. Αν όμως τα δικά μας συναισθήματα είναι διαφορετικά και από τη δική μας την πλευρά υπάρχουν έντονα συναισθήματα, τότε ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια που θα βρούμε στο δρόμο μας.

Όμως δεν είμαστε μόνο εμείς που μπορεί να "μπλέκουμε" σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά ακόμα και οι celebrities βρίσκονται πολλές φορές σε situationships. Πρόσφατο παράδειγμα, η Taylor Swift.

Ενώ όλοι νομίζαμε ότι το situationship της τραγουδίστριας με τον Matty Healy, τον ερμηνευτή του συγκροτήματος «The 1975», κράτησε μόνο ένα μήνα, τελικά αποκαλύφθηκε ότι αυτή η απροσδιόριστη κατάσταση «τράβηξε» μια ολόκληρη δεκαετία.

Ακούγοντας το 11ο άλμπουμ της Taylor Swift με τον τίτλο «The Tortured Poets Department», θα έχεις καταλάβει από τους έντονους στίχους του ότι αυτού του είδους οι σχέσεις αναγκαστικά αποτυγχάνουν.

Ένα situationship είναι πιο δύσκολο να ξεπεραστεί, καθώς ο τρόπος που διαλέγουμε το άλλο άτομο έχει να κάνει με τη χημεία του εγκεφάλου μας, κάτι το οποίο δε βασίζεται στη λογική. Έτσι, ενώ μπορεί να βλέπουμε ότι τα πράγματα μεταξύ μας δεν είναι όπως ακριβώς θα θέλαμε, μας είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε την απογοητευτική αλήθεια, επειδή η έλξη είναι εγκεφαλική και συνεπώς πολύ - πολύ δυνατή!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Tα φορέματα που φορούσαμε πριν 20 χρόνια επέστρεψαν: Θα τα ξαναφορέσεις;

Style 02.07.2024
Εμείς πάντως τα είχαμε φορέσει πολύ παλιότερα

Τι παθαίνει το σώμα σου όταν κάθεσαι στον ήλιο πολλή ώρα (εκτός από κάψιμο)

Body+Mind 02.07.2024
Στον ήλιο, το σώμα μας δουλεύει... υπερωρίες!

Γιατί είναι πιο δύσκολο να ξεπεράσεις το χωρισμό από ένα situationship από μία κανονική σχέση;

Σχέσεις 02.07.2024
Αυτή τη στιγμή το `situationship` είναι ο πιο viral όρος όσον αφορά τις ερωτικές σχέσεις

Ο σωστός τρόπος για να λιμάρετε τα νύχια σας

Body+Mind Χτες
Ένας χρυσός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε όταν έχετε μια λίμα στα νύχια: Σιγά σιγά και προσεκτικά.

Η Τοσκάνη σε πληρώνει για να ζήσεις στα μέρη της, με μια καθόλου ασήμαντη προϋπόθεση

Ταξίδια Χτες
Ποιοι είναι επιλέξιμοι για την επιχορήγηση;

Μπορείς να πάθεις overdose από βιταμίνες;

Body+Mind Χτες
Κάνετε τα πάντα με μέτρο

Πρώην διαρρήκτης συμβουλεύει: Τι να κάνετε για να μην σας... αδειάσουν το σπίτι στις διακοπές

Σπίτι Προχτές
Πρώην επαγγελματίας διαρρήκτης συμβουλεύει τι πρέπει να κάνουμε για να γίνουμε θύματα διαρρηκτών

Τα πιο νόστιμα burger στην Αθήνα που δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις

Eat + Drink Προχτές
Τα πληθωρικά burgers τους ξεχωρίζουν τόσο πολύ, που θα σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά!