3 συνταγές για παγωτό χωρίς θερμίδες
Οι συνταγές αυτές βασίζονται στη χρήση φρούτων και άλλων φυσικών συστατικών
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 15/7/2024 | 00:09
Εδώ είναι τρεις συνταγές για παγωτό χωρίς θερμίδες, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά και χωρίς ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά.
1. Παγωτό Μπανάνα-Βανίλια
Συστατικά:
4 ώριμες μπανάνες
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες:
Καθαρίστε τις μπανάνες και κόψτε τις σε φέτες.
Βάλτε τις φέτες μπανάνας στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βάλτε τις παγωμένες φέτες μπανάνας στο μπλέντερ και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
Ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομαλή και κρεμώδης υφή.
Σερβίρετε αμέσως ή βάλτε το παγωτό στην κατάψυξη για λίγο για να σφίξει περισσότερο.
Φωτογραφία από Toni Cuenca
2. Παγωτό Φράουλα-Γιαούρτι
Συστατικά:
2 φλιτζάνια φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι χωρίς λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες:
Βάλτε τις φράουλες στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βάλτε τις παγωμένες φράουλες στο μπλέντερ και προσθέστε το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομαλή και κρεμμώδης υφή.
Σερβίρετε αμέσως ή βάλτε το παγωτό στην κατάψυξη για λίγο για να σφίξει περισσότερο.
Φωτογραφία από Ylanite Koppens
3. Παγωτό Μάνγκο-Καρύδα
Συστατικά:
2 φλιτζάνια ώριμο μάνγκο, καθαρισμένο και κομμένο
1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λάιμ
Οδηγίες:
Βάλτε το μάνγκο στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βάλτε το παγωμένο μάνγκο στο μπλέντερ και προσθέστε το γάλα καρύδας και τον χυμό λάιμ.
Ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομαλή και κρεμώδης υφή.
Σερβίρετε αμέσως ή βάλτε το παγωτό στην κατάψυξη για λίγο για να σφίξει περισσότερο.
Φωτογραφία από Ruth Currie