E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 αηδιαστικά φαγητά που άλλες χώρες τα λατρεύουν

Αυτά που εσένα σε αηδιάζουν, για άλλους είναι λιχουδιές!

Δημοσίευση 24/7/2024 | 00:16

5 αηδιαστικά φαγητά που άλλες χώρες τα λατρεύουν
Unsplash

Η γαστρονομία κάθε χώρας είναι ένας καθρέφτης της κουλτούρας και των παραδόσεών της. Ωστόσο, μερικά φαγητά που είναι λατρεμένα σε ορισμένες χώρες, μπορεί να φαίνονται αηδιαστικά σε άλλες.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε πέντε από τα πιο αμφιλεγόμενα φαγητά που άλλες χώρες τα λατρεύουν.

Hákarl (Ισλανδία)

Το hákarl είναι παραδοσιακό ισλανδικό φαγητό που αποτελείται από ζυμωμένο κρέας καρχαρία. Η διαδικασία περιλαμβάνει την ταφή του κρέατος στην άμμο για μερικούς μήνες και στη συνέχεια την κρέμασή του για να στεγνώσει. Το αποτέλεσμα είναι ένα φαγητό με ισχυρή, αμμωνιακή μυρωδιά και γεύση που θυμίζει μπλε τυρί με μια έντονη οσμή ούρων. Παρά την απωθητική γεύση για πολλούς, οι Ισλανδοί το θεωρούν εξαιρετική λιχουδιά και το καταναλώνουν συχνά σε εορταστικές περιστάσεις.

Surströmming (Σουηδία)

Το surströmming είναι ένα παραδοσιακό σουηδικό φαγητό που αποτελείται από ζυμωμένη ρέγγα. Το ψάρι ζυμώνεται για μερικούς μήνες και στη συνέχεια κονσερβοποιείται. Όταν ανοίγεται η κονσέρβα, αναδύεται μια έντονη μυρωδιά, που πολλοί τη χαρακτηρίζουν ως μία από τις πιο αποκρουστικές μυρωδιές στον κόσμο. Παρά τη μυρωδιά, οι Σουηδοί το απολαμβάνουν ιδιαίτερα σε γιορτές και το σερβίρουν με λεπτές φέτες ψωμιού και κρεμμύδια.

Escamoles (Μεξικό)

Τα escamoles είναι αυγά από μυρμήγκια που συλλέγονται από τις ρίζες του φυτού αγαύης και θεωρούνται εκλεκτό φαγητό στο Μεξικό. Συχνά αναφέρονται ως "χαβιάρι εντόμων", έχουν βουτυρώδη γεύση και κρεμώδη υφή. Παρά την ιδέα του να τρως αυγά εντόμων, οι escamoles είναι δημοφιλείς στη μεξικανική κουζίνα και σερβίρονται σε διάφορα πιάτα.

Sannakji (Νότια Κορέα)

Το sannakji είναι ένα πιάτο από ζωντανά μωρά χταποδιού που κόβονται σε μικρά κομμάτια και σερβίρονται αμέσως, μερικές φορές ακόμη και κινούμενα. Η κατανάλωση sannakji απαιτεί προσοχή, καθώς τα πλοκάμια μπορούν να κολλήσουν στον λαιμό και να προκαλέσουν πνιγμό. Παρά τον κίνδυνο, το sannakji θεωρείται εκλεκτή λιχουδιά στη Νότια Κορέα.

Cuy (Περού)

Το cuy, γνωστό και ως ινδικό χοιρίδιο, είναι ένα παραδοσιακό πιάτο στις Άνδεις και κυρίως στο Περού. Αυτά τα μικρά τρωκτικά ψήνονται ολόκληρα και σερβίρονται με τραγανή πέτσα. Για τους ντόπιους, το cuy είναι ένα εξαιρετικά γευστικό και θρεπτικό φαγητό, αλλά για πολλούς επισκέπτες η ιδέα του να τρώνε ένα κατοικίδιο είναι απλά αδιανόητη.

Kopi Luwak (Ινδονησία)

Το kopi luwak, ή καφές από κόπρανα ζώου, είναι ένας από τους πιο ακριβούς καφέδες στον κόσμο. Οι καρποί του καφέ τρώγονται από το ζωάκι μοσχογαλή και περνούν μέσα από το πεπτικό του σύστημα πριν συλλεχθούν από τα κόπρανα του. Η διαδικασία αυτή προσδίδει στους κόκκους μια ιδιαίτερη γεύση. Παρά την υψηλή τιμή και την αμφιλεγόμενη διαδικασία παραγωγής, πολλοί λάτρεις του καφέ θεωρούν το kopi luwak ως την απόλυτη γαστρονομική απόλαυση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι να προσθέσεις στη διατροφή σου, αν θες να χάσεις βάρος

Body+Mind 08.09.2024
Νέα έρευνα αποθεώνει αυτήν την ευεργετική τροφή

Γιατί και πώς εμφανίζεται η ψαλίδα στα μαλλιά μας

Body+Mind 08.09.2024
Η απλή μέθοδος για να την προλάβεις

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σχέσεις 08.09.2024
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Ερευνητές αποκάλυψαν: Τι όνειρα βλέπουν τα σκυλιά;

Pets 08.09.2024
Μάθε τι βλέπει ο σκύλος σου στον ύπνο του

Μπορεί τελικά η διατροφή να σου προκαλέσει ακμή;

Body+Mind Χτες
Αν και η διατροφή δεν είναι η μοναδική αιτία της ακμής, οι επιλογές που κάνουμε μπορούν να επηρεάσουν την κατάσταση του δέρματός μας.

Μια βιβλιοθήκη μέσα στο δάσος, σε υψόμετρο 1300 μέτρων

Ταξίδια Χτες
Η Biblioteca del Lupo δεν είναι ένα συνηθισμένο βιβλιοπωλείο

Τα πιο όμορφα λουλούδια που ανθίζουν το Σεπτέμβριο

Σπίτι Χτες
Για να γεμίσεις το χώρο σου με υπέροχα χρώματα!

Κακοσμία στόματος: Τροφές που την προκαλούν

Body+Mind Χτες
Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγεις

Ευχάριστα νέα για όσους έχουν φαλάκρα

Body+Mind Χτες
Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για μια σπουδαία ανακάλυψη

Οι 5 πιο συχνές φράσεις των γονέων που πληγώνουν ένα παιδί

Family Χτες
Μπορεί να φαίνονται «αθώες» αλλά δεν είναι