Φτιάξε εύκολη και νόστιμη καλοκαιρινή πίτα με κολοκύθια και φέτα
Πεντανόστιμη και ιδανική για καλοκαιρινά μεσημέρια!
Δημοσίευση 29/7/2024 | 00:28
Συνταγή για μια νόστιμη καλοκαιρινή πίτα με κολοκύθια και φέτα, που είναι δροσερή και ελαφριά.
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
3 μεγάλα κολοκύθια, τριμμένα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά (για να τραβήξει την υγρασία από τα κολοκύθια)
Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση:
Τρίψε τα κολοκύθια και τοποθέτησέ τα σε ένα σουρωτήρι. Πασπάλισέ τα με λίγο αλάτι και άφησέ τα να στραγγίσουν για περίπου 30 λεπτά. Έπειτα, στύψε τα καλά με τα χέρια σου για να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία.
Ετοιμασία γέμισης:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε τα τριμμένα κολοκύθια, τα κρεμμύδια, τη φέτα, τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Πρόσθεσε την τριμμένη φρυγανιά και ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η γέμιση.
Προετοιμασία φύλλων:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Λάδωσε ένα μεγάλο ταψί.
Στρώσε τα μισά φύλλα κρούστας στο ταψί, λαδώνοντας κάθε φύλλο ξεχωριστά με ελαιόλαδο.
Γέμιση και στρώσιμο πίτας:
Ρίξε τη γέμιση πάνω από τα φύλλα και άπλωσέ τη ομοιόμορφα.
Στρώσε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας από πάνω, λαδώνοντας κάθε φύλλο όπως πριν.
Δίπλωσε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα για να σφραγίσεις την πίτα.
Ψήσιμο:
Χάραξε την πίτα σε κομμάτια με ένα μαχαίρι και ράντισε με λίγο νερό.
Ψήσε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-60 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Άφησε την πίτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψεις και τη σερβίρεις!