Τα φρούτα και τα λαχανικά που ενυδατώνουν γρηγορότερα τον οργανισμό
Εχουν και μπόλικα θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στη συνολική υγεία
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 1/8/2024 | 12:55
Η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, και τα φρούτα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αυξήσουμε την πρόσληψη υγρών μας.
Καρπούζι: Περιέχει περίπου 92% νερό και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, καθώς και λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.
Πεπόνι: Περιέχει περίπου 90% νερό και είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, η οποία είναι σημαντική για την υγεία του δέρματος και των ματιών.
Αγγούρι: Αν και θεωρείται λαχανικό, συχνά χρησιμοποιείται σαν φρούτο στις σαλάτες. Περιέχει περίπου 95% νερό και είναι πολύ δροσιστικό.
Φράουλες: Περιέχουν περίπου 91% νερό και είναι πλούσιες σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.
Πορτοκάλια: Περιέχουν περίπου 86% νερό και είναι καλή πηγή βιταμίνης C και καλίου, βοηθώντας στην αναπλήρωση ηλεκτρολυτών.
Κολοκύθι: Περιέχει περίπου 94% νερό και είναι καλή πηγή βιταμίνης C και καλίου, βοηθώντας στην ενυδάτωση και την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών.
Κεράσια: Περιέχουν περίπου 82% νερό και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.
Ανανάς: Περιέχει περίπου 86% νερό και είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, μαγγάνιο και βρομελίνη, ένα ένζυμο που βοηθά στην πέψη.
Μάνγκο: Περιέχει περίπου 83% νερό και είναι γεμάτο βιταμίνες A και C, καθώς και φυτικές ίνες.