E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 τρόποι για να επικοινωνείς καλύτερα με τη σχέση σου χωρίς τσακωμούς

Η καλή επικοινωνία είναι το κλειδί κάθε υγιούς σχέσης, αλλά ακόμα και αν δεν την έχετε, μην ανησυχείς, γιατί μπορείτε πάντα να την καλλιεργήσετε!

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 5/8/2024 | 01:31

5 τρόποι για να επικοινωνείς καλύτερα με τη σχέση σου χωρίς τσακωμούς
Φωτ. αρχείου / pexels

Οι τσακωμοί είναι μια απόλυτα φυσιολογική κατάσταση μέσα στα ζευγάρια, καθώς ο καθένας εκφράζει αυτό που πραγματικά νιώθει. Όμως αν έχεις κουραστεί πια με τους τσακωμούς και θέλεις να συνεννοείσαι καλύτερα με τον/τη σύντροφό σου, μπορείς να το κάνεις, βελτιώνοντας την επικοινωνία μεταξύ σας, με τους παρακάτω τρόπους.

Συζητήστε μαζί λύσεις σε ό,τι πρόβλημα προκύψει

Μην ξεχνάτε ότι σε αυτή τη σχέση είστε δύο, επομένως είναι πολύ σημαντικό σε ό,τι προκύψει να βρίσκετε πάντα από κοινού αποδεκτές λύσεις, να τις δοκιμάσετε και να δείτε ποια ή ποιος συνδυασμός θα βελτιώσει την κατάσταση και θα λύσει το πρόβλημα. Μην αφήνετε συναισθήματα και καταστάσεις που σας ενοχλούν χωρίς να τα μοιραστείτε, διότι μόνο έτσι θα καταφέρετε να προχωρήσετε μπροστά.

Εκφράστε τα συναισθήματά σας με το «Εγώ νιώθω…»

Ο καλύτερος τρόπος για να επιλύσεις ένα θέμα και να πεις στον άλλον πώς νιώθεις ή τι επιθυμείς, αντί να ξεκινήσεις κατηγορώντας την άλλη πλευρά με το «εσύ με κάνεις να νιώθω άσχημα» ή «Πρέπει να σταματήσεις να μιλάς» ή «Εσύ είσαι…κακός» κλπ, ξεκίνα την πρότασή σου με το «Εγώ». Θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις τα συναισθήματά σου, να τα εκφράσεις σωστά και παράλληλα θα βοηθήσεις την άλλη πλευρά να μπει στη συζήτηση με διάθεση για διάλογο χωρίς να νιώσει απειλητικά ή αμυντικά.

Έλεγξε τα συναισθήματά σου

Όταν αρχίσεις να νιώθεις θυμό ή κάποιο άλλο αρνητικό έντονο συναίσθημα να σε κατακλύζει, τότε είναι πολύ πιθανό να φωνάξεις, να κλάψεις, να μιλήσεις άσχημα και βεβαίως αυτός δεν είναι καθόλου παραγωγικός τρόπος για να λύσεις ένα πρόβλημα.
Για αυτό είναι σημαντικό να περιμένεις μέχρι να ανακτήσεις τον έλεγχο των συναισθημάτων σου, δίνοντας στον εαυτό σου το χρόνο να επανέλθει. Αφού ανακτήσεις τον έλεγχο, επιλέξτε μαζί την κατάλληλη στιγμή που θα είστε ήρεμοι και θα έχετε χρόνο για να κάνετε τη συζήτηση.

Μίλα λιγότερο, άκου περισσότερο

Όταν ο συσσωρευμένος ανέκφραστος θυμός ή απογοήτευση που έχουμε μέσα μας ξεσπάει, είναι αρκετά δύσκολο να ακούσουμε τι έχει να μας πει η άλλη πλευρά. Η στιγμές όμως συζήτησης και επίλυσης προβλημάτων είναι πολύ σημαντική για μια σχέση, και έτσι πριν ξεκινήσεις τον μονόλογο φρόντισε να ακούσεις τι έχει να σου πει η άλλη πλευρά, χωρίς να τον κρίνεις ή να υποτιμάς τα συναισθήματά του.

Μην ξεφεύγεις από το θέμα
Όταν ξεκινάς να συζητήσεις κάποιο θέμα που έχει προκύψει με στη σχέση σου, καλό θα ήταν να κάνεις focus σε αυτό. Επομένως, την ώρα της συζήτησης μην εντάξεις μέσα μία παρεξήγηση που είχε συμβεί μεταξύ σας πριν…χρόνια. Η μνησικακία δε βοηθάει καθόλου να πας μπροστά ούτε σαν σχέση, ούτε σε προσωπικό επίπεδο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο όμορφα λουλούδια που ανθίζουν τον Οκτώβριο

Σπίτι 05.10.2024
Εκτός από την άνοιξη, ανθίζουν και το φθινόπωρο πανέμορφα λουλούδια!

Το τραγούδι που θα σε… γλιτώσει από τις ιώσεις

Body+Mind 05.10.2024
Σύμφωνα με την Ένωση Φαρμακοποιών του Ηνωμένου Βασιλείου

Το ισπανικό χωριό που είναι χτισμένο κάτω από βράχια

Ταξίδια 05.10.2024
Ένας κρυμμένος θησαυρός στην Ισπανία

Οι ράτσες σκύλων που λατρεύουν τις μεγάλες βόλτες

Pets 05.10.2024
Όποια ράτσα και αν επιλέξεις, το πιο σημαντικό είναι να απολαμβάνεις τις στιγμές που περνάς με τον σκύλο σου

Τάσεις στα χρώματα των νυχιών που θα ξεχωρίσουν το φθινόπωρο

Style 05.10.2024
Θα προσφέρουν ζεστούς, μοντέρνους και κομψούς τόνους στα νύχια σου για τη νέα σεζόν!

Το μυστικό για τέλεια μαλλιά κρύβεται στη σαλάτα σου

Body+Mind Χτες
Τι κρύβεται μέσα στο μπωλ της σαλάτας σου; Φολικό Οξύ!

Αυτά τα 4 χρώματα θα απογειώσουν το φθινοπωρινό σου ντύσιμο

Style Χτες
Φθινοπωρινά χρώματα στη μόδα που θα αναβαθμίσουν τα μαύρα παντελόνια ή τα τζιν σου

Τι είναι ο θανατηφόρος ιός Μάρμπουργκ που τρόμαξε την Γερμανία

Body+Mind Χτες
Συναγερμός σήμανε στις αρχές του Αμβούργου όταν ένας νεαρός φοιτητής ιατρικής και η σύντροφός του εκδήλωσαν συμπτώματα του ιού Μάρμπουργκ

7 ιστορίες αγάπης ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα

Pets Χτες
Πώς τα ζώα μας αλλάζουν τη ζωή και πώς εμείς γινόμαστε η οικογένειά τους – Μία γιορτή αγάπης και συντροφικότητας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων