Τι να προσθέσεις στο γιαούρτι για καλύτερη υγεία του εντέρου
Και προσθέτει νοστιμιά και προστατεύει
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 14/8/2024 | 00:13
Το γιαούρτι δεν λείπει από καμία διατροφή που δίνουν οι ειδικοί. Είτε θέλεις να χάσεις κιλά, είτε να διατηρήσεις το μεταβολισμό σου, ακόμα και όταν θες να προσθέσεις μυική μάζα, το γιαούρτι είναι σε όλα τα διατροφολόγια.
Όμως μια κουταλιά μέλι φαίνεται πως κάνει το ήδη πολύτιμο γιαούρτι σε φάρμακα για το έντερο.
Είτε το τρως για πρωινό, είτε το τρως για βράδυ, ακόμα και όταν σε πιάνει λιγούρα για ένα γλυκό, ο συνδυασμός αλμυρού και γλυκού προσφέρει κορεσμό, "ξεγελάει" τον εγκέφαλο και σε σταματάει από το να προσθέσεις θερμίδες στη δίαιτα σου.
Ταυτόχρονα θεωρείται και φυσικό βάλσαμο για το μικροβίωμα του εντέρου, όπως διαπίστωσε νεότερη διπλή μελέτη.
«Μας ενδιέφερε να διερευνήσουμε το συνδυασμό γιαουρτιού και μελιού, ο οποίος είναι κοινός στη μεσογειακή διατροφή, και πώς επηρεάζει το γαστρεντερικό μικροβίωμα» αναφέρει σχετικά η Δρ Hannah Holscher, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Ανθρώπινης Διατροφής, τμήμα του Κολλεγίου Γεωργικών, Καταναλωτικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών του Ιλινόις και συγγραφέας των δύο μελετών, που δημοσιεύτηκαν στο The Journal of Nutrition.
Αξίζει να σημειωθεί πως το ελληνικό γιαούρτι θεωρείται από τα κορυφαία στον κόσμο και προσφέρει προστασία στο έντερο αλλά και στη στοματική κοιλότητα όπως έχει αποδειχθεί.
Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία στοιχεία, το μέλι φαίνεται πως βοηθάει τα προβιοτικά του γιαουρτιού να επιβιώσουν στο στομάχι για περισσότερη ώρα.