E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κοντινά νησιά που αξίζει να πας τώρα τον Σεπτέμβριο

Οι διακοπές το Σεπτέμβριο ως γνωστόν έχουν άλλη χάρη!

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 6/9/2024 | 01:10

Κοντινά νησιά που αξίζει να πας τώρα τον Σεπτέμβριο
Φωτ. αρχέιου / Pexels

Ο Σεπτέμβριος είναι για πολλούς λόγους ένας εξαιρετικός μήνας για διακοπές: οι πολλές ζέστες και οι άνεμοι έχουν φύγει, τα νησιά έχουν πολύ λιγότερο κόσμο και βεβαίως μπορείς πιο εύκολα να χαλαρώσεις στις παραλίες, να βρεις τραπέζι στα εστιατόρια και καλύτερο δωμάτιο για να μείνεις, σε σχέση με την τουριστική περίοδο του υπόλοιπου καλοκαιριού. Μην το σκέφτεσαι άλλο, αν έχεις λίγες μέρες άδεια, κλείσε διακοπές σε αυτά τα υπέροχα νησιά!

Κέα


Η Κέα ή Τζια είναι από τα πιο κοντινά νησιά στην Αττική αλλά και ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων. Η χώρα της, η Ιουλίδα είναι τόσο αρχοντική με τα όμορφα νεοκλασσικά της, ενώ οι υπέροχες παραλίες σε κάθε πλευρά του νησιού θα σε εντυπωσιάσουν, ειδικά τώρα που έχει πέσει η τουριστική κίνηση.
Για εσάς που σου αρέσει το περπάτημα αξίζει να πας και στην Αρχαία Καρθαία στα δυτικά του νησιού, τα ευρήματα της οποίας χρονολογούν την πρώτη κατοίκηση της πόλης στους Γεωμετρικούς Χρόνους. Πολύ κοντά στο Βουρκάρι βρίσκεται και ο προϊστορικός οικισμός της Αγίας Ειρήνης, ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά κέντρα του Αιγαίου που αναπτύχθηκαν από το τέλος της Νεολιθικής εποχής. Στην Κέα θα βρεις επίσης και τέσσερα ναυάγια: τρία πλοία αλλά και ένα αεροπλάνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, για εσένα που λατρεύεις τις καταδύσεις!

Σύρος


Τον Σεπτέμβριο, η Σύρος είναι πιο ήρεμη, σε σχέση με τους hot μήνες της καλοκαιρινής σεζόν. Οι υπέροχες παραλίες χαρίζουν μαγευτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και στο ηλιοβασίλεμα. Εννοείται θα περιπλανηθείς στη 2η πιο φιλόξενη πόλη του κόσμου, την περίφημη Ερμούπολη, με τα νεοκλασικά κτίρια και το εμβληματικό θέατρο Απόλλων. Η ιστορική παλιά πόλη, όπου το καθολικό στοιχείο είναι ιδιαίτερα έντονο αναπτύσσεται σε λόφο πάνω από την Ερμούπολη. Στα κυκλαδίτικα σοκάκια της Άνω Σύρου, ανέβα ως τον καθολικό Σαν Τζώρτζη και κάνε μια στάση στην πλατεία με την προτομή του μεγάλου ρεμπέτη, Μάρκου Βαμβακάρη. Από εδώ θα δεις την Ερμούπολη πανοραμικά και θα την ερωτευτείς.

Νάξος


Το πανέμορφο αυτό νησί είναι ιδανικός προορισμός για το Σεπτέμβριο. Σίγουρα έχεις ακούσει για τις πανέμορφες παραλίες του, όμως ειδικά τώρα είναι πολύ πιο άνετες χωρίς κόσμο και οι άνεμοι του Ιουλίου σχεδόν ανύπαρκτοι. Μην ξεχνάς επίσης ότι τα νερά αυτή την εποχή είναι πιο ζεστά στα νησιά. Εκτός από τις παραλίες, πρέπει φυσικά να εξερευνήσεις και τα καταπληκτικά ορεινά χωριά, (Απείρανθος, Φιλώτι και Χαλκί), αλλά και την πανέμορφη χώρα της Νάξου. Όσο για την τοπική κουζίνα, τα ποιοτικά και νόστιμα προϊόντα του νησιού θα σου αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.


Τήνος


Τώρα τον Σεπτέμβριο η όμορφη Τήνος είναι ιδανικός προορισμός. Αν είσαι τύπος της εξερεύνησης, επισκέψου τα πανέμορφα και γραφικά χωριά της όπως τον Πύργο, Βώλαξ, Υστέρνια, Καρδιανή, Φαλατάδος, Στενή και Τριπόταμος. Για όσους θέλουν να επισκεφτούν την Παναγία της Τήνου είναι επίσης μία πολύ καλή ευκαιρία, καθώς πλέον δε θα βρεις την πολυκοσμία του Αυγούστου.

Ύδρα


Στην Ύδρα δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα, επομένως είναι ειδικά για εσένα που δεν έχεις ή δε θέλεις να πας με το αυτοκίνητό σου. Η Ύδρα είναι πανέμορφη και μπορείς να περιηγηθείς στα κοσμοπολίτικα σοκάκια της που μυρίζουν βασιλικό, αλλά και να απολαύσεις τη θέα από το λιμάνι της, με το πιο ρομαντικό ηλιοβασίλεμα.

Βόρεια Εύβοια

View this post on Instagram

A post shared by Giulio (@giulio.shoots)


Δε γίνεται να μη βάλουμε την Εύβοια στη λίστα μας με τα νησιά για τον Σεπτέμβρη. Η Εύβοια μπορεί να έχει περάσει δύσκολες στιγμές εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών που έχουν συμβεί τις τελευταίες χρονιές, όμως παραμένει ένας εξαιρετικός προορισμός που αξίζει να τιμήσουμε. Η Βόρεια Εύβοια πιο συγκεκριμένα, είναι ένας προσιτός και κοντινός στην Αθήνα προορισμός που συνδυάζει τα πάντα. Η Λίμνη, οι Ροβιές, η Αιδηψός και φυσικά τα περίφημα Λιχαδονήσια ή αλλιώς τις «Σεϋχέλλες της Ελλάδας», είναι μερικά από τα μέρη που θα σε εντυπωσιάσουν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς περιποιούνταν το δέρμα της η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Style 16.09.2024
Δέρμα, φυσική κατάσταση, μαλλιά, όλα είχαν μικρά μυστικά

Πως συνδέεται το γέλιο με την υγεία των ματιών

Body+Mind 16.09.2024
Δείτε ποια πάθηση ανακουφίζει το γέλιο

5 εργαλεία για να μειώσεις τις συγκρούσεις με την οικογένειά σου

Σχέσεις 16.09.2024
Κι όμως, μια διαφωνία μπορεί να καταλήξει σε θετικές αλλαγές με τους αγαπημένους σου!

Πίτα μπομπότα με τυρί φέτα: Eύκολη και γρήγορη

Food 16.09.2024
Η πιο νόστιμη εύκολη και αφράτη μπομπότα με τυρί είναι έτοιμη να την απολαύσετε

Hair Trends: Top τεχνικές που φέτος θα επικρατήσουν στα κομμωτήρια

Style 16.09.2024
Πρέπει να βρείς σε ποιο κομμωτήριο της πόλης σου γίνονται

Κοντινά νησιά που αξίζει να πας τώρα τον Σεπτέμβριο

Ταξίδια Χτες
Οι διακοπές το Σεπτέμβριο ως γνωστόν έχουν άλλη χάρη!

Ποια αρώματα φορούσαν οι διάσημες κυρίες του 20ου αιώνα ‑ Υπάρχουν ακόμα;

Style Χτες
Από την Audrey Hepburn μέχρι την Jackie Kennedy, εδώ είναι 10 είδωλα και τα αγαπημένα τους αρώματα.

Before & After: Το κουκλίστικο σπίτι των 27 τ.μ. στη Νέα Υόρκη που έγινε viral

Σπίτι Χτες
Είναι ένα απλό δωμάτιο που μεταμορφώνεται

Οι εντυπωσιακές καταγάλανες θερμές πηγές, μόλις 2 ώρες από τη Ρώμη

Ταξίδια Προχτές
Ένα θαύμα της φύσης που πρέπει να επισκεφτείς

Ποιες δραστηριότητες είναι σημαντικές για τα παιδιά, σύμφωνα με τους ειδικούς

Family Προχτές
Οι ειδικοί υπογραμμίζουν τη σημασία συγκεκριμένων δραστηριοτήτων που συμβάλλουν στην ολιστική ανάπτυξη των παιδιών

Ποιο όργανό μας βλάπτει ο καφές

Body+Mind Προχτές
Τι δείχνει νέα έρευνα

Μάθε πώς θα σώσεις τα φυτά σου μετά τον καύσωνα του καλοκαιριού

Σπίτι Προχτές
Με μερικές απλές αλλαγές στη φροντίδα τους, θα συνεχίσουν να ομορφαίνουν το μπαλκόνι σου για πολύ καιρό ακόμη!