E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το reworks γιορτάζει την 20ή επετειακή του έκδοση τιμώντας την club κουλτούρα!

Με την υποστήριξη του E-Daily.gr

Το μεγάλο ραντεβού του Σεπτέμβρη δίνεται από την Τετάρτη 18 μέχρι και την Κυριακή 22 του μήνα. 5 ημέρες γεμάτες μουσική και ψηφιακή τέχνη, πέντε ημέρες reworks!

Δημοσίευση 9/9/2024 | 15:56

Το reworks γιορτάζει την 20ή επετειακή του έκδοση τιμώντας την club κουλτούρα!

Mέσα από μια μεγάλη επιλογή καλλιτεχνών και ήχων, τo reworks που επιστρέφει 18 - 22 Σεπτέμβρη, προσδοκά να παρουσιάσει τη σημασία του DJing στην ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής και τη μετεξέλιξή του ως σύμβολο κουλτούρας στο σήμερα - Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα θα μετατραπούν για ακόμα μια φορά σε σημείο συνάντησης φίλων, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, της ηλεκτρονικής μουσικής.

Η πρώτη ανακοίνωση εμπεριέχει μια επιλογή καλλιτεχνών οι οποίοι έχουν γράψει ιστορία με τις εμφανίσεις τους στο φεστιβάλ.

Την ημέρα έναρξης του, το reworks γιορτάζει!

Ο Cerrone, ο θρυλικός Γάλλος dj και παραγωγός, αναγνωρίζεται ως ο «νονός» της disco των ’70s και πρωτοπόρος του French Touch. Με πάνω από 30 εκατομμύρια δίσκους πουλήθηκαν παγκοσμίως, οι εμβληματικές του επιτυχίες όπως το “Supernature” και το “Love in C Minor” αναδιαμόρφωσαν την εποχή της disco, συνδυάζοντας ηλεκτρονικά συνθεσάιζερ με συμφωνική ορχήστρα. Επιτομή η εμφάνιση του στην Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού τον περασμένο μήνα, όπου ο Πυργος του Αιφελ φωτίστηκε υπό τους ήχους του. Η πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα είναι μια από τις κορυφαίες στιγμές του reworks στην ιστορία του.

Εκεί θα βρίσκεται και ο αγαπημένος της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας Louie Vega παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το αγαπημένο του πρότζεκτ ῾The Ritual῾ μαζί με την Anané. Ο πολυβραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης αποτελεί τη μεγάλη δύναμη στη House σκηνή, με τη μοναδική ευχέρεια στο να φέρνει κοντά τη House με Afro-beat, Jazz, Soul και φαν του τους Kendrick Lamar, Kayne West κ.α. Πίσω από τα πρότζεκτ των Nu Yorican Soul, Masters at Work κ.α ο Louie Vega διαρκώς εξελίσσεται, και βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο.

To ῾The Ritual῾ είναι μια μοναδική μουσική εμπειρία, ένα concept που παρουσιάζεται σε ειδικούς χώρους, φέρνοντας κοντά το ταλέντο του κορυφαίου DJ με τη singer & DJ Anane. Mια μοναδική χημεία των δύο γεμάτη από προσωπική και μουσική επικοινωνία, γεμίζοντας χαρά και χρώματα προσφέροντας ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι.

Oι καλλιτέχνες της φετινής χρονιάς:

Athineos / ArKi / ARTBAT / BEN KLOCK / CERRONE / CHAOS IN THE CBD
Ehohroma/ FJAAK / Indi Skullmors /INNELLEA / Ison/ KINK / MACEO PLEX
MANO LE TOUGH/ MOMERY/ MOXIE/ MYROPHORA/ NINA KRAVIZ/ PABLO BOZZI
Pinelopi/ Raxon / RICHIE HAWTIN/ ROYKSOPP DJ / SOLOMUN / THE RITUAL w/ Anané & Louie Vega/ Vajohn

Από τα techno icons Richie Hawtin και Ben Klock, στην ποικιλόμορφη ηχητική παλέτα των Μaceo Plex και KiNK. Από τους μελωδικούς ήχους των ARTBAT στα επιμελή και απόλυτα ακριβή set του Mano Le Tough και τον δυναμικό ήχο των Fjaak. Το δίδυμο Fjaak από το Βερολίνο έρχεται στο Reworks με μεγάλη φόρα, o Mano Le Tough θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό ενώ η Nina Kravitz ερχεται στο 20ο reworks να μας χαρίσει μοναδικές μουσικές εμπειρίες - άλλωστε η παρουσία της σε κάθε reworks αποτελεί πάντα ξεχωριστό κομμάτι του φεστιβάλ! O Solomun άλλαξε την ευρωπαϊκή dance σκηνή, με παραγωγές, remix και εντυπωσιακά DJ sets! Στο reworks εχουμε ζήσει μοναδικές στιγμές μαζί του, και δεν μπορούσε να λείπει από την φετινή εορταστική 20η έκδοση του φεστιβάλ! Επίσης, μια μικρή αλλά χαρακτηριστική γεύση από καλλιτέχνες οι οποίοι θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο reworks είναι οι Royksopp σε ένα dj set αλλά και ο Pablo Bozzi o οποίοι αμφότεροι θα εμφανιστούν στο φεστιβάλ τον Σεπτέμβρη. Κυριακή στα deck ανεβαίνουν οι CHAOS IN THE CBD!

Δες όλα τα oνόματα καθώς και τη μέρα που θα εμφανιστούν στο reworks στο www.reworks.gr 

Διατηρώντας τον εξωστρεφή χαρακτήρα του και επεκτείνοντας τις διεθνείς συνεργασίες του επί 20 χρόνια με σταθερή παρουσία στο εξωτερικό, το Reworks υποδέχεται φέτος τον Σεπτέμβρη τρία σπουδαία ευρωπαϊκά φεστιβάλ στην 20ή έκδοσή του. Με χαρά ανακοινώνουμε ότι από τις 18 έως τις 22 Σεπτεμβρίου το Reworks θα φιλοξενήσει το κορυφαίο γαλλικό φεστιβάλ Nuits Sonores, το υπέροχο Semibreve από την Πορτογαλία και το Insonnia από το μακρινό Τρόμσο της Νορβηγίας. Στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος TIMES, τα τρία φεστιβάλ θα συνεπιμεληθούν μέρος του προγράμματος του Reworks, προσφέροντας την καλλιτεχνία και την αισθητική τους στο τελικό πρόγραμμα!

Το reworks γιορτάζει την 20ή έκδοσή του με νέα οπτική ταυτότητα η οποία παρουσιάζει το αποτύπωμα των προσπαθειών του για την προβολή και την εξέλιξη της νεότερης ηλεκτρονικής σκηνής στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας περισσότερους από 1200 καλλιτέχνες μέχρι σήμερα.

Το reworks full pass είναι ήδη διαθέσιμο, ενώ πολύ σύντομα θα δοθούν στην κυκλοφορία και τα μεμονωμένα εισιτήρια ανά ημέρα.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα του, το reworks παρουσιάζει το ευρύ φάσμα της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα, ως ένα ζωντανό μέρος της Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας μέρος σε διαφορετικά σημεία της πόλης, επιχειρώντας να αφηγηθεί διάφορες ιστορίες στους επισκέπτες του.

Από την ανατολική πλευρά μέχρι τη δυτική Θεσσαλονίκη, το reworks δημιουργεί σε κάθε του έκδοση γέφυρες κουλτούρας, προβολής γειτονιών, επιχειρώντας να σπάσει τα στερεότυπα, έχοντας ως κύριο σκοπό, πάνω από όλα, την ίδια τη μουσική και την παρουσίαση της σχέσης της με τον χώρο και το αστικό περιβάλλον. Αυτή η εξέλιξη και έκφραση μέσα σε διαφορετικούς τόπους, καθιστά το reworks το μοναδικό φεστιβάλ τέτοιου τύπου για την ελληνική πραγματικότητα.

Και φέτος, το reworks συνεχίζει με αυτή τη φιλοσοφία και στη φετινή επετειακή έκδοση των 20 ετών, διατηρεί μερικά από τα αγαπημένα του μέρη, αλλά προσθέτει και δυο νέους υπέροχους χώρους. Για πρώτη φορά το reworks θα λάβει χώρα στην περιοχή αεροδρομίου με τη δράση reworks by night την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου σε ένα μεγάλο κεντρικό stage, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά το reworks by day θα λάβει χώρα στον ανοιχτό χώρο του Ιστορικού Κτιρίου των Πρώην Δημοτικών Σφαγείων (ex L'abattoir) με 2 μεγάλα ανοιχτά stages.


𝗞𝗶𝘃𝗲𝗿𝗻𝗶𝗼 (𝗥𝗼𝘆𝗮𝗹 𝗣𝗮𝗹𝗮𝗰𝗲)
𝗿𝗲𝘄𝗼𝗿𝗸𝘀 𝗯𝘆 𝗱𝗮𝘆 17.30 - 23.00
Wednesday 18 September
Thursday 19 September
Friday 20 September
Airport Area (Location: Mamounia)
𝗿𝗲𝘄𝗼𝗿𝗸𝘀 𝗯𝘆 𝗻𝗶𝗴𝗵𝘁 23.30 - 07.00
Περιοχή Αεροδρομίου
Reworks warehouse stage
Friday 20 September
Ιστορικό Κτίριο των πρώην Δημοτικών Σφαγείων (ex L'abattoir)
𝗿𝗲𝘄𝗼𝗿𝗸𝘀 𝗯𝘆 day 17.30 - 23.30
2 main stages / reworks air stage & reworks Atrium
Saturday 21 September
The MET Hotel
𝗿𝗲𝘄𝗼𝗿𝗸𝘀 𝗰𝗹𝗼𝘀𝗶𝗻𝗴 𝗱𝗮𝘆 17.30 - 00.00
Sunday 22 September

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο νόστιμα snacks από όσπρια μόλις έφτασαν!

Wellness Χτες
Η 3αλφα εμπλουτίζει τα προϊόντα της με τη νέα σειρά 3αλφα snacks από όσπρια: Φουλ γεύση, που θα λατρέψεις!

Ζήσε την απόλυτη burger εμπειρία με μία παγωμένη Kaiser στο φετινό Burger Fest!

Better life Χτες
Η Kaiser σας προσκαλεί στο Burger Fest, το πρώτο και μεγαλύτερο food festival στην Ελλάδα, αφιερωμένο στο burger!

Pittsburgh Burger και Οktoberfest, μαζί στο Hard Rock Cafe Athens!

Wellness 16.09.2024
Το νικητήριο Pittsburgh σε προκαλεί να το δοκιμάσεις στο Hard Rock Cafe Athens από τις 3 έως τις 30 Σεπτεμβρίου

Αthens Fashion Trade Show: Ραντεβού σε 3 εβδομάδες με το κορυφαίο γεγονός της μόδας

Ομορφιά - Στυλ 10.09.2024
Οι Τάσεις του Χειμώνα 2024 και Καλοκαιριού 2025

Το reworks γιορτάζει την 20ή επετειακή του έκδοση τιμώντας την club κουλτούρα!

Better life 09.09.2024
Το μεγάλο ραντεβού του Σεπτέμβρη δίνεται από την Τετάρτη 18 μέχρι και την Κυριακή 22 του μήνα. 5 ημέρες γεμάτες μουσική και ψηφιακή τέχνη, πέντε ημέρες reworks!

Back To School με Amaretti Classic: Ο Σεπτέμβριος ξεκινά με τον πιο «γλυκό» διαγωνισμό!

Better life 06.09.2024
Μπες στον μεγάλο διαγωνισμό & κέρδισε το πιο must-have lunch bag!

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας ονοματοδοτεί το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού 2024

Better life 30.08.2024
Η Μαρίνα Αγίας Νάπας, ενώνει τις δυνάμεις της με το ISTF 2024, ενισχύοντας τη δυναμική και το κύρος του θεσμού

Smile Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και αυτό το Φθινόπωρο!

Δράσεις 30.08.2024
30 Αυγούστου με 12 Σεπτέμβρη