4 στέκια που φτιάχνουν τα καλύτερα σουβλάκια στα δυτικά προάστια της Αθήνας
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα καλό σουβλάκι;
Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 10/9/2024 | 15:56
Κι όταν λέμε καλό, εννοούμε με προσεγμένα και ποιοτικά υλικά που θα αναδειχθούν με το καλό ψήσιμο και θα απογειωθούν σε συνδυασμό με παγωμένη μπύρα!
Αιγυπτιακόν
View this post on Instagram
H ιστορία λέει ότι το 1924 ο Μισάκ Ανισπικιάν, Μικρασιάτης που είχε φύγει πριν από τη Μικρασιατική Καταστρoφή, πήγε στην Αίγυπτο και στη συνέχεια ήρθε ως Αιγύπτιος στη Νίκαια και άνοιξε το πρώτο σουβλατζίδικο, το Αιγυπτιακόν, φέρνοντας μαζί του την ιδέα για το κεμπάπ και τροποποιώντας την αραβική πίτα με τη βοήθεια ενός φούρναρη της Νίκαιας. Έναν αιώνα μετά, η παράδοση συνεχίζεται και το «Αιγυπτιακόν», προσφέρει τυλιχτά με ζουμερό, χειροποίητο κεμπάπ από μοσχαρίσιο και αρνίσιο κρέας, αλλά και σπιτικά φαλάφελ.
Πέτρου Ράλλη 168, Νίκαια
Ευλόγησον
View this post on Instagram
Η φιλοσοφία του «Ευλόγησον» είναι να προσφέρουν τα πάντα χειροποίητα. Και όταν λέμε τα πάντα εννοούμε τα πάντα. Από τις πίτες που φτιάχνουν οι ίδιοι καθημερινά με υπέροχη ψωμένια γεύση, το τζατζίκι, οι πατάτες κομμένες στο χέρι, και βεβαίως τα κρέατα που τα παίρνουν σε κομμάτια και τα επεξεργάζονται μόνοι τους.
Αγίου Φανουρίου 18, Ίλιον
Hoocut
View this post on Instagram
Στο «Hoocut» η ποιότητα έχει τον πρώτο λόγο. Έτσι, ξεκινώντας από τις πίτες, που είναι χειροποίητες και φτιάχνονται στο αρτοποιείο παρουσία του πελάτη. Έπειτα, δίνεται μεγάλη έμφαση στις πρώτες ύλες, με φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά και με κρέατα υψηλής ποιότητας που προέρχονται από κάθε περιοχή της Ελλάδας.
Ο γύρος κόβεται με ειδικό εργαλείο για να έχει πρωτότυπο σχήμα, ενώ αν δεν είσαι λάτρης του κρέατος έχει πολλές επιλογές που δε θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο.
Καραθεοδωρή 1 & Σοφοκλέους, Περιστέρι
Τρύφωνας Κεμπαμπτζίδικον
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δεν είναι απλά ένα σουβλατζίδικο, αλλά ένα “grillhouse”, στο οποίο η βέργα (μικρή σούβλα) και τα κεμπάπ (κάθε είδους), έχουν την τιμητική τους. Μαζί με αυτά, αν είσαι λάτρης του κρέατος, θα δοκιμάσεις κεφτεδάκια, σουτζούκι, λουκάνικα αλλά και συκώτι μοσχαρίσιο. Κράτα όμως και λίγο χώρο για να δοκιμάσεις και κάποιο από τα παραδοσιακά γλυκά του για το τέλος.
Παρασκευοπούλου 51, Περιστέρι