E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

4 στέκια που φτιάχνουν τα καλύτερα σουβλάκια στα δυτικά προάστια της Αθήνας

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα καλό σουβλάκι;

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 10/9/2024 | 15:56

4 στέκια που φτιάχνουν τα καλύτερα σουβλάκια στα δυτικά προάστια της Αθήνας
Facebook Hoocut

Κι όταν λέμε καλό, εννοούμε με προσεγμένα και ποιοτικά υλικά που θα αναδειχθούν με το καλό ψήσιμο και θα απογειωθούν σε συνδυασμό με παγωμένη μπύρα!

Αιγυπτιακόν


H ιστορία λέει ότι το 1924 ο Μισάκ Ανισπικιάν, Μικρασιάτης που είχε φύγει πριν από τη Μικρασιατική Καταστρoφή, πήγε στην Αίγυπτο και στη συνέχεια ήρθε ως Αιγύπτιος στη Νίκαια και άνοιξε το πρώτο σουβλατζίδικο, το Αιγυπτιακόν, φέρνοντας μαζί του την ιδέα για το κεμπάπ και τροποποιώντας την αραβική πίτα με τη βοήθεια ενός φούρναρη της Νίκαιας. Έναν αιώνα μετά, η παράδοση συνεχίζεται και το «Αιγυπτιακόν», προσφέρει τυλιχτά με ζουμερό, χειροποίητο κεμπάπ από μοσχαρίσιο και αρνίσιο κρέας, αλλά και σπιτικά φαλάφελ.

Πέτρου Ράλλη 168, Νίκαια

Ευλόγησον


Η φιλοσοφία του «Ευλόγησον» είναι να προσφέρουν τα πάντα χειροποίητα. Και όταν λέμε τα πάντα εννοούμε τα πάντα. Από τις πίτες που φτιάχνουν οι ίδιοι καθημερινά με υπέροχη ψωμένια γεύση, το τζατζίκι, οι πατάτες κομμένες στο χέρι, και βεβαίως τα κρέατα που τα παίρνουν σε κομμάτια και τα επεξεργάζονται μόνοι τους.

Αγίου Φανουρίου 18, Ίλιον

Hoocut

View this post on Instagram

A post shared by hoocut (@hoocut)


Στο «Hoocut» η ποιότητα έχει τον πρώτο λόγο. Έτσι, ξεκινώντας από τις πίτες, που είναι χειροποίητες και φτιάχνονται στο αρτοποιείο παρουσία του πελάτη. Έπειτα, δίνεται μεγάλη έμφαση στις πρώτες ύλες, με φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά και με κρέατα υψηλής ποιότητας που προέρχονται από κάθε περιοχή της Ελλάδας.
Ο γύρος κόβεται με ειδικό εργαλείο για να έχει πρωτότυπο σχήμα, ενώ αν δεν είσαι λάτρης του κρέατος έχει πολλές επιλογές που δε θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο.

Καραθεοδωρή 1 & Σοφοκλέους, Περιστέρι

Τρύφωνας Κεμπαμπτζίδικον


Δεν είναι απλά ένα σουβλατζίδικο, αλλά ένα “grillhouse”, στο οποίο η βέργα (μικρή σούβλα) και τα κεμπάπ (κάθε είδους), έχουν την τιμητική τους. Μαζί με αυτά, αν είσαι λάτρης του κρέατος, θα δοκιμάσεις κεφτεδάκια, σουτζούκι, λουκάνικα αλλά και συκώτι μοσχαρίσιο. Κράτα όμως και λίγο χώρο για να δοκιμάσεις και κάποιο από τα παραδοσιακά γλυκά του για το τέλος.

Παρασκευοπούλου 51, Περιστέρι

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πού θα βρεις στην Αθήνα ζαχαροπλαστεία με πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο

Eat + Drink Χτες
Αναδίδουν αρώματα βανίλιας και φρέσκου γάλακτος!

Το αρχαιότερο καφενείο της Ελλάδας, μετράει 246 χρόνια ζωής

Eat + Drink Προχτές
Δες που βρίσκεται το παλιότερο καφενείο της χώρας, που λειτουργεί από το 1785

5 ιστορικοί χώροι στην Αθήνα που ελάχιστοι γνωρίζουν

Urban 18.04.2025
Πάρε ένα καφέ, βάλε άνετα παπούτσια και κάνε το δικό σου ιστορικό urban exploring!

Πού θα φας το καλύτερο τσουρέκι στην Αθήνα

Eat + Drink 16.04.2025
Μην περιμένεις το Πάσχα για να τα δοκιμάσεις – το καλό τσουρέκι δεν έχει εποχή!

Πού θα πας για καλό brunch στα νότια μετά τα ψώνια σου

Eat + Drink 13.04.2025
Πριν ή μετά τα ψώνια ένα brunch σε συνδυασμό με καφεδάκι είναι ό,τι καλύτερο!

6+1 προτάσεις εστιατορίων δίπλα στη θάλασσα για να φας το μεσημέρι της Κυριακής με την οικογένειά σου

Eat + Drink 13.04.2025
Καλό φαγητό και θέα θάλασσα για να το απολαύσεις με τους αγαπημένους σου!

5 zero waste εστιατόρια της Αθήνας που έχουν μειώσει τελείως τη σπατάλη φαγητού

Eat + Drink 12.04.2025
Η γαστρονομία μπορεί να συνδυαστεί με την υπευθυνότητα προς το περιβάλλον, προσφέροντας πλούσιες γεύσεις χωρίς να επιβαρύνεται ο πλανήτης

Σε αυτά τα ζαχαροπλαστεία θα φας τα καλύτερα ανατολίτικα και νηστίσιμα γλυκά της Αθήνας

Eat + Drink 09.04.2025
Κάθε γλυκό έχει μια δική του ιστορία και μια μοναδική γεύση, που σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και σε μέρη όπου η παράδοση και η γεύση πάνε χέρι - χέρι!