E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το χωριό του Ποπάι υπάρχει και βρίσκεται στην Ευρώπη ‑ Σκηνικό βγαλμένο από ταινία

Το χωριό από την ταινία με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς είναι αληθινό

Δημοσίευση 19/9/2024 | 00:15

Το χωριό του Ποπάι υπάρχει και βρίσκεται στην Ευρώπη ‑ Σκηνικό βγαλμένο από ταινία
@h4leytravels

Είναι σχεδόν ένας αιώνας από τότε που ο Ποπάι ο Ναύτης απέκτησε φήμη με τα μυώδη μπράτσα του και την αγάπη του για το σπανάκι, μέσα από τη σειρά κόμικ "Thimble Theatre" του EC Segar.

Από τότε, ο μονόφθαλμος ναυτικός έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικά καρτούν, παιχνίδια arcade, διαφημιστικές καμπάνιες και κουτιά με γλυκά τσιγάρα. Ωστόσο, χρειάστηκαν 50 χρόνια πριν τον ανακαλύψει το Χόλιγουντ. Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ανέλαβε το ρόλο του καπνιστή ναύτη στη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία της δεκαετίας του '80, η οποία γυρίστηκε στον πανέμορφο Κόλπο Άνκορ της Μάλτας, σε αυτό που σήμερα είναι ένα πάρκο ψυχαγωγίας γνωστό ως Popeye Village.

Αυτή η απομονωμένη γωνιά του νησιού, δύο μίλια από το ήσυχο χωριό Μελίχα στο βορειοδυτικό τμήμα, επιλέχθηκε για το εξαιρετικά φωτογενές τοπίο της. Σκαλισμένο σε μια πλαγιά που κοιτάζει τη λαμπερή Μεσόγειο, ήταν ιδανικό για την κατασκευή του Χωριού Σουίθέιβεν, όπου ο Πόπαι αναζητά τον πατέρα του και αντ' αυτού συναντά τη γλυκιά Όλιβ Οϊλ και τον γκρινιάρη αρραβωνιαστικό της, Καπτάν Μπλούτο. Το χαρούμενο σκηνικό με τις 20 ξύλινες δομές, που μοιάζουν με καρτούν, κατασκευάστηκε σε επτά μήνες το 1979 και 30 χρόνια αργότερα έχει μεταμορφωθεί σε ένα από τα κορυφαία οικογενειακά αξιοθέατα της Μάλτας.

Μπαίνοντας, μπορείτε να εξερευνήσετε την Καλύβα του Πόπαι – με το αυθεντικό «κρεβάτι-κούνια» του ναυτικού – και τη Ναυτική Σχολή, όπου το θεματικό τραγούδι του Πόπαι παίζεται σχεδόν συνέχεια. Καθ' οδόν, θα συναντήσετε τον ενθουσιώδη Πόπαι και την Όλιβ, οι οποίοι προσφέρουν ένα απροσδόκητα εκλεπτυσμένο επίπεδο χιούμορ με χαρακτήρες και πειράγματα. Ένα απασχολημένο συνεργείο τεχνικών και animator εργάζεται ακούραστα για να αναδημιουργήσει την εμπειρία του Χόλιγουντ, προβάλλοντας σε μεγάλη οθόνη διασκεδαστικές αλληλεπιδραστικές χορογραφίες (κανένας επισκέπτης δεν εξαιρείται) με το «I Yam What I Yam» του Πόπαι. Υπάρχει επίσης μίνι γκολφ με ναυτική θεματολογία και ζωγραφική προσώπου – σύμφωνα με την αυστηρή πολιτική του Popeye Village για μη ψηφιακό περιεχόμενο – καθώς και ένα μουσείο με γοητευτικά vintage αντικείμενα του Πόπαι.

Μετά από όλη την περιπέτεια, δροσιστείτε με μια βουτιά στην παραλία. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του σκηνικού, φτιάχτηκε ένα προστατευτικό φράγμα στον κόλπο για να προστατεύσει το μέρος από τις δυνατές θάλασσες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Έτσι, οι ακτές του Popeye Village είναι οι πιο ήσυχες στο νησί. Υπάρχει πολλή διασκέδαση για τους ενεργητικούς και τους τολμηρούς, από θαλάσσια τραμπολίνα μέχρι 20λεπτες βόλτες με βάρκα στον κόλπο, ενώ οι λάτρεις του ήλιου μπορούν να ξαπλώσουν στην εξέδρα ή να κάνουν μια βουτιά στην Splash Pool.

Για ελαφριά σνακ και παγωτά, μπορείτε να επισκεφθείτε το Seafarers Snack Bar, αλλά για μια πιο πολυτελή εμπειρία, το Tipsy and Son’s Winery. Βρίσκεται στη βασική οδό του Σουίθέιβεν, επιλέξτε ένα τραπέζι στη ηλιόλουστη βεράντα με θέα στον κόλπο.

Σίγουρα μια αξέχαστη εμπειρία για όποιον αποφασίσει να επισκεφτεί την όμορφη Μάλτα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το χωριό του Ποπάι υπάρχει και βρίσκεται στην Ευρώπη ‑ Σκηνικό βγαλμένο από ταινία

Ταξίδια 19.09.2024
Το χωριό από την ταινία με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς είναι αληθινό

Οι Γαλλίδες ντύνονται 90`s: Πώς να το κάνεις σωστά

Style 19.09.2024
Η δεκαετία του 90 έχει πολλά στυλ και κυρίως, τρικλοποδιές

Το πανέμορφο χωριό που γυρίστηκαν πολλές ελληνικές ταινίες

Ταξίδια 19.09.2024
Φαίνεται πως οι παλιοί σκηνοθέτες είχαν μια αδυναμία σε αυτό το ελληνικό χωριό

Τι είναι το σύνδρομο του Οθέλλου;

Body+Mind 19.09.2024
Μοιάζει εξωπραγματικό αλλά είναι τραγωδία για τους πάσχοντες και τους συντρόφους τους

Φθινόπωρο στην Ιαπωνία: Μια εποχή μεταμόρφωσης και ομορφιάς

Ταξίδια Χτες
Το φθινόπωρο έχει χρώμα κόκκινο στην Ιαπωνία

Ποιο μέρος του σώματος μας δείχνει αν είμαστε υγιείς

Body+Mind Χτες
Πως υπολογίζουμε την γήρανση του οργανισμού μας

Τα trends που θα επικρατήσουν στα αξεσουάρ φέτος το φθινόπωρο

Style Προχτές
Το φθινόπωρο φέρνει νέες τάσεις με έμφαση στην πρακτικότητα και τη διαχρονικότητα

Τι προκαλεί η ακαταστασία στις γυναίκες;

Body+Mind Προχτές
Γιατί επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες;

Πώς περιποιούνταν το δέρμα της η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Style 16.09.2024
Δέρμα, φυσική κατάσταση, μαλλιά, όλα είχαν μικρά μυστικά

Πως συνδέεται το γέλιο με την υγεία των ματιών

Body+Mind 16.09.2024
Δείτε ποια πάθηση ανακουφίζει το γέλιο