H τροφή που σώζει από σοβαρές ασθένειες, αλλά δεν την τρώνε πολλοί!
Από αύριο στη διατροφή σας
Δημοσίευση 9/7/2014 | 00:00
H κινόα είναι θαυματουργή, όμως λίγοι την προτιμούν.
Η επιστημονική της ονομασία είναι Chenopodium quinoa και ουσιαστικά τρώμε τους σπόρους του ομώνυμου φυτού.
Οι Ίνκας έλεγαν την κινόα «μητέρα όλων των τροφών». Έχει πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά: θειαμίνη, βιταμίνη Ε, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Β12, φυλλικό οξύ και νιασίνη, όπως και μέταλλα, όπως μαγγάνιο, κάλιο, χαλκό, ψευδάργυρο, φώσφορο και μαγνήσιο.
Σύμφωνα με το onmed.gr, η κινόα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες και ταυτόχρονα πολύ χαμηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών και χοληστερόλης.
Η κινόα όμως προστατεύει και από τα καρδιακά νοσήματα και μειώνει τον κίνδυνο της αρτηριακής πίεσης.
Το μαγνήσιο το οποίο περιέχει διευκολύνει τα αιμοφόρα αγγεία και μοιραία ρίχνει τον κίνδυνο υπέρτασης, καρδιακών αρρυθμιών και ισχαιμικής καρδιακής διαταραχής.
Η κινόα βοηθά και τις περιπτώσεις παιδικού άσθματος κατά 50%, σύμφωνα με τη Διεθνή Έρευνα για Αλλεργίες και Παιδικό ¶σθμα.
Και δεν σταματά εδώ: βοηθά στην καταπολέμηση του διαβήτη τύπου 2 και στην τόνωση του μεταβολισμού στον εγκέφαλο και στα μυϊκά κύτταρα και έτσι μειώνονται οι ημικρανίες.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κινόα δεν έχει γλουτένη και άρα είναι κατάλληλη για άτομα με δυσανεξία σε αυτή!